BOSS delaye vs. EHX MM with Hazarai

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
kneekal
Kontaktovat uživatele:

BOSS delaye vs. EHX MM with Hazarai

Příspěvek od kneekal »

Ahoj,

v rámci reogranizace pedalboardu jsem zauvažoval i o výměnně Boss DD-7 za něco jinčího. Hlavně s lepším inteligentnějším tapováním (nechce se mi tahat šlapka zvlášť). Ten EHX vypadá celkem zajímavě, dokázal bych někdo tyhle krabky srovnat? Popř. nějaká jinčí alternativa v téhle cenové kategorii. Thx 8)
kytara: Fender SE TC-90 Thinline
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
aparát: Fender Hot Rod Deluxe 112

kapela: http://www.fullstop.cz, blog: http://kneekal.blogspot.com/
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Re: BOSS delaye vs. EHX MM with Hazarai

Příspěvek od Dark Axel »

co se týče alternativy - Boss DD20 z bazaru :) je ovladatelnější nohou, má větší zvukové možnosti - simulaci analogu, páskového echa... navíc výhodu displaye a možnosti přiřazení různých not na tap
má ovšem méně presetů, je větší a navíc se snaží o co nejvíce zvuků za pomoci simulací...

oproti tom u ten SMMH je čistý digitál a na nic jiného si ani nehraje. Má podle mně lepší reverse delay, větší možnosti looperu, dá se tam podle mně natočit více experimentálních zvuků. Přepínání presetů nohou je bohužel problematické, oproti DD-20 nemá trails (pokud si správně pamatuju, DD-20 je má) a nedá se k němu bohužel vyvést externí ftsw - nahrávání a tap je tedy na jednom tlačítku a při nahrávání je třeba ho držet

u DD-20 je na jedné šlapce tap a přepínání presetů, ale dá se vyvést externí ftsw na tap :)

oba delaye jsem měl/stále mám a ačkoliv mi občas pochybí širkoé zvukové možnosti DD20, stále trvám na tom, že SMMH je nejlepší delay, jaký jsem měl a na jaký jsem zatím hrál
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Dark Axel píše:...SMMH je čistý digitál a na nic jiného si ani nehraje...
Ale to přece ne :idea: :) -> co třeba vzhled, módy Echo a ten modulovanej delay (vlastnosti relevantní v daném pořadí)

(jen blbá poznámka - samo, že je to digitál jak poleno ;-))
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Skiner píše:
Dark Axel píše:...SMMH je čistý digitál a na nic jiného si ani nehraje...
Ale to přece ne :idea: :) -> co třeba vzhled, módy Echo a ten modulovanej delay (vlastnosti relevantní v daném pořadí)

(jen blbá poznámka - samo, že je to digitál jak poleno ;-))
co se vzhledem? :-D

mód echo má hlavní výhodu v tom přimíchávání reverbu, jinak v módu Multi-tap nastavíš velmi podobné, ne li stejné dozvuky, když víš jak s tím zacházet :wink:

a modulovaný delay... to snad není výsadou analogů, ne? :-D samozřejmě ten rozash zpoždění (pomocí tapu ho jde překročit) by odpovídal spíše analogu, ale to je podle mně hodně kvůli těm třem různým modulacím, ketrých můžeš dosáhnout jemným nastavením času :)

nechci nějak flejmit, to vůbec :)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, vyloženě digitál jak poleno to není (to je třeba Nova Delay / Repeater od TCE), ale digitální to je dost. Má to sice nějaké features, co se většinou objevují u analogů, ale pořád zní digitálně a nesnaží se hrát jako analog - to echo pořád zní jako digi. (Jinak tu modulaci chorus / vibrato má i ten TCE RPT.)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

vyzkoušej, co sedne
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“