PROTOOLS 8.0.4. - dotazy, problémy, poznatky

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
studiotdb
Kontaktovat uživatele:

PROTOOLS 8.0.4. - dotazy, problémy, poznatky

Příspěvek od studiotdb »

Pracuje někdo s tímto softwarem a má problémy? Poradím, případně se rád poučím.... :P
M-Rock

Re: PROTOOLS 8.0.4. - dotazy, problémy, poznatky

Příspěvek od M-Rock »

Pokud se jedná o M- Audio Pro tools essential 8.0 tak mám jediný problém a to že mi nefunguje metronom. Kde může být problém? Chce to spešl kodeky, či Servis Pack 3? díky
Hans
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Jenom se musí nastavit nástroj, který bude zvuk metronomu prezentovat.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Vit Hynek

Příspěvek od Vit Hynek »

Zdravim. Sice mám Pro Tools 8.0.2 ale určitě to bude dost podobné neli stejné. Měl bych 3 otázečky.

1, Potřebuji dostat do Pro Tool klavinovu (el. klavír). Klavír lze zapojit přes "sinče" nebo výstup na sluchátka z klavíru vrazím do linkové vstupu. Vše je ok, páč do Audacity bez problému mohu nahrávat. Mohl bych tedy vždy stopu nahrát do audacity a přetáhnout do Pro Tools, ale náhrávky v Audacity (alespoň ty mé) mají vysokou hladinu šumu. To samé pro kytary. Jak tedy nastavit v Pro Tools aby nahrávali signál z klavinovi (nebo obecně z linkového vstupu?

2, druhá otázka se váže k té první. hladina šumu. Mám mikrofon Producer USB od M-audio. Do nahrávky se mi dostává hodně šumu. Co to může ovlivňovat? Samotný šum je v dost širokém pásmu, nejen ve výškách, takže když ho ořežu, znehodnotím nahrávku.

3, otázka se týká software, taková drobnost... střižna Pro Tools M-powered Essential 8 - zde lze vytvážet midi stopy. K tomu je zde mřížka, která jde různě měnit. Ta pomáhá přesně vkládat noty, aby tempově zapadali. Celkem fajn, než se vloží stopa s proměnlivým tempem, např. stále se zrychlujicí skladba. Pokud k ní chci přidat midi stopy, tak buďto mohu vkládat noty bez ohledu na mřížku, což je dost pracné tempově sjednotit nebo přizpusobit mřížku mé nahrávce, která má proměnlivé tempo. A to je to co nevím. Jak sjednotit mřížku pro midi noty s moji nahrávkou ve vedlejší stopě.

Díky za radu.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

1) to nelze. Protools (pred verzi 9) pracuje jen se svym hardware, takze kdyz mas jen mikrofon, pravdepodobne neudelas nic.

2) neni to proste sum okoli? ono se to nezda, ale v beznem mestskem byte je sumu hodne. jestli mas pocit, ze ne, ze se jedna o neco jineho (mozne to je), zkus neco nahrat jako priklad....

3) ted bohuzel nevim.
Vit Hynek

Příspěvek od Vit Hynek »

ke 2 otázce. šum okolí to jistě není. bydlím na vesnic v RD na samotě.... tato nahrávka je z m-audio mikrofonu do audacity. (jinou jsem nenašel) samozřejmě v audacity je šumu poměrně více, přesto je šum tohoto typu i v Pro Tools. není třeba někde jen špatné nastavený notebooku nebo Pro Tools?

http://www.edisk.cz/stahni/34979/ukazka.wav_4.02MB.html

a ke 3. - nemusí se jednat o přímo a tu mřížku. spíše jestli nevíš nějakou fintu na sjednocení tempa midi stopa a nahrávky nebo dvou nahrávek.

jo, a taky se občas začne ozývat ve sluchátkách praskání při přehrávání v Pro Tools. Sluchátka to nejsou, zkoušel jsem měnit. Chvíli to je dobrý, pak to (pouze při přehrávání) zase začne a třeba samo zmizí. V exportované stopě to už není, tak je v poho. Je při práci ve střižně.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

sum si poslechnu pozdeji na sluchatka. je pravda, ze je ho tam dost ... nicmene mi uplne nenormalni nepripada. jak daleko byl ten clovek od mikrofonu? (mimochodem - studia se nestavi jen tak, aby se nereklo ... ona jsou ke kvalitni nahravce opravdu potreba.)

k praskani: skus zvysit buffer (latenci) v ovladaci M-Audio. kolik je tam ted?
Vit Hynek

Příspěvek od Vit Hynek »

ten člověk seděl cca 1 metr od mikrfonu, citlivost mikrofonu byla na max. jinak bežně nahrávám na vzdálenost cca 20 cm a zhruba střední citlivost, dle potřeby. ta nahrávka je extrém, ale nicméně ten šum tam pořád je. Když jsem ho zkoušek eq potlačit, tak se s tím vzala většina výšek a ze zvuku toho moc nebylo. špíš hledm, jak docílit co nejčistší nahrávky.

a latenci tam mám cca 256, tuším
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

256 je docela málo - obzvlášť pro USB rozhraní...

navíc jestliže jsem dobře četl, máš USB mikrofon - ten šum může způsobovat nedostatečný napájení z USB
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Jens Ludwig píše:256 je docela málo - obzvlášť pro USB rozhraní...

navíc jestliže jsem dobře četl, máš USB mikrofon - ten šum může způsobovat nedostatečný napájení z USB
zkoušel jsi nové ovladače pro ten mic ze stránek výrobce? neběží na tom zavěšené od M-audia nějaká komprese co by to vytahovala ten šum? Jinak je třeba brát v potaz, že je to taky pořád jenom mikrofon se zvukovkou vše v jednom..
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Vit Hynek

Příspěvek od Vit Hynek »

Jens Ludwig píše:256 je docela málo - obzvlášť pro USB rozhraní...

a dá se s tím něco udělat ??

a k té latenci - není to max a ni min. můžu ji zkusit změnit, kolik by jste doporučili?

ovladače jsem zkoušel - nic

o kompresi žádné nevím. je to možné ale moc se v tom nevyznám. je možné, že tam mám něco takového nastavené...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Latence je obecně správná taková, při níž nepraská ani jinak není deformován zvuk. Takže od nejnižšího nastavení postupně zvětšovat, až je vše OK.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“