Gibson Studio Faded worn cherry?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Black Winter
Kontaktovat uživatele:

Gibson Studio Faded worn cherry?

Příspěvek od Black Winter »

Ahoj, tato kytara mi hodne sedi a mozna bych ji chtel poridit nekde na bazaru nebo tak... Jestli ji nekdo mate, tak se chci zeptat jak vam sedi, klidne se rozepiste ;) ... Jinak nedavno jsem drzel v ruce SG Special a to ma krk 50. let , prisel mi pekne tlusty... Tez ohledne krku kytary se chci poptat , zda je to v pohode ... Diky za jakekoliv info ;)
arcilucifer

Re: Gibson Studio Faded worn cherry?

Příspěvek od arcilucifer »

sg special je lepsi volba hraju na sg standarda ,hral sem na speciala ,61 ,classic,
studio worn nedosahne sg ani po paty ,na krk si zvyknes ,ale hlavne sg super univerzalnost.
Black Winter
Kontaktovat uživatele:

Ja preferuju Les paul tvary a ty Gibson LP Studia jsem si rikal, ze jsou hodne dobre kytary. Tak ted nevim co si mam myslet... Jeste se mi libi ty vyssi modely LTD, ale to uz radsi bych to studio...
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Čau já mám asi měsíc studio za 28k mezi těma studiama narazíš občas i na pěknej kousek, ale fakt musíš vybírat já vybíral mezi 3
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Black Winter
Kontaktovat uživatele:

To je tak hodne znat kazdym kusem? Technologie vyroby je u vsech stejna, tudiz drevo i snimace jsou to samy, tak jako tak by se od sebe nemel kus od kusu tolik lisit ne?
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Jo je to tak. Dokonce některý epiphony a to hodně často jsou lepší než ty studia.
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
PMC

Příspěvek od PMC »

petrvach píše:Jo je to tak. Dokonce některý epiphony a to hodně často jsou lepší než ty studia.
Já dokonce potkal Epiphone LP, který hrálo líp než Gibson LP standart...
Docela jsem čuměl. Z Gibsonu sice byly cítit dobrý snímače a "že všechno drží" ale dřevo tam dali hrozný..
Naštěstí to byl jen 1 kus... uf..
► Fender Telecaster ze 70. let; Gibson Chet Atkins SST ´96
mmjuz Bassman; mmjuz 6W mazel

ObrázekRock´n´RollObrázek
frytol

Příspěvek od frytol »

PMC píše:
petrvach píše:Jo je to tak. Dokonce některý epiphony a to hodně často jsou lepší než ty studia.
Docela jsem čuměl. Z Gibsonu sice byly cítit dobrý snímače a "že všechno drží" ale dřevo tam dali hrozný..
Jo a já jednou potkal holku, která nebyla opilá, panna a chtěla kluka na jednu noc. :roll:
petrvach

Příspěvek od petrvach »

PMC píše:
tomu bych klidně věřil ale u těch standartů je to fakt asi výjmečný, ale ty studia tam je to celekm častý na všechny který jsem hrál cca 10 tak bych si znich vybral tak 4 kusy oni hrajou dobře to jo, ale to zpracování bývá otřesný.
Black Winter
Kontaktovat uživatele:

Dobre lidi, jestli musim vybirat, tak to poznam podle zvuku jedine ne? Takze to chce fakt chytnout urcite tu kytaru do ruky... Jinak by to ale mely byt dobre kytary ze? Jeste koukam na ty LTD, ale radsi bych fakt Gibson...
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Black Winter píše:Dobre lidi, jestli musim vybirat, tak to poznam podle zvuku jedine ne? Takze to chce fakt chytnout urcite tu kytaru do ruky... Jinak by to ale mely byt dobre kytary ze? Jeste koukam na ty LTD, ale radsi bych fakt Gibson...
Dobry kytary to urcite jsou, ale tak jako tak je (jako ostatne u kazdyho nakupu kytary) skoro nutnost nejdriv zkouset, zkouset a zkouset... Kdyz ti bude vyhovovat a bude v pohode, neni co resit :)
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Ony ty Faded Worn, poměrně nový nízkonákladový kytary od Gibsona, který zařadili do skupiny Studií nejsou vůbec kytary, do kterých stojí za to nainvestovat.) Podle mě jen Gibson podlehl trendu výroby levnějších kytar, aby se v době krize uživil (což je docela normální). A výsledek? Ty kytary prostě nejsou Gibsony, se staršíma studiema, který se na bazaru dají sehnat za stejnou, někdy i nižší cenu se nedají srovnávat. Jednu dobu jsem taky měl Gibson SG Special a to byla taky dost katastrofa, zpracování jak největší Korea, ošklivej "leptací" lak, prostě zkoušet zkoušet a vybírat:)
P.S: Ještě poměrně nedávno, ale přes rok už to bude určitě se prodávalo Faded Worn SG asi za 16 jako nějáká super akce...i to o lecčem hovoří,) Radši bych se podíval třeba i po jiný značce, v týhle cenový kategorii, pokud určitě nechceš zkusit bazar...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Maples píše: Podle mě jen Gibson podlehl trendu výroby levnějších kytar, aby se v době krize uživil (což je docela normální).
Vždycky dělali i nějaké levnější kytary - Juniory, Melody Makery, ES-150/220 atd..
S nějakou krizí to nemá nic společnýho, tím spíš že třeba to faded SG spec. (a i jiný faded) dělali když se žádná krize ještě nekonala.
I´m wheels... movin´wheels
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Jo, to je fakt:)Ale ono je to buřt, pokud člověk narazí na pěknej kousek, tak nevidím důvod, proč ho nebrat,)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Black Winter
Kontaktovat uživatele:

Narazil jsem na genialni kousek, hraje to jak Gibsony Standardy a uzasne rezonuje... Nejlepsi a dik za rady ;)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“