BABICZ GUITARS

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
huxd

BABICZ GUITARS

Příspěvek od huxd »

Když jsem to viděl poprvé,na DVD Porcupine Tree,tak jsem zíral jak puk :roll: (říkají tomu spider guitar ) http://www.babiczguitars.com/
A že by pan BABIČ měl slovanskou krev??
Gibson LP Special SC TV Yellowsize=70, Ibanez ARX320, Ibanez AFJ91 JLF - Jet Blue Burst Flat, FURCH D21 SO, Gretsch G9126 ACE Guitalele Natural, CORT Earth 70-12 NS, Kombo Fender G-DEC + Footswitch Fender MS4, DAW Samplitude Se9, Cubase 4 essential, M-Audio ozone, In-tone Guitar pro....
Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: BABICZ GUITARS

Příspěvek od Nero »

Vzhledem k tomu, že jde o kytary akustické, tak jsem to přesunul o sekci vedle :wink:

Jinak Jeff Babicz, rozený v NY - jestli se nepletu, bude mít asi tak stejně slovanskou krev jako Alex Skolnick :P Tzn. potomek imigrantů (stejně jako všichni bílý Američané), kteří před několika generacemi přišli do USA... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

V nabídce mají i elektrické kytary... :wink:

Jinak rozhodně jsou zajímavé a kdybych měl možnost, hnedle bych nějakou zkusil... Vzhledem k ceně ale asi opravdu jen zkusil :D
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, jednu elektrickou a kopu akustik. Proto bych to spíš viděl zde. Ale pokud si autor threadu myslí, že to patří spíš do elektrik, nechám to na něm...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

tyjo mě by asi odradilo to natažení strun za kobylou. To musí hrozně rezonovat při hraní. Nebo je to záměr a jsou tam naladěné nějaké tony? ( stranku sem moc necetl protoze sem v praci a nemam cas divat se na fora :mrgreen: )
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Nero: jasně, taky to vidím spíše do akustik, autora možná ale zajímala hlavně ta elektrika...

Mno, kromě zajímavého uchycení strun stojí za pozornost i ten štelovací krk :shock: Nejen pomocí výztuhy, ale má to ještě na zadní desce u spoje těla a krku štelovadlo na klíč, kterým se dá celý krk zvedat a snižovat...to sou věci... :shock: :D

EDIT: http://www.youtube.com/watch?v=cq9PV9a1jfM
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

real_dead_one píše:tyjo mě by asi odradilo to natažení strun za kobylou. To musí hrozně rezonovat při hraní. Nebo je to záměr a jsou tam naladěné nějaké tony? ( stranku sem moc necetl protoze sem v praci a nemam cas divat se na fora :mrgreen: )
to je ten účel... že to bude rezonovat :-D :-D delší sustain, zřejmě i větší hlasitost - prostě větší využití potenciálu přední desky :wink:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
jiri.polasek

Příspěvek od jiri.polasek »

Já jsem k těmhle vynálezům celkem skeptický... Už jsem jich viděl plno a málokdy se něco podobného opravdu ujme, i když dejme tomu, že samotná podstata nápadu není úplně off topic...

ad sustain ... hodně se o něm píše, ale mnohem méně se jeho délka v praxi projevuje/neprojevuje ...
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

ale když tam bude rezonovat nějakej pa-tón tak je to spíš na škodu ne?
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

to jo, ale v tomhle bych zase konstruktérům v Babicz věřil :)
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

No nevím, Babicz nebo Dedecz, na jednom typu má dokonce hliníkový sedlový pražec. Muselo by se to slyšet.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Babicz nebo Dedecz, další kytarář co se snaží prodat hovadinu která náhodou nezní jako šrot a vymyslel si k tomu pseudofyzikální odůvodnění a spoustu keců okolo. Sorry ale přijde mi jako klasický podvodník nebo do sebe zahleděný vynálezce bez znalosti základů středoškolské fyziky.

Struny uchycené mimo kobylku a tomu odpovídající jiné žebrování nejsou nic nového.

Ten nastavitelný krk je zbytečně komplikovaný a taylorovský způsob uchycení mi připadá podstatně lepší. Ale je to zajímavá kravinka, to se musí nechat. A vzhledem k tomu, kolik tyhle věci musí stát, možná i celkem praktická, protože si člověk nemůže koupit jednu na nízký dohmat a jednu na třískání, jak se to celkem často dělá.

Přední deska pod stálým namáháním tlakem je blbost, ten tah strun nemůže být dost velký na to, aby se to nějak dalo poznat; pokud by byl větší, jen by se deska deformovala. Přirovnání k bláně bubnu je naprosto scestné, blána je namáhaná v tahu a ten tah je tím větší, čím je větší výchylka, proto kmitá harmonicky. U tlačené by výchylka způsobila snížení tlaku a deska by nekmitala harmonicky, pokud by nebyla buzená dostatečně silným zdrojem harmonických kmitů. Pokud by tedy funkce "lateral compression soundboard" byla pravda, lezla by z toho spousta bordelu. Podle mě to hraje slušně proto, že jednoduše odlehčil střed přední desky tím, že dostal uchycení strun ven z kobylky, a předělal žebrování.

Torque Reducing Split Bridge :roll: Prostě snížil úhel zalomení nebo dostal struny blíž k desce, takže mohl místo jejich uchycení posunout dál při zachování stejného úhlu zalomení. A tu kobylku mohl udělat klidně volnou, ale to by nemohl psát ty kecy o tom, že ten Continually Adjustable Neck nebo jak tomu nadává zaručuje, že bude kytara ladit ať ji člověk nastaví jakkoli, protože by se to dalo dohnat kobylkou - a to už by ten krk nebyl takový zázrak. A the classic 'forward rotational torque ' rozhodně není substantially reduced By separating the two components ale tím, že jsou ty dva body - uchycení struny (tah) a kobylka (tlak) - dál od sebe. Kdyby to byl jeden kus, fungovalo by to stejně, ale hůř by se to vyrábělo a nevypadalo by to tak převratně.

A divím se že se to nerozlaďuje při bendech - asi snížil úhel zalomení strun oproti klasickým konstrukcím, jinak by mu to drhlo.

Axele, mám dojem že nějakou rezonanci strun za kobylkou pan Babicz neřeší, prostě doufá že se utlumí. A tlumit se musí, protože kdyby se nechaly znít, bál bych se "antivlků" - prostě by některé tóny zněly lépe. Šest strun laděných tímto způsobem totiž nemůže sloužit jako rezonanční aparát, na to je potřeba o tři nebo čtyři víc. A muselo by se to přesně vyměřit. Pak by to mohlo fungovat jako desetistrunná španělka. Nebo by ty "anchor points" nesměly být v tak hezkém oblouku, ta linka by byla klikatá. Pak by bylo možné dosáhnout rezonance na každém tónu chromatické stupnice. Z toho usuzuji, že pan Babicz chování těchto konců strun neřeší nebo to má vyřešené tak, že se jakákoli rezonance utlumí.

Sečteno, podtrženo, podle mě je to podfuk nebo omyl.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

woro90-1 píše: Sečteno, podtrženo, podle mě je to podfuk nebo omyl.
Vzhledem k tomu, že si ty kytary vybral Wilson (jinak používá PRS, Bad Cat) k hraní a který je známý tím, jak jako jeden z mála současných hudebníků opravdu dbá na zvuk (desky, koncerty) netroufl bych si tvrdit, že je to podfukář.
A jak zní naživo přes snímač - není nic jednoduššího než se podívat (a poslechnout) na nějaké DVD Porcupine Tree. Hraje to kurevsky dobře!
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Jester píše:
woro90-1 píše: Sečteno, podtrženo, podle mě je to podfuk nebo omyl.
Vzhledem k tomu, že si ty kytary vybral Wilson (jinak používá PRS, Bad Cat) k hraní a který je známý tím, jak jako jeden z mála současných hudebníků opravdu dbá na zvuk (desky, koncerty) netroufl bych si tvrdit, že je to podfukář.
A jak zní naživo přes snímač - není nic jednoduššího než se podívat (a poslechnout) na nějaké DVD Porcupine Tree. Hraje to kurevsky dobře!
Netvrdím že to nemůže znít dobře, jen že za to podle mě nemůžou ty vychytávky co tam píše.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

woro90-1 píše:Netvrdím že to nemůže znít dobře, jen že za to podle mě nemůžou ty vychytávky co tam píše.
Aha, tak to jsme si nerozuměli ... marketingový kecy taky nemusím.
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

woro90-1 píše:Babicz nebo Dedecz, další kytarář co se snaží prodat hovadinu která náhodou nezní jako šrot a vymyslel si k tomu pseudofyzikální odůvodnění a spoustu keců okolo. Sorry ale přijde mi jako klasický podvodník nebo do sebe zahleděný vynálezce bez znalosti základů středoškolské fyziky.

Struny uchycené mimo kobylku a tomu odpovídající jiné žebrování nejsou nic nového.

Ten nastavitelný krk je zbytečně komplikovaný a taylorovský způsob uchycení mi připadá podstatně lepší. Ale je to zajímavá kravinka, to se musí nechat. A vzhledem k tomu, kolik tyhle věci musí stát, možná i celkem praktická, protože si člověk nemůže koupit jednu na nízký dohmat a jednu na třískání, jak se to celkem často dělá.

Přední deska pod stálým namáháním tlakem je blbost, ten tah strun nemůže být dost velký na to, aby se to nějak dalo poznat; pokud by byl větší, jen by se deska deformovala. Přirovnání k bláně bubnu je naprosto scestné, blána je namáhaná v tahu a ten tah je tím větší, čím je větší výchylka, proto kmitá harmonicky. U tlačené by výchylka způsobila snížení tlaku a deska by nekmitala harmonicky, pokud by nebyla buzená dostatečně silným zdrojem harmonických kmitů. Pokud by tedy funkce "lateral compression soundboard" byla pravda, lezla by z toho spousta bordelu. Podle mě to hraje slušně proto, že jednoduše odlehčil střed přední desky tím, že dostal uchycení strun ven z kobylky, a předělal žebrování.

Torque Reducing Split Bridge :roll: Prostě snížil úhel zalomení nebo dostal struny blíž k desce, takže mohl místo jejich uchycení posunout dál při zachování stejného úhlu zalomení. A tu kobylku mohl udělat klidně volnou, ale to by nemohl psát ty kecy o tom, že ten Continually Adjustable Neck nebo jak tomu nadává zaručuje, že bude kytara ladit ať ji člověk nastaví jakkoli, protože by se to dalo dohnat kobylkou - a to už by ten krk nebyl takový zázrak. A the classic 'forward rotational torque ' rozhodně není substantially reduced By separating the two components ale tím, že jsou ty dva body - uchycení struny (tah) a kobylka (tlak) - dál od sebe. Kdyby to byl jeden kus, fungovalo by to stejně, ale hůř by se to vyrábělo a nevypadalo by to tak převratně.

A divím se že se to nerozlaďuje při bendech - asi snížil úhel zalomení strun oproti klasickým konstrukcím, jinak by mu to drhlo.

Axele, mám dojem že nějakou rezonanci strun za kobylkou pan Babicz neřeší, prostě doufá že se utlumí. A tlumit se musí, protože kdyby se nechaly znít, bál bych se "antivlků" - prostě by některé tóny zněly lépe. Šest strun laděných tímto způsobem totiž nemůže sloužit jako rezonanční aparát, na to je potřeba o tři nebo čtyři víc. A muselo by se to přesně vyměřit. Pak by to mohlo fungovat jako desetistrunná španělka. Nebo by ty "anchor points" nesměly být v tak hezkém oblouku, ta linka by byla klikatá. Pak by bylo možné dosáhnout rezonance na každém tónu chromatické stupnice. Z toho usuzuji, že pan Babicz chování těchto konců strun neřeší nebo to má vyřešené tak, že se jakákoli rezonance utlumí.

Sečteno, podtrženo, podle mě je to podfuk nebo omyl.
Hele pocem chlape - tos napsal moc hezky :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ok, woro, beru :) nemám v této tématice takový přehled, jako ty - tak jsem to prostě pochopil já, byl to prostě můj názor, nesnažím se nastolit žádné dogma :)

rád bych si na to zahrál, to určitě... bohužel - jak to je se z nás dozví jen málokdo, pokud vůbec někdo...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Sečteno podtrženo - ať už to je jakkoli, vůbec bych neřešil, jaké fyzikální a jiné odůvodnění si Babicz vymyslí. Ty kytary hrajou dobře, zvuk, jaký má Wilson, bych si opravdu nechal líbit. A to je to zásadní. Ať si vede a ukotvuje struny jakkoli, kvůli zvuku bych si tu kytaru klidně koupil, kdybych na ní měl. :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nero píše:Sečteno podtrženo - ať už to je jakkoli, vůbec bych neřešil, jaké fyzikální a jiné odůvodnění si Babicz vymyslí. Ty kytary hrajou dobře, zvuk, jaký má Wilson, bych si opravdu nechal líbit. A to je to zásadní. Ať si vede a ukotvuje struny jakkoli, kvůli zvuku bych si tu kytaru klidně koupil, kdybych na ní měl. :wink:
Jo, jenže ty hovadiny navíc (a hlavně jejich z prstu vycucané odůvodnění) stojí hrozné peníze. To zase mě jako šetřílka a funkcionalistu provokuje :wink:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

To ti neberu :wink: Ale mě ten zvuk strašně baví - takže mít na to ty peníze, šel bych do toho. (Pokud by mi to sedlo i do ruky.)

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“