PEAVEY ValveKing™ Head 100 W (Lampový zesilovač) - Diskuze

Diskuze k recenzím hudební výbavy
frytol

PEAVEY ValveKing™ Head 100 W (Lampový zesilovač) - Diskuze

Příspěvek od frytol »

Diskuze k rezenzi vase-recenze-f55/peavey-valveking-head- ... 15496.html

--------------------------

Moje řeč. :) Ten muj je sice v reklamaci, ale kvůli pojistce, kterou zkurvil proud. :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: PEAVEY ValveKing™ Head 100 W (Lampový zesilovač) - Diskuze

Příspěvek od Nero »

Na druhou stranu, mám informace od lidí z kytar.cz, a to od lidí na nejvyšších postech, že Valvekingy patří na špičku žebříčku, co se poruchovosti, a tedy výskytu reklamací týče.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
frytol

Příspěvek od frytol »

Nero píše:Na druhou stranu, mám informace od lidí z kytar.cz, a to od lidí na nejvyšších postech, že Valvekingy patří na špičku žebříčku, co se poruchovosti, a tedy výskytu reklamací týče.
To jsem taky slyšel. Je to dost možné. :) Uvidíme po reklamaci. :) ;)
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

S recenzí se dá v zásadě souhlasit. Mě čistý zvuk nijak neuráží, prostě je čistý a kdo je na clean vysazený asi bude hledat jiný typ zesilovače. Za zkreslení se nemusíte stydět ani ve společnosti hodně drahých strojoven. Samozřejmě ve spojení se solidním boxem...
Reverb je fakt k ničemu a simulace A/AB je taky zbytečná. Naopak Presence/Resonance má opravdu výrazný vliv na zvuk.
Osobně VK nevlastním, ale má ho kolega, takže ho znám velice dobře (kolegu i VKáčko :-) )
Co se týče spolehlivosti, tak je to jeden z prvních kusů v ČR prodaných a nikdy se neobjevil ani nejmenší náznak problému (ťukyťukyťuk na dřevo 8) )
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja slysel o prvenstvi Bugery, takze tady tyhle zpravy bych bral s rezervou.

Co se VK tyce, muzu potvrdit Rainova slova, akorat s reverbem jsem nemel problem - pouzival jsem ho na trosku dozvukovani u sol a na to byl OK. Zkresleni je opravdu docela slusne, mozna by to jeste vylepsily mensi experimenty s preamp elektronkami. Celkove muzu rict, ze za ty penize je to dobre, priplatit se vyplati uz leda za ENGL Thunder (asi o 5K vic za novy).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Wohma píše:Ja slysel o prvenstvi Bugery, takze tady tyhle zpravy bych bral s rezervou.
Mám informace asi 1,5 měsíce staré, ergo z doby, kdy Bugery na kytarách.cz ještě nevedli, takže tato značka neměla šanci se do tohoto žebříčku zapsat. Možná že na musiccenteru jsou jiné zkušenosti :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Za sebe mohu VK doporučit, rok jsem žil s VK112. Reverb se mě osobně v citlivém nastavení docela líbil, simulace A - A/B celkem k ničemu, zkreslení fajn.

K čistému kanálu musím říci, že subjektivně se mi s mojí kytarou líbil víc, než univerzálně nastavení clean u Marshallu JVM205H.

Jedinej problém, co jsem měl, že mi na koncertě odešla lampa, teda pravděpodobně, po výměně za Sovteky no problem.

Za mě palec nahoru pro VK :idea:
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Skiner píše:K čistému kanálu musím říci, že subjektivně se mi s mojí kytarou líbil víc, než univerzálně nastavení clean u Marshallu JVM205H
whoa, tak to doufám že se s JVM205H nikdy nesetkám... upřímně jsem ještě u lampáče neslyšel méně barevný a dynamický čistý zvuk než u VK

ale jinak docela dostkrát jsem na něm zkoušel kytary v hudebninách (bohužel neměli nic jiného) a zbytek recenze docela sedí... zkreslení není tak špatné
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
afektband

Příspěvek od afektband »

K tý spolehlivosti. Řekl bych že poruchový jsou hlavně komba, hlavy drží.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja mel kombicko 112 temer rok a bez sebemensiho problemu. A rekl bych, ze vetsina problemus VK bude vychazet ze spatnych lamp z tovarny, takze po prelampovani by z toho mel byt celkem spolehlivy apec.

Dark Axel: Co si vzpominam, tak s cistym kanalem delal divy Bright Switch, s nim to hralo slusne, zkousel jsi to tehdy? Jestli ne, tak to plne chapu, ale s tim Brightem to hralo fakt o tridu lip. Aspon na humbuckery.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Wohma píše:Dark Axel: Co si vzpominam, tak s cistym kanalem delal divy Bright Switch, s nim to hralo slusne, zkousel jsi to tehdy? Jestli ne, tak to plne chapu, ale s tim Brightem to hralo fakt o tridu lip. Aspon na humbuckery.
uznávám... nezkoušel :? až se zase nachomýtnu v hudebninách tak to zkusím (a zkusím vybrat toho VK který nemá lampy staré jak Metuzalém :-D ) a uvidíme, díky za tip :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Kadath

Příspěvek od Kadath »

Muzu potvrdit ze komba sou fakt nachylne k porucham. Ja ho daval spravovat snad kazdy druhy mesic kdyt sem ho jeste mel. :?
Vlčák

Příspěvek od Vlčák »

No já zase slyšel, že VK byli poruchový ty první várky co tu byly. Jinak mam kombo už snad 2 roky a zatim vše OK. ťuk ťuk ťuk :D
Vintage AV2SGB Tele, Epiphone Strat, Jolana Alfa
VOX Valvetronix VT100 Head
Home made box 212, 112
http://seltudymeldudy.rajce.idnes.cz/Box/
breakmark
Bandzone: http://www.bandzone.cz/thecolorblinds
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od breakmark »

chci si tudle hlavu koupit nejenom proto ze to je snad nejvykonejsi-nejlevnejsi lampovej aparat co sem videl, ale taky proto ze ve spojeni s Vintage reprakama ma prej dost dobrej zvuk. :wink: Budu na to hrat s Gibsonem LP studio. Myslite ze je to idealni? (vyuzival bych spis Clean channel pro muj styl... :) 8)
Marek z The Colorblinds
Gibson Les Paul, ESP custom, Laney TT50H, Orange PPC212, Laney TT50H, Orange PPC212, Dunlop Crybaby, Electro harmonix memory boy, Marshall Rg-1, Boss Tu-3, trsátka sharp 0,88mm, struny JOHN PIERCE
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Na clean bys na bazaru sehnal za podobnou cenu možná ne tak výkonný, ale o to vhodnější zesilovač.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

breakmark píše:chci si tudle hlavu koupit nejenom proto ze to je snad nejvykonejsi-nejlevnejsi lampovej aparat co sem videl, ale taky proto ze ve spojeni s Vintage reprakama ma prej dost dobrej zvuk. :wink: Budu na to hrat s Gibsonem LP studio. Myslite ze je to idealni? (vyuzival bych spis Clean channel pro muj styl... :) 8)
Výkon je ti na nic, když zvuk není optimální. A pokud využiješ především čistý zvuk, tak bych hledal někde zcela jinde - Crate, Blacheart, Laney.

PetrPeter 1975 - 2008
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Já měl kdysi VK212 a tam můžu potvrdit, že o poruchy nebylo nouze... Pořád v něm něco praskalo a zvedala a snižovala se hlasitost (sama od sebe). TO se mi třeba stalo i při živém hraní a to byl opravdu mazec... Potom šel z domu. Co jsem se setkal s hlavama (2 hlavy), tak ty byly v pohodě. Ještě u komba bych zmínil nepříjemně uječené repráky. Pod to kombo jsem koupil tehdy 1960AV box a bylo to úplně jinde.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
afektband

Příspěvek od afektband »

Takže moje kariéra s Valvekingem už skončila. Koupil jsem si Framus Cobra. A stojím si za tím, že Valveking je moc dobrá lampa pro začátek s dobrým zkresleným zvukem. Jinak ta hlava pořád šlape výborně a to je na ní nahráno neuvěřitelný mraky hodin.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Mejla

Příspěvek od Mejla »

Zdravim chlapi,

přemejšlim nad levnou celolampou a Valveking mi docela padl do oka...rozmýšlím se nad novou kytarou nebo právě zesíkem a až pojedu do Prahy, tak to všechno ozkouším, ale mám jeden dotaz.

Myslíte, že z něj dostanu nějakej zvuk na HCčko nebo nu-metal, nebo je to spíš na ty klasičtější styly metalu a rock? Plánuju, že stejně budu používat krabičky Maxon OD808, nějakej distortion od Digitechu a Boss NS2. Momentálně mám multiefekt RP155 od Digitechu a neni to pravý ořechový.

Dík za odpovědi ;)
Naposledy upravil(a) Mejla dne 2.04.2011 23:43, celkem upraveno 1 x.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

MejlaSN píše:Zdravim chlapi,

přemejšlim nad levnou celolampou a Valveking mi docela padl do oka...rozmýšlím se nad novou kytarou nebo právě zesíkem a až pojedu do Prahy, tak to všechno ozkouším, ale mám jeden dotaz.

Myslíte, že z něj dostanu nějakej zvuk na HCčko nebo nu-metal, nebo je to spíš na ty klasičtější styly metalu a rock? Plánuju, že stejně budu používat krabičky Manox OD808, nějakej distortion od Digitechu a Boss NS2. Momentálně mám multiefekt RP155 od Digitechu a neni to pravý ořechový.

Dík za odpovědi ;)
Já jsem ho měl jednou půjčený a na ten metalcore třeba to je ucházející (ani jsem neměl čas to moc poštelovat) a jestli máš něco ve stylu tubescreamera na zkonkrétnění tónu, tak to nebude nejmenší problém
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Odpovědět

Zpět na „Recenze Vaší výbavy“