Mix do zkušebny (cena vs kvalita)
Pravidla fóra
-
Diakon
- Kontaktovat uživatele:
Mix do zkušebny (cena vs kvalita)
Zdravím, potřeboval bych mixážní pult do zkušebny pro tři mikrofony. Zatím máme zpěv jeden a vedeme ho přes aktivní box. Sháním tedy mix, který by dobře držel tři mikrofony, byl co nejkvalitnější za samozřejmě co nejmíň peněz. Je to sice čistě na zkušebnu, ale může se objevit akcička v malém sále do 100 lidí, kde by byl potřeba. Jsem ochotný do něj vrazit 3, maximálně 5 000 Kč. Jo a mimochodem, vůbec se v mixážních pultech neorientuju
Díky mnohokrát za všechny rady
B.C.Rich Assassin
Marshall JVM210H
Marshall 1960B 300W
Audix OM2
Marshall JVM210H
Marshall 1960B 300W
Audix OM2
Re: Mix do zkušebny (cena vs kvalita)
Na to ti stačí nějaký malý mixák Phonic, Tapco, Behringer a to se myslím do 2500 vejdeš.
- Jens Ludwig
- Odborník
tak pokud to myslíš alespoň malinko vážně, tak výše zmíněné značky zavrhni - koukni po Souncraftu, Yamaze, Mackie.... je to trochu dražší, ale s vyšší cenou je daleko vyšší kvalita a ten poměr cena/výkon je lepší, než u Phonicu, atd...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Máme Tapco na 4 mikrofony a klávesy a šumí to míň než Soundcraft Folio který stojí 3x tolik. Tak teď babo raď.
-
Diakon
- Kontaktovat uživatele:
No, po nákupu stacku Marshall atd. to myslím naprosto vážně, jen se mi nechce platit příliž za něco, co stejně nevyužijem. Soundcraft a Yamaha zní slibně... díval sem se na pár kousků kolem těch pěti tisíc a vypadá v pohodě...
B.C.Rich Assassin
Marshall JVM210H
Marshall 1960B 300W
Audix OM2
Marshall JVM210H
Marshall 1960B 300W
Audix OM2
- Jens Ludwig
- Odborník
Folio už se pěknou řadu let nevyrábí a nikde neni napsaný, že i poo X letech a hlavně po jakých způsobech zacházení si ty věci zachovaj svojí kvalitu....dalabo píše:Máme Tapco na 4 mikrofony a klávesy a šumí to míň než Soundcraft Folio který stojí 3x tolik. Tak teď babo raď.
tady se bavíme o novejch geretech - taková EPM6 prostě kdejakej Ulipultík převálcuje...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2dalabo: a hlavně je nutné u laciných věcí počítat s tzv. "faktorem štěstěny", jež spočívá v tom, jak se sejdou tolerance součástek při výrobě. U dražších věcí toto obvykle odpadá - jinými slovy je daleko větší pravděpodobnost, že bude "jeden kus jako druhý", což neplatí právě o těch low-end zařízení...
P.
P.
Ten faktor štěstěny je dobrej
. Poslední dobu mám pocit že je ho třeba u dražších věcí taky.
Já myslím že má cenu kupovat lepší mix když budou zároveň dobré bedny a zbytek. Lepší nebo horší pult v takovém malém vydání vydrží dva tři roky a pak se to stejně začne kazit, chrastit a tak.
Já myslím že má cenu kupovat lepší mix když budou zároveň dobré bedny a zbytek. Lepší nebo horší pult v takovém malém vydání vydrží dva tři roky a pak se to stejně začne kazit, chrastit a tak.