Blackheart - problém
Pravidla fóra
- Skořepný Šokátor
Blackheart - problém
Ahoj, mám problém s mým novým kombem...zapojil jsem to a hrál, ale ten zvuk teda nic moc a hlavně se vždy při nějakým silnějším tónu ozvalo z komba "drnčení", pískání nebo jak to nazvat...podobný zvuk jak když třeba dáte do nultaku silnou strunu která se tam nevejde, tak to drnčí...to kombo vydává podobný zvuk, je to lampama? předešlej majitel říkal že nový tam dával před 2 měsícama...čím to může být???

fekál.
Re: Blackheart - problém
no taková ta oblíbená věta "jsou v tom 2 měsíce starý lampy" u prodeje aparátu je myslím stejné klišé jako "je to po dědovi, co s tím najel 5000 km za 3 roky, skoro to nevytáhl z garáže" u prodeje auta... takže nikdy nevíš. Chyba, že jsi to pořádně neprozkoušel, než jsi ho koupil.
Snad to bude těmi lampami, zkus je vyměnit... To drnčení líp popiš. Nezní to tak, jako by něco někde drnčelo, ale to drnčení je jakoby přímo ve zvuku, ne že drnčí něco v aparátu... a dělá to jen při hraní určitých tonu? Pak by to dělala volná mřížka v lampě. Ten pískot taky upřesni.
Pokud máš nějakého kamaráda s podobným zesilovačem, tak zkus lampy od něj... ať je nemusíš hned kupovat nové. Vyměnit lampy v Blackheart 5w hlavě je stejně složité a nebezpečné jako vyměnit žárovku v lustru, takže hurá do toho... základní bezpečnostní záležitosti bys dodržet měl, stejně jako při té výměně žárovky... budeš potřebovat jednu ECC83 a jednu EL84. Odšroubuješ zadní stějnu (po odšroubování šroubků tam bude stále držet, tak ji z tama dostaň třeba za pomocí páčení, použij třeba plochý šroubovák - hlavně všechno nepodři... Pak je vyndáš lampy - vytáhneš je tahem nahoru, nové osadíš tak, aby nožičkama seděly do těch dír v patici. Jendoduché... pak napiš, jak jsi dopadl.
Snad to bude těmi lampami, zkus je vyměnit... To drnčení líp popiš. Nezní to tak, jako by něco někde drnčelo, ale to drnčení je jakoby přímo ve zvuku, ne že drnčí něco v aparátu... a dělá to jen při hraní určitých tonu? Pak by to dělala volná mřížka v lampě. Ten pískot taky upřesni.
Pokud máš nějakého kamaráda s podobným zesilovačem, tak zkus lampy od něj... ať je nemusíš hned kupovat nové. Vyměnit lampy v Blackheart 5w hlavě je stejně složité a nebezpečné jako vyměnit žárovku v lustru, takže hurá do toho... základní bezpečnostní záležitosti bys dodržet měl, stejně jako při té výměně žárovky... budeš potřebovat jednu ECC83 a jednu EL84. Odšroubuješ zadní stějnu (po odšroubování šroubků tam bude stále držet, tak ji z tama dostaň třeba za pomocí páčení, použij třeba plochý šroubovák - hlavně všechno nepodři... Pak je vyndáš lampy - vytáhneš je tahem nahoru, nové osadíš tak, aby nožičkama seděly do těch dír v patici. Jendoduché... pak napiš, jak jsi dopadl.
- tallicaman
jen opravim lampy, je potreba 1x ECC83 a 1x 12BH7
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
pozor, on nemá blackstar (kde je i ta 12BH7), ale blackheart, kde je opravdu ta el84. Takze opravdu vymenit za el84.
- tallicaman
- Skořepný Šokátor
Dík, myslím že to bylo spíš způsobeno chováním České pošty, bohužel nějakého takového kamaráda nemám...zkusím to otevřít a udělat fotku. Ten podtón nebo jak to nazvat to bylo takový bzučení - a když tón začal zeslabovat, tak se to najednou jakoby "vyplo" a to bzučení hned ustalo...qwer píše:no taková ta oblíbená věta "jsou v tom 2 měsíce starý lampy" u prodeje aparátu je myslím stejné klišé jako "je to po dědovi, co s tím najel 5000 km za 3 roky, skoro to nevytáhl z garáže" u prodeje auta... takže nikdy nevíš. Chyba, že jsi to pořádně neprozkoušel, než jsi ho koupil.
fekál.
bez lamp to neotvírej, to je zbytečné. z fotky nic poznat nebude. vypadá to, že budeš muset koupit lampy a vyměnit je
- Skořepný Šokátor
Už jsem to otevřelqwer píše:bez lamp to neotvírej, to je zbytečné. z fotky nic poznat nebude. vypadá to, že budeš muset koupit lampy a vyměnit je
A jaký lampy (značku) bys doporučoval? Stači JJ?
fekál.
zkus jeste jednu vec...
to, co te lampe vadi, jsou nejspis vibrace.. proste ma asi uvolnenou mrizku, doslo k tomu pravdepodobne pro tom transportu...
radsi to ale over.. to udelas tak, ze oddelas to šasi ze te bedny... nevim presne, jakou to ma konstrukci, ale teoreticky by to nejak jit melo... proste to z tama nejak dostan.
pokud to šasi nebude cele zakrytovane a bude vidět vnitřek (prostě pcb deska se součástkama), tak se hlavně nechytej kondenzatoru... s největší pravděpodobností by to ale mělo být celé krytované a nic nehrozí.
až to šasi vyděláš, tak jej polož vedle té bedny s reprákem třeba na polštář nebo na něco takového... prostě aby nepobralo vibrace vzniklé tím reprem a bednou. a zkus hrát. pokud to bude dělat pořád stejný binec, tak nevím... pokud to ten binec dělat přestane, tak to bude 100% tou lampou...
jo a "ohořelý" vršek nic neznamená, to je normální...
jestli budeš kupovat nové, tak třeba ty JJ, ty jsou v pohodě.
káblík asi nebude nějak extra dlouhý, tak to šasi budeš muset položit hned vedle té bedny... polož to ale hlavně tak, aby se to navzájem nedotýkalo a vibrace se nepřenášely na to šasi.
taky můžeš zkusit další věc... dát basy naplno a hrát na krkový snímač a pak dát kobylkový snímač a basy a středy ubrat, pak by ten binec měl být menší...
no pak sem napiš, jak to dopadlo, hlavně ať tě to nezabije, tak opatrně.
to, co te lampe vadi, jsou nejspis vibrace.. proste ma asi uvolnenou mrizku, doslo k tomu pravdepodobne pro tom transportu...
radsi to ale over.. to udelas tak, ze oddelas to šasi ze te bedny... nevim presne, jakou to ma konstrukci, ale teoreticky by to nejak jit melo... proste to z tama nejak dostan.
pokud to šasi nebude cele zakrytovane a bude vidět vnitřek (prostě pcb deska se součástkama), tak se hlavně nechytej kondenzatoru... s největší pravděpodobností by to ale mělo být celé krytované a nic nehrozí.
až to šasi vyděláš, tak jej polož vedle té bedny s reprákem třeba na polštář nebo na něco takového... prostě aby nepobralo vibrace vzniklé tím reprem a bednou. a zkus hrát. pokud to bude dělat pořád stejný binec, tak nevím... pokud to ten binec dělat přestane, tak to bude 100% tou lampou...
jo a "ohořelý" vršek nic neznamená, to je normální...
jestli budeš kupovat nové, tak třeba ty JJ, ty jsou v pohodě.
káblík asi nebude nějak extra dlouhý, tak to šasi budeš muset položit hned vedle té bedny... polož to ale hlavně tak, aby se to navzájem nedotýkalo a vibrace se nepřenášely na to šasi.
taky můžeš zkusit další věc... dát basy naplno a hrát na krkový snímač a pak dát kobylkový snímač a basy a středy ubrat, pak by ten binec měl být menší...
no pak sem napiš, jak to dopadlo, hlavně ať tě to nezabije, tak opatrně.
- Skořepný Šokátor
To qwer: Udělal jsem to jak jsi mi řekl, a opravdu to šustění přestalo...navíc to bude určitě těma lampama, protože to mělo strašlivý výchylky ve zvuku - někdy to na max šumělo, a pak najednou začala padat omítka
Budu kupovat teda ty JJ El84 a ECC83. Jinak fakt dík qwere, chtěl bych bejt někdy takovej borec co ty.
P.S.: Jak a při jaké příležitosti ses dozvěděl, jak takhle postupovat?
P.S.: Jak a při jaké příležitosti ses dozvěděl, jak takhle postupovat?
fekál.
nemáš zač, jsem rád, že se akorát ověřila moje teorie a nebudeš kupovat lampy zbytečně...
jinak nejsem žadný borec - od toho jsou tady jiní (třeba mmjuz), kteří aparátům opravdu rozumí... já jsem pouze uživatel a tohle jsou praktické zkušenosti laika, který se v tom trochu rýpe a ještě ho to naštěstí nezabilo
jinak nejsem žadný borec - od toho jsou tady jiní (třeba mmjuz), kteří aparátům opravdu rozumí... já jsem pouze uživatel a tohle jsou praktické zkušenosti laika, který se v tom trochu rýpe a ještě ho to naštěstí nezabilo
- Skořepný Šokátor
Neříkej mi, že jsi se stal odborníkem jen proto, že jsi přepájel pár drátků. 
fekál.
S kombem BH5-112 mám úplně stejný problém... drnčení, které se přenáší do zvuku, tak doufám, že výměna lamp pomůže:D:D:D

Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Zkus na ty lampy postupně při zapnutém kombu poklepat třeba tužkou nebo něčím jiným z plastu/dřeva (ať tam nevrazíš pazouru a nedostaněš šlupku). Pokud je lampa špatná, tak by se to poklepání mělo objevit ve zvuku - tím pádem zjištíš která to je a nemusíš měnit všechny.
- Skořepný Šokátor
Dneska mi přišly a na předzesilovací elektronce je napsáno ECC83 S - je nějaký rozdíl mezi ECC83 S a "normálním" ECC83? Nebouchne mi to? 
fekál.
Našel jsem nějaký specifikace od obou. Nevím, jestli z toho bude někdo moudrý... Mě samotného by ten rozdíl taky zajímal.
ECC83
ECC83S
EDIT: A tady je úplně všechno.
EDIT2: Francouzsky sice neumím, ale mám tucha, že je tam řeč o zaměnitelnosti. http://frank.pocnet.net/sheets/020/1/12AX7S.pdf
ECC83
ECC83S
EDIT: A tady je úplně všechno.
EDIT2: Francouzsky sice neumím, ale mám tucha, že je tam řeč o zaměnitelnosti. http://frank.pocnet.net/sheets/020/1/12AX7S.pdf
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Skořepný Šokátor píše: je nějaký rozdíl mezi ECC83 S a "normálním" ECC83? Nebouchne mi to?
rozdíl bude minimální.přesně nevím,co to S znamená,ale jseou obě plně zaměnitelné. Většinou ty písmenka na konci značení označují např menší mikrofoničnos a podobně. ale zaměnit je můžeš
- Skořepný Šokátor
JJ nebouchlo a jako bonus to dokonce už krásně hraje ...poprvé co slyším lampový zvuk live. Díky qwere!
fekál.
To S znamená SPECIAL nebo SELECTED, tudíž by měly být lepší než ty obyčejné.
kytara: Washburn X10B (nic moc)
Kombo: Ashton Viper50
Kombo: Ashton Viper50
Tak... konečně opraveno. Dal jsem kombíčko na reklamačku, borci v Music Data ho v pohodě vzali, někam poslali, ani ne za 10 dní bylo zpět i s novýma flaškama (EHX preamp a JJ výkonovka - problém byl opravdu v lampách), takže z mé strany obrovská spokojenost, ale co jsem hleděl... tak teď to hraje subjektivně o polovinu tišeji. Jelikož to mám na doma, tak obrovská výhoda. Čím to?

Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!