Gibson ES-339 (Elektrická pololubová kytara) - diskuze

Diskuze k recenzím hudební výbavy
Odpovědět
Tonda

Gibson ES-339 (Elektrická pololubová kytara) - diskuze

Příspěvek od Tonda »

Toto je diskuze k recenzi vase-recenze-f55/gibson-es-339-elektric ... 16749.html

----------------------

Pěkná recenze, krásná kytara - gratuluju :wink:

S tím Custom Shopem je to složitější - zaslouží si to doplnění, protože je to často zdrojem zmatků:

Gibson naprosto nelogicky označuje defaultně všechny ES modely, které se vyrábějí v Memphisu, jako "Custom Shop", přesto, že dílny CS jsou (jen a pouze) v továrně v Nashvillu ( kde se také odděleně v na jiných linkách vyrábí běžné produkční modely- LP Standard, SGčka atd) .
V tomhle nashvillském "skutečném" CS se vyrábí jenom ES Historic modely, jako je třeba ES 335 Hist.59 Dot nebo ES 335 64 Block. To se také -bohužel - odráží i na jejich ceně... proti memphiským ESkám.
Zajímavé je, že v Nashville se tyhle Historic ES z větší části "jen" kompletují a domazlují, polotovary (asi ale po pečlivém předvybrání) se dovážejí z Memphisu -aby to bylo ještě zmatenější :mrgreen:
Některý díly jsou ale úplně jiný a dělá si je CS - třeba centrblok nemá to velký vykousnutí jako běžná 335ka, ale jen kanálek pro kabely snímačů..
I´m wheels... movin´wheels
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

Re: Gibson ES-339 (Elektrická pololubová kytara) - diskuze

Příspěvek od Radek Kysely »

Uau, díky :)

Uau podruhé - o té věci s Custom Shopem jsem vůbec netušil :roll: Jestli je to opravdu tak, jak píšeš, tak to taky nechápu :D

Nechci se přít, ale možná na tom Memphisu něco bude, možná tam dávají při výrobě větší pozor než u normálních Gibsonů USA... Ale ono to je v podstatě jedno... Jsou to "jenom věci" (obrazně řečeno :)), takže se může naskytnout problém v CS stejně jako v USA :)

Ale celou tuhle věc fakt NECHÁPU :D
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Customshop necustomshop, verim tomu ze tak jako tak stoji za to :) Ja jsem byl minulej mesic ke dvacetinam obdarovan LP Traditional a ta vec me po vsech strankach dostava, dokonce obcas ten kufr otevru jen abych si cuchnul, protoze at uz to je lak nebo ne, proste mi to voni (a nejsem sam, viz. tema "The Gibson smell?" na Mylespaul forech) :lol:
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

Farrell píše:Customshop necustomshop, verim tomu ze tak jako tak stoji za to :) Ja jsem byl minulej mesic ke dvacetinam obdarovan LP Traditional a ta vec me po vsech strankach dostava, dokonce obcas ten kufr otevru jen abych si cuchnul, protoze at uz to je lak nebo ne, proste mi to voni (a nejsem sam, viz. tema "The Gibson smell?" na Mylespaul forech) :lol:
Jo jo, se vším souhlásím :) S tím kufrem to dělám taky :D :D
kubog

Příspěvek od kubog »

Aj ja :D Neni nad vôňu nového Gibson LP :lol:
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

kubog píše:Aj ja :D Neni nad vôňu nového Gibson LP :lol:
Náhodou, ES taky pěkně voní :D :D
kubog

Příspěvek od kubog »

Aha sorry, myslel som ten kofer z Custom Shopu :D Ale celkovo čo som mal Gibsony oni fakt majú takú špecifickú vôňu ako myslite si čo chcete :D .
Inak krásna gitara tiež som pokukoval po 339, ale som spokojný s tým čo mám. Ale keby sa nahodou pritrafila by som sa nesťažoval :)
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

kubog píše:Aha sorry, myslel som ten kofer z Custom Shopu :D Ale celkovo čo som mal Gibsony oni fakt majú takú špecifickú vôňu ako myslite si čo chcete :D .
Inak krásna gitara tiež som pokukoval po 339, ale som spokojný s tým čo mám. Ale keby sa nahodou pritrafila by som sa nesťažoval :)
Já to pochopil, ale nemohl jsem si pomoct :D Jo jo, u kytary už to necítím, protože je 13 dnů na vzduchu, ale v kufru si stále uchovávám tu "vůni čerstvého Gibsona" ;)
grock

Příspěvek od grock »

Já když jsem si nadělil kdysi nového Fendera,tak také zvláštně voněl...U Gibsona jsem neměl tu čest,tak nevím,jestli se i vůně liší :D .Ta stratovská byla opravdu zvláštní,těžko identifikovalná a také jsem si chodil přivonět :D ...Máte někdo obě zkušenosti?
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Petr7118

Příspěvek od Petr7118 »

K čemu vám budu vůně kytary když nebude hrát. U kytary jde přici jen a hlavně o zvuk!
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nemyslím, že tu vůni řešili jako klíčový faktor :wink:

Nicméně k tématu: zkoušel jsem poslední dobou 2 různé nové ES339 a bohužel mě obě dost zklamaly. Bohužel, protože jsem si jednou na podobný nástroj docela myslel, ale tyhle konkrétní kusy za to rozhodně nestály. Hrálo se na ně moc příjemně, to ano, ale zvukově žádný zázrak.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Recenze Vaší výbavy“