Ibanez PF20 (akustická kytara) - diskuze

Diskuze k recenzím hudební výbavy
Odpovědět
miraslozil

Ibanez PF20 (akustická kytara) - diskuze

Příspěvek od miraslozil »

Toto je diskuze k recenzi vase-recenze-f55/ibanez-pf20-akusticka- ... 15255.html

-------------

Já měl PF10 a nebyla to sice moje první kytara,ale dalo by se říci,že v té době první "pořádná" kytara.Na pohled a dřevem byla prakticky stejná jako ta tvoje,jen tvar hlavy byl trošku jiný.Kupoval jsem ji v Přerově v hudebninách,kde měli asi jen jednu kytaru tohoto typu,já tomu tehdy říkal jumbo,v té době jsem věděl o kytarách prakticky prd,do té doby jsem měl jednu bulharku,jednu španělu zn.Lucida a jednu španělku no name,na které jsem kovovýma strunama ztrhl mechaniku.Na tu ibanezku mi zahrál prodavač,zvuk se mi líbil a tak jsem ji vzal tehdy kolem roku 1990 za horentní sumu 6500kč a bál jsem se říct našim kolik stála.
Sloužila mi roky dobře,původně na ní byly nataženy 13struny,jež jsem po marných pokusech o nějaké solidní hraní sundal a natáhl na ni 10ky martiny bronze,což podle mého prospělo i zvuku,který byl daleko čitelnější z tenčíma strunama.Po nějakých 5letech se mi udělaly zářezy od strun do pražců a postupem času se v prvních pěti polohách vyhmataly prohlubně v hmatníku-tuším,že to byl eben,ale asi to bylo částečně mým zaviněním.Kytara potom už úplně neladila a asi v r.2006 jsem ji dal do komise v hudebninách a prodal za 1500kč,což bylo vzhledem k amortizaci vynikající.Jinak abych to shrnul,zvuk kytary byl dobrý a po těch letech se smrk pěkně vyhrál.Použité materiály byly pouze průměrné kvality,mechaniky jsem musel měnit po nějakých 5letech,protože ty původní byly velmi nekvalitní.Byla to v celku dobrá kytara,která mi za tu dobu,co jsem ji měl přirostla k srdci.Dnes už bych si ji samozřejmě nekoupil a asi ani žádnou jinou do 10tisíc od této značky.Dnes vlastním kytaru zn.Dowina a donedávna jsem měl vynikající Lag,který mi hodně zvýšil laťku při posuzování kytar.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Ibanez PF20 (akustická kytara) - diskuze

Příspěvek od Nero »

Tak jestli pražce vydrželi 5 let hraní, tak to je docela v pohodě - přece jen ty PF patří spíš mezi low-end. Ale i tak si stojím za tím, že PF20 (a evidentně i předchůdce PF10) svou cenu mají oprávněně a hrají/hráli dobře.

Jinak ohledně strun - mám stejný postřeh, s 10 nebo 11 mi taky zní líp jak s 12 nebo 13.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tonda

Příspěvek od Tonda »

"vyhmataly prohlubně v hmatníku-tuším,že to byl eben "

asi nebyl - eben se nevyhmatá ...
I´m wheels... movin´wheels
woro90

Příspěvek od woro90 »

Tonda píše:"vyhmataly prohlubně v hmatníku-tuším,že to byl eben "

Že by Lignamon?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

woro90 píše:
Tonda píše:"vyhmataly prohlubně v hmatníku-tuším,že to byl eben "

Že by Lignamon?
Asi ee, není to Jolana:D
Obrázek
Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
Odpovědět

Zpět na „Recenze Vaší výbavy“