Jaký software (Sequencer/DAW) k CASIO Privia?
Pravidla fóra
-
josef.jurak
Jaký software (Sequencer/DAW) k CASIO Privia?
Zdravím,
koupil jsem digitální piáno CASIO Privia PX-330. Jako čisté piáno mi plně vyhovuje, a to je jeho hlavní účel.
Ale rád bych využil (resp. minimálně vyzkoušel) možnosti zpracování hudby v počítači, tedy nějaký midi sequencer či DAW.
Jaký software lze doporučit v kombinaci s tímto digitálním piánem?
Slyšel jsem něco o Sonaru(Cakewalk) od Rolandu, a Steinberg Cubase od Yamahy, takže zvažují "home" verze jednoho z těchto produktů. Případně něco dalšího... Co by jste doporučily?
Pokud možno něco cenově dostupného.
Děkuji
J.
koupil jsem digitální piáno CASIO Privia PX-330. Jako čisté piáno mi plně vyhovuje, a to je jeho hlavní účel.
Ale rád bych využil (resp. minimálně vyzkoušel) možnosti zpracování hudby v počítači, tedy nějaký midi sequencer či DAW.
Jaký software lze doporučit v kombinaci s tímto digitálním piánem?
Slyšel jsem něco o Sonaru(Cakewalk) od Rolandu, a Steinberg Cubase od Yamahy, takže zvažují "home" verze jednoho z těchto produktů. Případně něco dalšího... Co by jste doporučily?
Pokud možno něco cenově dostupného.
Děkuji
J.
Re: Jaký software (Sequencer/DAW) k CASIO Privia?
Cubase 4,5, od STEINBERG je dobrá volba
projeď googl,nevím kolik na to máš, ale dá se to sehnat docela levně. Nebo REAPER http://www.reaper.fm/
no já si myslim že idealní je cubase,pokud chceš ušetřit.
Osekanou verzi cubase(ktera ale svuj učel plní dobře) dneska dávaj zdarma ke kdejakej levnej zvukovce apod.
Osekanou verzi cubase(ktera ale svuj učel plní dobře) dneska dávaj zdarma ke kdejakej levnej zvukovce apod.
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6
-
josef.jurak
Díky moc za doporučení,
CUBASE by se mi asi líbil, bohužel jsem nenašel žádnou možnost jak ho vyzkoušet (na webu mají demo, ale jen když si zakoupím USB elicenser, který ale nejde koupit).
Jinak asi by mi stačila verze Essential, asi nepotřebuju množství audio stop, ani množství efektů, spíše ocením pohodlnější MIDI editor (vlastně by mě stačilo třeba 16-stopý MIDI editor s možností přimíchání alespoň jedné audio stopy).
REAPER ještě vyzkouším, vypadá že nekomerční verze je i za zajímavou cenu.
Ještě jsem zkoušel nějaký Ableton Live Intro, a trochu jsem zklamán nepohodlným ovládáním.
Co mě ale zarazilo, když se mi na tom sw podařilo zprovoznit MIDI monitor, tak midi hrálo na počítači asi s půl sekundovým zpožděním.
Nevíte? Je to chyba, nebo vlastnost? Případně je chyba v klávesách, USB propojení, software, či počítači, ... ?
Díky moc za každou radu
CUBASE by se mi asi líbil, bohužel jsem nenašel žádnou možnost jak ho vyzkoušet (na webu mají demo, ale jen když si zakoupím USB elicenser, který ale nejde koupit).
Jinak asi by mi stačila verze Essential, asi nepotřebuju množství audio stop, ani množství efektů, spíše ocením pohodlnější MIDI editor (vlastně by mě stačilo třeba 16-stopý MIDI editor s možností přimíchání alespoň jedné audio stopy).
REAPER ještě vyzkouším, vypadá že nekomerční verze je i za zajímavou cenu.
Ještě jsem zkoušel nějaký Ableton Live Intro, a trochu jsem zklamán nepohodlným ovládáním.
Co mě ale zarazilo, když se mi na tom sw podařilo zprovoznit MIDI monitor, tak midi hrálo na počítači asi s půl sekundovým zpožděním.
Nevíte? Je to chyba, nebo vlastnost? Případně je chyba v klávesách, USB propojení, software, či počítači, ... ?
Díky moc za každou radu
-
josef.jurak
Pak, pokud by bylo CUBASE přiloženo k nějaké zvukovce, tak by to bylo asi nejlepší varianta (teda pokud by stála rozumně). Akorát jsem se zběžně díval na běžné PC zvukovky (CreativeLabs a tak), a žádnou zvukovku kde by bylo přiložená osekaná verze CUBASE jsem nenašel. Pak jsem našel nějaké na kytary.cz, ale v tom množství se moc nevyznám. Lze nějakou takovou doporučit?
A když už zvukovku, tak s MIDI portem? Nebo je midi přes USB plně dostačující?
Ještě jednou díky moc za každou radu.
A když už zvukovku, tak s MIDI portem? Nebo je midi přes USB plně dostačující?
Ještě jednou díky moc za každou radu.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
MIDI klasicky/USB je prakticky jedno a zpoždění je dané špatným výběrem ovladače (tipuji na MME nebo DirectX). Nejlepších výsledků se dosáhne pomocí nativního ASIO ovladače (čili ovladače napsaném přímo pro danou zvukovku) nebo pomocí freeware emulace ASIO4ALL (pro zvukovky integrované a podobně).
Pro případnou diskusi nad vhodnou zvukovkou je potřeba uvést typy, které byste si vybral (s ohledem na finance a podobně); vyházejmě z nabídky typů, kde je Cubase přiložena.
A jak mám rozumět "eLicenser nejde koupit"??? To je docela nesmysl IMHO - například zde: Steinberg Key.
P.
Pro případnou diskusi nad vhodnou zvukovkou je potřeba uvést typy, které byste si vybral (s ohledem na finance a podobně); vyházejmě z nabídky typů, kde je Cubase přiložena.
A jak mám rozumět "eLicenser nejde koupit"??? To je docela nesmysl IMHO - například zde: Steinberg Key.
P.
http://www.disk.cz/disk/types.csp zvukovky s přiloženým Cubase tady jsou k mání, akorát nevím jaké máš na zvukovku požadavky a kolik do toho chceš investovat.Snad tě něco zaujme.
-
josef.jurak
Takže jestli to dobře chápu, za zpoždění nemůže MIDI ani USB ani použitý DAW SW. Ale zpoždění nastává až při přehrávání MIDI přes interní zvukovku (resp. sw syntetyzer s windows ovladači). Pomohly by jiné ovladače na zvukovku (ASIO), nebo jiná zvukovka. Nicméně nemá to přímý vliv zpracování(recording) v DAW software, ale pouze je opožděný monitoring. Je to tak?
Pak taky díky za link na shop na licenční usb klíč. Já totiž hledal přimo na steinberg.net, kde u trialu je zmíněno, že je potřeba zakoupit USB-eLicenser s linkem do jejich eShopu, kde jsem ale nic nenašel. A pod názvem USB-eLicenser jsem to nenašel ani v našich obchodech. V každém případě díky.
Co se týče zvukovky, vzhledem k tomu že nepotřebuju vyloženě nic na produkci (jen chci slušný nástroj na editaci MIDI) tak ani nepotřebuju nutně nějakou lepší zvukovku. A vzhledem k tomu že Cubase 5 Essential lze koupit za cca 3,5tis, a ke zvukovkám je přikládána ještě více osekaná verze LE, tak cena by měla být spíš nižší, nejlépe do 2tis Kč.
Díky za rady...
Pak taky díky za link na shop na licenční usb klíč. Já totiž hledal přimo na steinberg.net, kde u trialu je zmíněno, že je potřeba zakoupit USB-eLicenser s linkem do jejich eShopu, kde jsem ale nic nenašel. A pod názvem USB-eLicenser jsem to nenašel ani v našich obchodech. V každém případě díky.
Co se týče zvukovky, vzhledem k tomu že nepotřebuju vyloženě nic na produkci (jen chci slušný nástroj na editaci MIDI) tak ani nepotřebuju nutně nějakou lepší zvukovku. A vzhledem k tomu že Cubase 5 Essential lze koupit za cca 3,5tis, a ke zvukovkám je přikládána ještě více osekaná verze LE, tak cena by měla být spíš nižší, nejlépe do 2tis Kč.
Díky za rady...
pavlii píše:MIDI klasicky/USB je prakticky jedno a zpoždění je dané špatným výběrem ovladače (tipuji na MME nebo DirectX). Nejlepších výsledků se dosáhne pomocí nativního ASIO ovladače (čili ovladače napsaném přímo pro danou zvukovku) nebo pomocí freeware emulace ASIO4ALL (pro zvukovky integrované a podobně).
P.
-
josef.jurak
Díky,
ve zmíněném shopu mě zaujala snad jen ESI U24 XL s CUBASE LE4 za necelé 3tis.
Na kytary.cz mě zaujalo:
BEHRINGER UCA 222 s EnergyXT2.5 Compact za necelou tisícovku (líbí se mi cena)
LEXICON ALPHA usb s CUBASE LE 4 za necelé 2tis (líbí se mi SW)
Cakewalk UA-1G se SONAR LE za něco málo přes 2tis (líbí se mi Zvokovka i SW)
Nějaké doporučení ...?
ve zmíněném shopu mě zaujala snad jen ESI U24 XL s CUBASE LE4 za necelé 3tis.
Na kytary.cz mě zaujalo:
BEHRINGER UCA 222 s EnergyXT2.5 Compact za necelou tisícovku (líbí se mi cena)
LEXICON ALPHA usb s CUBASE LE 4 za necelé 2tis (líbí se mi SW)
Cakewalk UA-1G se SONAR LE za něco málo přes 2tis (líbí se mi Zvokovka i SW)
Nějaké doporučení ...?
huxd píše:http://www.disk.cz/disk/types.csp zvukovky s přiloženým Cubase tady jsou k mání, akorát nevím jaké máš na zvukovku požadavky a kolik do toho chceš investovat.Snad tě něco zaujme.
-
josef.jurak
Jinak zatím jsem zkoušel:
-Ableton Live Intro
-EnergyXT2.5
-REAPER
A zatím mi nejvíce sedí EnergyXT a REAPER... Ještě ale chci vyzkoušet Cubase (LE/Essential) a SONAR, ...
V každém případě, díky za každou radu
-Ableton Live Intro
-EnergyXT2.5
-REAPER
A zatím mi nejvíce sedí EnergyXT a REAPER... Ještě ale chci vyzkoušet Cubase (LE/Essential) a SONAR, ...
V každém případě, díky za každou radu
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Z výběru bych bral asi Lexicon. Behringer nee (ale ani tak kvůli značce, jako spíš ta cena a provedení...), ESI má mínus za provedení (nestandardní konektory co se mikrofonního vstupu týče) a UA-1G se mi nepodařilo najít. Alpha asi nabídne nejlepší užitnou hodnotu (byť nedisponuje Phantom napájením pro kondenzátorové mikrofony - ale to se dá kdykoli později řešit samostatným předzesilovačem).
P.
P.
-
josef.jurak
Ten Cakewalk UA-1G je např tady
http://www.cakewalk.com/products/hardwa ... Prod=UA-1G
Na kytary.cz je tady http://kytary.cz/cakewalk-ua-1g/HN105385/ ale z nějakého důvodu nedostupný...
Díky za rady
http://www.cakewalk.com/products/hardwa ... Prod=UA-1G
Na kytary.cz je tady http://kytary.cz/cakewalk-ua-1g/HN105385/ ale z nějakého důvodu nedostupný...
Díky za rady
pavlii píše:Z výběru bych bral asi Lexicon. Behringer nee (ale ani tak kvůli značce, jako spíš ta cena a provedení...), ESI má mínus za provedení (nestandardní konektory co se mikrofonního vstupu týče) a UA-1G se mi nepodařilo najít. Alpha asi nabídne nejlepší užitnou hodnotu (byť nedisponuje Phantom napájením pro kondenzátorové mikrofony - ale to se dá kdykoli později řešit samostatným předzesilovačem).
P.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ahha - takže za mě taky nee.
P.
P.