Digitální piana Bohemia
Pravidla fóra
Digitální piana Bohemia
Nemáte někdo zkušenost s digitálnímí piany Bohemia? Vzhledem k umístění a požadavkům na hlučnost si chci pořídit digitální piano a velmi se mi zamlouvají digitální piana Bohemia - asi BDP880 nebo nyní nově 900. (domácí výrobek, cena, ovládání) I klaviatura mi v porovnání s akustickým nástrojem přišla věrnější než třeba u Clavinova od Yamahy, ale to může být jen můj subjektivní dojem, protože s tím moc zkušeností nemám. Díky za případné názory.
Re: Digitální piana Bohemia
Čau, já teda nemám zkušenost, ale kde sem byl v obchodě,tak mi vždycky říkali, že BP nic moc, sice dobře zpracovanej nástroj, ale že zvukovej čip prej nejlevnější, co existuje a podle toho vypadá zvuk. Ale nechci tě odrazovat.
S digitálními piany Bohemia nemám moc zkušeností, viděl jsem ho tak akorát jednou, přesto bych Yamaha Clavinovu nezatracoval. Záleží na typu - např. v hudebce máme takovou tu klasickou - klávesy jsou příjemné, ale zvuk mi nikdy nepřipadal tak skvělý. Má dobrý Grand Piano a Harpsichord, případně ještě Jazz orgán, ostatní je taková bída z nouzí. Kdežto na jinou (a tedy podstatně dražší, pravda) clavinovu jsem měl tu čest hrát, a bylo to vskutku jiné kafe. Zarazilo mě ale trošku debilnější ovládání, přesto zvuk a provedení (od klasického piana k nerozeznání) fakt na úrovni.
Rozhodně zkoušej navštěvovat nějaké hudebniny, zahraj si tam, všechno vyzkoušej, prostuduj a poraď se přímo tam. Přesto ale určitě dej na svůj vkus, každému vyhovuje něco jiného.
Rozhodně zkoušej navštěvovat nějaké hudebniny, zahraj si tam, všechno vyzkoušej, prostuduj a poraď se přímo tam. Přesto ale určitě dej na svůj vkus, každému vyhovuje něco jiného.
Zkusil jsem tedy v hudebninách Clavinovu i tu Bohemii a musím říct, že mi zvuk i klaviatura přišla nejlepší u Clavinovy v cenách nad 50,000, což na to bohužel nemám. Na druhou stranu u levnějších nástrojů v cenách od 20,000 do 35,000 vyhrává spíš Bohemia, kde se mi klaviatura zdála věrnější k akustickému nástroji.