Seřízení el. Kytary
Pravidla fóra
Seřízení el. Kytary
Dobrý den...
Koupil jsem si Stratocaster od AXL za 2 000 a chtěl jsem vědět, jak vypadá "uvnitř". tak jsem ho rozebral, ale jak jsem chtěl dávat dohromady, tak mi zavazeli struny, proto jsem odšrouboval krk. Ale struny se mi pomotali a kameny na kobylce poskákali všeljak. A ted když propnu struny, tak mi třeba E6 hraje strašně vysoko. Prosím vás co mám s tím dělat?
Koupil jsem si Stratocaster od AXL za 2 000 a chtěl jsem vědět, jak vypadá "uvnitř". tak jsem ho rozebral, ale jak jsem chtěl dávat dohromady, tak mi zavazeli struny, proto jsem odšrouboval krk. Ale struny se mi pomotali a kameny na kobylce poskákali všeljak. A ted když propnu struny, tak mi třeba E6 hraje strašně vysoko. Prosím vás co mám s tím dělat?
Re: Seřízení el. Kytary
to jsem už pročetl, ale pořád to nechápu. E6 mi hraje jako G, ale porplé to přece být musí. Zkusil sem všechno abych to snížil ale pořád nic... nevím co s tím mám dělat...
-
woro90-1
Ladí se tak, aby to ladilo
Pokud máš příliš měkké struny, kup tvrdší. A nechápu proč jsi sundaval krk když ti překážely struny. Nejlepší bude když ty struny dáš do pryč, krk přišroubuješ pořádně napevno, a pak natáhneš nové struny. Ty pak naladíš podle ladičky a podle ucha (abys je neměl o oktávu níž), a tu kytaru seřídíš. Přihřeju si trochu vlastní polívčičku, tenhle návod na seřízení by ti měl dost pomoci. A asi budeš potřebovat ještě návod na seřízení intonace. A už se nehrab v ničem, u čeho nevíš co to udělá. Nejdřív si zjisti co od toho čekat a pak to teprve rozebírej.
No to vole, jestli jsi povolil krk s nataženýma strunama, tak ty díry v krku museli dostat pěkně pokouřit. Budeš rád jestli se ti tam teď ty šrouby nebudou protáčet. Přeci než na něco sáhnu, tak se nejdřív zamyslím, co by to asi mohlo udělat. A když něco rozebírám a nejsem si jistej jestli to budu schopen dát do hromady, tak si to aspoň nafotím, nakreslím, nebo si udělám poznámky i když kytara není nic zas tak složitýho, aby si to člověk nezapamatoval. Nejlepší bude, když vyhledáš někoho, kdo tomu aspoň malinko rozumí, aby se ti no to kouknul a zjistil škody.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Sundej struny, slož kytaru do původního stavu, kup struny nové, natáhni je, nalaď nástroj, seřid prohnutí krku, dohmat, oktávy. Hurá a můžeme zase hrát.
Vše výše zmíněné je zde již popsané, hledej...
Vše výše zmíněné je zde již popsané, hledej...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
žádný škody nakonec nejsou
, jen sem upravil prohnutí krku, seřídil kameny a pořádně přítáhl šrouby na krku, už vše funguje a hraje tak jak má 
-
woro90-1
Ty jsi ten co si chce stavět LP a nevěděl že není z jednoho kusu dřeva?
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Ty neumíš sešroubovat kytaru dohromady a chceš vyrábět LP ?
Bože můj
Mám dotaz trochu k tématu -

Ty 4 šrouby, co drží tenhle obdélníček drží i krk? Nebo až po sundání obdélníčku objevím nějaké další udělátorstvo?

Ty 4 šrouby, co drží tenhle obdélníček drží i krk? Nebo až po sundání obdélníčku objevím nějaké další udělátorstvo?
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
ne jsou tam jenom ty čtyři šrouby které vedou až do krku
umím ji sešroubovat...jakub.kubaaa píše:Ty neumíš sešroubovat kytaru dohromady a chceš vyrábět LP ?Bože můj
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
No moc to tak nevypadalo vzhledem k těm dotazům
to protože jsem typ člověka, který se ptá a panikaří dřív než něco zkusí...jakub.kubaaa píše:No moc to tak nevypadalo vzhledem k těm dotazům
-
woro90-1
Panika na fórum nepatří
Aneb, jak jsem si zvyknul psát - použít hlavu, pak teprve ruce.
Ten obdélníček (neckplate) slouží k tomu, aby se hlavy těch vrutů nezaryly do dřeva - rozkládá tah těch šroubů do větší plochy. Dotahuje se to fakt natvrdo.
Ten obdélníček (neckplate) slouží k tomu, aby se hlavy těch vrutů nezaryly do dřeva - rozkládá tah těch šroubů do větší plochy. Dotahuje se to fakt natvrdo.
omlouvám se už budu přemýšlet nejdřív