IN vs. OUT

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
M_bury

IN vs. OUT

Příspěvek od M_bury »

Čau,mám pár lamovskejch dotazů.. :)
Chcem koupit do zkušebny aktivní repro a dát do toho zpěv,případně akustickou kytaru apod..Měl jsem za to že se píchne mikrofon nebo mixák do zdířky IN na akt.repru,ale ted sem viděl v jiný zkušebně že to mají v OUT a hraje to,což sem nepochopil,měl jsem za to že OUT slouží jen když k tomu chci přidat jetě jednu bednu..... :roll: ??? Prosím poraďte jak je to s těma vstupama,výstupama,nerad bych něco odpálil a tak...a vlastně abych věděl jaký mám koupit kabely (samice,samci).... :mrgreen: díky moc.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: IN vs. OUT

Příspěvek od rotten77 »

M_bury píše:Čau,mám pár lamovskejch dotazů.. :)
Chcem koupit do zkušebny aktivní repro a dát do toho zpěv,případně akustickou kytaru apod..Měl jsem za to že se píchne mikrofon nebo mixák do zdířky IN na akt.repru,ale ted sem viděl v jiný zkušebně že to mají v OUT a hraje to,což sem nepochopil,měl jsem za to že OUT slouží jen když k tomu chci přidat jetě jednu bednu..... :roll: ??? Prosím poraďte jak je to s těma vstupama,výstupama,nerad bych něco odpálil a tak...a vlastně abych věděl jaký mám koupit kabely (samice,samci).... :mrgreen: díky moc.
In je vstup, OUT výstup, pokud mají mikrofon zapojený do OUT, tak to určitě nehraje. Možná ses špatně podíval, který kabel to přesně je. Nebo je to nějaká čínská kopie, nebo homemade a někdo to popletl.
Na těch aktivních bednách jsou vstupy většinou dva - pro mikrofon (XLR) a Line-in (Nebo CD-in) (Jack) - mikrofon patří do mikrofoního vstupu.
Out je výstup na další repro.
M_bury

Příspěvek od M_bury »

Takhle,měl mikrofon do mixu(samozřejmě mikrof.vstup) a z toho vedl kabel samici do OUT na repru (přísahám :wink: ),takže tohle nechápu,to jak si psal to sem si myslel že to tak funguje,ale pak sem uviděl tohle takže nevim :D ...jo a mix je behringer 1002 a bedna TAPCO by mackie....
M_bury

Příspěvek od M_bury »

Tak ted sem píchl el-akustickou kytaru přímo do výstupu na tý bedně a hraje to...to mi fakt nikdo nedokáže vysvětlit tuhle anomálii?? :P no asi to nemá cenu řešit,hlavně když to hraje :mrgreen:
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

M_bury píše:Tak ted sem píchl el-akustickou kytaru přímo do výstupu na tý bedně a hraje to...to mi fakt nikdo nedokáže vysvětlit tuhle anomálii?? :P no asi to nemá cenu řešit,hlavně když to hraje :mrgreen:
Můžeš to vyfotit?

Ono je třeba možné, že ses jenom špatně podíval na popisek, nebo že to mají nejednoznačně označené. Nebo ta možnost s tou čínskou kopií :-)
M_bury

Příspěvek od M_bury »

Je to kupovaný přes kytary.cz...http://kytary.cz/tapco-by-mackie-th15a/HN095281/ :wink:
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Jeste je taky mozne, se si navrhar brutalne zjednodusil praci a konektory "vstup" a "vystup" jsou propojeny natvrdo paralelne. Neni to ani uplne nelogicke, pro "zertezeni" nekolika oposlechu za sebe na linkove urovni to bude vpohode fungovat, hrat budou vsechny.
Hraju výhradně na šrot.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ten vystup je asi paralelni se vstupem, takze je jedno, kam to pichnes. K rozliseni vstupu a vystupu jsou tam predevsim ruzne konektory :) Kazdopadne tohle nezkousejte u jinych veci, tam by to v lepsim pripade nefungovalo, v horsim by se mohlo neco pokazit. A u takovych zavad lze snadno poznat, ze se k nim prislo neodbornym zachazenim, takze vam to ani neopravi (zdarma).

EDIT: Abu me predbehl :) A mimochodem nic nelogickeho na tom nevidim, takhle se to dela bezne i treba u pasivnich boxu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
M_bury

Příspěvek od M_bury »

Okej,tak díky...koupim kabel na vstup a budu dělat že o ničem nevim :lol: a sem zas o něco chytřejší..
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Jeste poznamka - nelze spolehat na to, ze takhle to maji zapojeny i jine boxy. Treba aktvni odposlechy co mame ve zkusebne (z hlavy nevim znacku, ale taky nejaka "levna china"), to takhle nemaji. (maji 2 vstupy Mic a Line s regulaci zesileni a do vystupu jde uz smichany signal).
Hraju výhradně na šrot.
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“