Přepínání efektů - on stage
Pravidla fóra
Přepínání efektů - on stage
Zdarec už delší dobu uvažuju nad tím jak např. Metallica přepíná efekty a zesáky na koncertech. Protože na zemi před sebou krom wahu nic nemají... Jak to teda dělají v písních jako One - kde mají čistý zvuk s trochou chorusu a delaye a během sekundy mají zkreslený zvuk a chorus a delay jsou pryč? Představa, že mají chlápka v zákulisí co ví kdy má sešlápnout jaký pedal se mi příliš nezdá. Navíc hetfield vždycky ztiší volume pokud se nepletu. Tak mě ještě napadlo jestli nemá nějakou mašinku, která když zaznamená změnu intenzity signálu z kytary zapne jinou větev efektů. Jestli víte, tak budu moc rád když se někdo vyjádříte.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Re: Přepínání efektů - on stage
Obavam se ze je to jednodussi nez se zda. Proste jim to prepina technik. Stejne jako kytaristum treba z Slipknot a dalsim a dalsim. Proste zna jejich pisnicky a zapina a vypina co je treba on nekde v backstage.
Dean Avalanche 7 + EMG707, IMG Stage Line GAT-100R+4x12 box, DigiTech RP7
No to jo ale musel by se přesně trefovat na sekundu... myslím, že by to trochu šlo poznat
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
kytarista se taky musi trefovat na sekundu a u thoo ejste hraje, ale tak technik ma "jen" to..taky si myslimze to funguje takhle..a prijde mi to takove...ne ze trapne..ale..chapete ne 
Tohle dělají technici. Nedávno jsem někde (v Muzikusu?) četl s jedním rozhovor... je to docela masakr.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Jo dělají to technici...musí být suprově sladění, hlavně u balad kde se mění kanály, některým kytaristům dokonce technici i wahují.
A za některé kytarity prej i ti technici i hrajou a zpívají 
-
Teorge
Sakra jsem prozrazen...dalabo píše:A za některé kytarity prej i ti technici i hrajou a zpívají
no nic... holt budu do konce života šlapat jak lehká děva na E55 
hmm nevíš o nějakým dobrým technikovi?dalabo píše:A za některé kytarity prej i ti technici i hrajou a zpívají
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
ale bude moc drahej a navíc by moh chtít taky třeba uvest na plakátech a nějakej podíl na slávě 
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
Hm o technikovi ne, ale jeden bedńák... jmenuje se Lemmy Kilmeister.hmm nevíš o nějakým dobrým technikovi?
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
zrovna metallice to delaj technici. jini strelci si to ale obstaravaji sami, viz morello nebo kytaristi ze sonic youth (ti prepinaji efekty uplne bestialne co jsem mel moznost videt zivaky).
Nj to jeste nejsou takovy zmlsany megastar
Diky bohu je porad hodne kytaristu, kteri si radi vytvari a meni zvuky osobne. Ale uz je hodne tech, kteri uz to proste nedelaji a maji na to placene sily 
Naposledy upravil(a) Smrťokvítek dne 21.05.2010 10:02, celkem upraveno 1 x.
Důvod: přesunuto z kytar
Důvod: přesunuto z kytar
Dean Avalanche 7 + EMG707, IMG Stage Line GAT-100R+4x12 box, DigiTech RP7
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
ne všem to dělaj technici... další populární cesta je mít zasebou zašuplíkovaný pedalboardy a na zemi switch a jen vybíráš, kterým z nich to zrovna poběží. Třeba Kings of leon tot ak maj. normálně na každej zvuk zvlášť pedalboard a šlapeš jen na selector danýho řetězce...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
to uz je snad levneji mit toho technika, nez treba 10 stejnych efektu v jinem pedalbordu s jinm nastavenim 
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
neníMcKozias píše:to uz je snad levneji mit toho technika, nez treba 10 stejnych efektu v jinem pedalbordu s jinm nastavenim
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Tak ty lidi už si můžou dovolit 20 stejnejch boardů 
Já jsem tušim viděl na RFP jednu kapelu, co měla vedle podia týpka s pultem co ovládal kytaristovy efekty
Já jsem tušim viděl na RFP jednu kapelu, co měla vedle podia týpka s pultem co ovládal kytaristovy efekty
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek