Zvex Box of Rock (distortion / booster) - diskuze

Diskuze k recenzím hudební výbavy
Odpovědět
Tonda

Zvex Box of Rock (distortion / booster) - diskuze

Příspěvek od Tonda »

Toto je diskuze k recenzi vase-recenze-f55/zvex-box-of-rock-disto ... 15850.html

--------------------

Hlavní zdůvodnění vyšší ceny testované handpainted verze je - jak správně zmiňuješ - doživotní záruka, která u Vexteru není. To, a pak fakt, že handpainted je Made in USA /ta druhá v lidové čínské rep./

Jinak ty chrchlance u poťáků Boost a Overdrive jsou "normální", konstrukčně daný /nerozumím tomu proč/,
taky na Vexterech je tam u těch dvou potů napsáno "Crackle OK" :mrgreen:

Pár slov tvůrce /Z.V./: http://www.thegearpage.net/board/showth ... 211&page=2

the box of rock contains 4 mosfet transistors. three of them are part of a very unique distortion circuit, with the first being a super hard-on-type booster driving two more that are set up with adjustable passive filtering and fixed gain to create the distortion tone, and the fourth transistor is in the boost side of the pedal, set up almost identically to a super hard-on circuit except with 1 million ohms input impedance (smooth, just like an amp) instead of the SHO's very high 5 million input impedance (which sounds glassy, and i like that too).
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Zvex Box of Rock (distortion / booster) - diskuze

Příspěvek od Nero »

Tak je fajn, že "Crackle OK", ale mě se to opravdu nelíbí, rozhodně bych ty pazvuky nerad pouštěl do vytavenýho lampovýho aparátu. Jak kvůli aparátu, tak kvůli uším posluchačů.

Jinak stejně si radši koupím nemalovanou verzi s 3 letou zárukou, risknu, že bude obsahovat trochu rýže nebo prst čínského dětského dělníka a ušetřím 3800, než abych platil tak šílený prachy za US krabku. Vexter krabičku jsem měl v ruce a rozhodně zvenku bych neřekl, že bude v odolnosti a poslehlivosti rozdíl oproti US verzi.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Box of rock je konstrukčně docela vtipná záležitost. Jsou to vlastně 2 nebo 3 SHO za sebou. :lol: Moc práce si s tím nedal chlapec. :lol:
To chrochtání je tam dané tím, že ten potenciometr nenastavuje vstupní nebo výstupní hlasitost jak tomu obvykle bývá ale hýbe se s pracovním bodem toho tranzistoru. Asi to má nějaké výhody ale jaké netuším. Asi se to bude zdůvodňovat headroomem a jniýma ptákovinama. Viděl jsem už i SHO obvod s modifikací proti těm praskancům. Trošku mě na tom štve ten systém "Sice ti to praská ale buď na to hrdej a dělej s tím machra, protože mi to vykuchali z nějakého starého preampu a předělat to neumíme". :?
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ono evidnentě většina efektů Zvex je co čtu či slýchám docela vtipnou ztáležitostí za nekřesťanský prachy a s poměrně znatelnými nedostatky (vzhledem k ceně).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

ty ceny jsou trapně nehorázný. Já si třeba nedávno dodělal kopii fuzz factory. hraje to stejně - jen víc nahlas díky použitým tranzistzorům (gc509 místo ac128) a stálo mě to celý 530,- ZVEX stojí asi 4700,- !!

Je sice pěkný, že je to ručně malovaný, ale co z toho
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

A ty 4700 to bude jen Vexter série, tipuju. USA Hand-painted bude asi dražší.

... a je http://www.rockster.us/Efekty/ZVEX-3628 ... ZZ-FACTORY

PetrPeter 1975 - 2008
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

ježíš!!! *infarkt*
Digitech Bad Monkey ->
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

tak to můžeš říct taky o statních fuzzech že jsou jednoduchý... jako hele nevidim do toho odborně ale když si otevřu london fuzz tak je tam asi 5 a půl součástky, myslim že tam je ta cena spíš v tom že jsou to třeba nos tranzistory, dobře spárovaný nebo já nevim co, samozřejmě výrobní cena bude poněkud jinde ale nemyslim že si za 500 splácáš doma stejnej fuzz... ta fuzz factory může bejt trochu jinačí, protože je to tak šílený že by v tom asi nebylo poznat jestli jsou dobře spárovaný nebo ne :lol:

mno, konec blábolení o nesmyslech. Zvex BoR mám a používám hlavně ten boost teda... zkreslení je sice podobný jako Marshall, ale není to úplně ono. To si ho radši vytavim naboostuju a stáhnu power scalem. Zkreslení z BoRu používám jako nouzovku na junioru, ale taky junior není na tohle úplně stavěnej, nějak mi přijde že ten reprák celkově umí jen takovej měkkej čistej zvuk nebo takovej ten overdrive co jste slyšeli na mý youtube s TS808, každopádně nějakej sound ala Marshall z toho dostanu jen hooodně vzdáleně. Řek bych že hodně záleží s jakym zesíkem se to zapne.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

rasomaso píše:tak to můžeš říct taky o statních fuzzech že jsou jednoduchý... jako hele nevidim do toho odborně ale když si otevřu london fuzz tak je tam asi 5 a půl součástky, myslim že tam je ta cena spíš v tom že jsou to třeba nos tranzistory, dobře spárovaný nebo já nevim co, samozřejmě výrobní cena bude poněkud jinde ale nemyslim že si za 500 splácáš doma stejnej fuzz... ta fuzz factory může bejt trochu jinačí, protože je to tak šílený že by v tom asi nebylo poznat jestli jsou dobře spárovaný nebo ne :lol:

mno, konec blábolení o nesmyslech. Zvex BoR mám a používám hlavně ten boost teda... zkreslení je sice podobný jako Marshall, ale není to úplně ono. To si ho radši vytavim naboostuju a stáhnu power scalem. Zkreslení z BoRu používám jako nouzovku na junioru, ale taky junior není na tohle úplně stavěnej, nějak mi přijde že ten reprák celkově umí jen takovej měkkej čistej zvuk nebo takovej ten overdrive co jste slyšeli na mý youtube s TS808, každopádně nějakej sound ala Marshall z toho dostanu jen hooodně vzdáleně. Řek bych že hodně záleží s jakym zesíkem se to zapne.

ne, ne nene ne, věř mi, že za stejnou cenu postavíš stejnej fuzz, jen třeba nebude tak hezky vypadat....

Vezmu-li ZVEXE, tak tam používá naprosto normální součástky (dokonce obyč. hliníkový kondíky!) a ten pár germ. tranzistorů stojí párovanej třeba 200,- (což je relativně dost na dva blbý tranzistory.)
Ten můj, troufám si tvrdit, hraje naprosto stejně, jako ZVEX, jen se mi zdá se stejným nastavením trošku hlasitější. Každopádně i tak je vidět, jak se tu vydělává. třeba ten BoR a jeho schéma, tak to vypadá, že to stojí taky tak pětikilo (a tady, narozdíl od fuzz factory, jsou naprosto obyč. moderní součástky za pár korun) a prodává to za několikanásobek... Ale proč ne, když to ty lidi kupujou... Je fakt, že ty krabičky jsou zvukově super
Digitech Bad Monkey ->
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

eugeene:

A to i ta tvoje kopie dělá takový kraviny, jak dělá Andy ve videu na PGS? Takový ty ruzný pazvuky a tak...

eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

jo, dělá úplně stejně.
Digitech Bad Monkey ->
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

dělal si to podle tutoho schémátku ?
potaky sou tam logaritmický ?
http://membres.lycos.fr/davpseudo/ffact ... age020.jpg
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

eugeene: Nechtel bys vyrobit kopii i pro me? :P
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

dyt je to brutálně jednoduchý, jednodušší je snad obvod baterka spínač žárovka :) jen nechápu proč sou ty originaly tak drahý tu emerickou malovanou sem vyděl asi 6500 :twisted:
Obrázek
wikxzen
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wikxzen »

Vyrobci si musi na sebe vydelat. Naklady na provoz firmicky, nakupy materialu, barvicek. Neco stoji i propagace. Pak samozrejme poplatky, dane...To je cela veda.
G&L USA Comanche Custom 2015 • Ampeg J-12T JET II • Reprobox Celestion G12-35XC LE
woro90

Příspěvek od woro90 »

Zdá se mi to nebo je Fuzz Factory v podstatě trochu jinak nastavený Fuzz Face se spoustou kroutítek a možností ovládání vlastních oscilací? Pokud ne, omlouvám se za blbost, v tuhle hodinu se mi nechce se na ten obrázek nějak zvlášť dívat :oops:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

woro90 píše:Zdá se mi to nebo je Fuzz Factory v podstatě trochu jinak nastavený Fuzz Face se spoustou kroutítek a možností ovládání vlastních oscilací? Pokud ne, omlouvám se za blbost, v tuhle hodinu se mi nechce se na ten obrázek nějak zvlášť dívat :oops:
jj tak nějak 2 germaniovy trandáky AC 128 a ten zbytek je si docela podobnej jen ten face ma vo 3 kroutítka mín
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Recenze Vaší výbavy“