Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording
Jako texty vtipné, což o to. Zahráno myslím celkem ok, ale pokud v tomto vláknu hodnotíme recording, mix, apod., je to špatně srozumitelné, takové utopené pod dekou. Chtělo by to trochu vykrystalizovat a projasnit, zvýšit srozumitelnost jednotlivých instrumentů a hlavně vokálu. Jako bys měl na nahrávce úplně stáhnutý presence nebo jak to mám vysvětlit, prostě pod dekou.
Díky, ještě na to mrknu, porovnám s referencema. Je fakt, že jsou to jen dema pro kapelu, ale tím neomlouvám své diletantství. U zpěvu jsem downgradoval na nástrojový Behr. "SM57". Vrátím se ke kondíku AKG!
We are the Champions!
Ta jiskra chybí podle mne i bicím. A v těch kytarách je, imo slyšet ten harsh -> na což jsem reagoval.
A samozřejmě souhlas s paní Pardovou , labuť je, imho, to nejlepší, cos sem házel.
A samozřejmě souhlas s paní Pardovou , labuť je, imho, to nejlepší, cos sem házel.
G LPJ T DC B BS - L6 HXs - GK 400RB - SD NY 121 (B&C 12HPl64) (:
Tak jsem to přemixoval. Zpěv už jsem nepřezpívával, přidány výšky, komprese. Totéž trochu na ostatních stopách, hlavně jsem dal na kytary místo instantního EZmixu preamp pluginy Poulin + impulsy. Hraje to myslím líp, můžete porovnat s původní verzí.
https://soundcloud.com/torst2/tranzice2
https://soundcloud.com/torst2/tranzice2
We are the Champions!
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Upřímně...asi takhle, ty znáš text, víš co tam zpíváš. Já text před očima nemám a ve druhé verzi jej z té písničky lovím snad ještě hůř. Posílené kytary jej ještě více pohřbí. Klidně bych nechal ty kytary jako předtím, ale udělal něco hlavně s tím utopeným vokálem, protože to je podle mě v takovém žánru a vůbec u českých písniček to nejdůležitější, alespoň pro mně.
Ale jako po několikerém poslechu už tomu rozumím, tak jestli je to účel, aby si to člověk pustil víckrát, tak to splnilo .
Ale jako po několikerém poslechu už tomu rozumím, tak jestli je to účel, aby si to člověk pustil víckrát, tak to splnilo .
Já tě chápu, s tou úrovní zpěvu je to u mě vždy dilema. Ale nemám rád tu aranž - vepředu Lead vocal a někde za ním jako křoví šustí kapela. Nemusí být všemu rozumět, ale jde mi o zvuk kapely jako celek, kde je vše jakž takž spojeno a nic netrčí. Taky na první dobrou neidentifikuješ, co hraje basa ...
P.S.: Na stejném odkazu je nová verze, kde jsem ten ústřední riff trochu rozvarioval. Ale nevím, možná to spíš snížilo údernost a přímočarost.
P.S.: Na stejném odkazu je nová verze, kde jsem ten ústřední riff trochu rozvarioval. Ale nevím, možná to spíš snížilo údernost a přímočarost.
We are the Champions!
Srozumitelnost zpěvu je komplexní záležitost - od barvy hlasu a výslovnosti, přes kvalitu mikrofonu, smíchání, aranž okolních nástrojů atd. Pokud má být vokál zapuštěnej do mixu a zároveň mu má být rozumět, tak to všechno musí klapnout, jinak tomu není rozumět (což je bohužel tento případ). Ale není to jednoduchý.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jj. Jen tomuhle trendu nerozumím; obvykle to naštěstí kapele bývá rozmluveno (to utápění zpěvu), protože takhle se to prostě nedělá (dobře - hlavně můj názor, ale za ty roky bych řekl, že nejen můj), ale podle typu kapely to chce nátlak 1-3 lidí "odvedle", protože jinak si kapela neustále mele svojí Obvykle to ale nezachrání ani ti 3 v opozici, pokud alespoň jeden z nich není bď:
- aspoň trochu známý minimálně v "nižších kruzích"
nebo
- není ze zahraničí
P.
- aspoň trochu známý minimálně v "nižších kruzích"
nebo
- není ze zahraničí
P.
Potvrdzujem co pise Hendrek-posluchac by mal na prve pocutie rozumiet tomu co sa v skladbe spieva. Nie aby sa sustredil na spev a hladal slova. To prave odputava posluchaca od skladby ako celku. Detto co pise vasekh. Za mna potrebujes viac frekvencne odddelit gitary od spevu.vacsi objemnejsi spev ktory nemusi byt hlasnejsie. ake mas vlastne referencie s ktorymi to porovnavas ? Dobry priklad je Alice in Chains napr. v skladbe All Secret Known.
dík za názory. Jako referenci mám Probot. Ale kam se na ně hrabu!
We are the Champions!
další nástřel pro kapelu. Už to tu kdysi bylo, trochu jsem přearanžoval kytary a proškrtal text.
https://vocaroo.com/1h4GEWoC89fW
v kytarách jsem se vrátil k Poulin a impulsu.
Ještě k té srozumitelnosti textů : Třeba u studiovek Pražského výběru jsem na mnoha místech nerozuměl, ale nijak mi to nevadilo. Prostě je pro mě přednější ta kompaktnost zvuku, ze kterého nic, ani zpěv, nevyčnívá.
https://vocaroo.com/1h4GEWoC89fW
v kytarách jsem se vrátil k Poulin a impulsu.
Ještě k té srozumitelnosti textů : Třeba u studiovek Pražského výběru jsem na mnoha místech nerozuměl, ale nijak mi to nevadilo. Prostě je pro mě přednější ta kompaktnost zvuku, ze kterého nic, ani zpěv, nevyčnívá.
We are the Champions!
Docela dobrý, líbí se mi, jak se na refrén změní tónina, to mám rád. Akorát v tom refrénu je melodie zpěvu shodná s akordama, což zní trochu studentsky. Druhá připomínka je, že základní riff se příliš opakuje, ale zas tak geniální není. Něco bych tam ještě šoupnul, aby se to s něčím prostřídalo.
díkydíky! čekal jsem kartáč! Připomínky chápu, ale ty zas pochop schopnosti našeho bandu a lá "třetípražecnadruhéstruně". Vrcholem naší instrumentace jsou ty záseky před 2. refrénem. A i ty budou možné jen díky tomu, že musí vyjít na šlágvort ´Optický klam´, tak jak to maji chlapi zafixovaný z předchozí verze, protože bez toho by se do té doby nestrefili.
We are the Champions!
Nový demonástřel pro kapelu. Kytary beglajt EZMix2, sólo Simulanalog SD-1+JCM900.
https://soundcloud.com/torst2/matine-matine-matine
https://soundcloud.com/torst2/matine-matine-matine
We are the Champions!
https://soundcloud.com/torst2/chci-te
Další nástřel pro kapelu. Specifikace viz výše.
Další nástřel pro kapelu. Specifikace viz výše.
We are the Champions!
Dostal jsem se do blaženého stavu, kdy mám celou zkušebnu kvalitně omikrofonovanou a stačí mi jen zmáčnout REC na mixpultu. S trochou domácí práce můžeme produkovat cokoliv, co zvládneme zahrát
To je moc hezký a můj sen! Jak to máte řešený odposlech a obecně separaci? Drobné přeslechy nejsou nějakej mega problém, ale činely ve zpěvech a zpěv z odposlechu v činelech mi docela pije krev..
G LPJ T DC B BS - L6 HXs - GK 400RB - SD NY 121 (B&C 12HPl64) (:
Díky! Já (bicí) a hlavní zpěvák máme sluchátko. Trumpeťák má odposlech-bednu, není zvyklý na sluchátko, ale chci ho do budoucna taky zvyknout
Já to beru tak, že člověk musí trochu změnit mindset. Přeslechy vlastně tolik nevadí, pokud člověk nechce dělat nějakou divokou editaci. Z toho plyne, že musí být dobrý mikrofony, aby to hrálo slušně na první dobrou a člověk nemusel dělat silný úpravy. Samozřejmě se musí opatrněji i s kompresorem, takže to nemůže hrát tak silně jako studiová nahrávka, ale to v dnešní době naštěstí tolik nevadí.
Já to beru tak, že člověk musí trochu změnit mindset. Přeslechy vlastně tolik nevadí, pokud člověk nechce dělat nějakou divokou editaci. Z toho plyne, že musí být dobrý mikrofony, aby to hrálo slušně na první dobrou a člověk nemusel dělat silný úpravy. Samozřejmě se musí opatrněji i s kompresorem, takže to nemůže hrát tak silně jako studiová nahrávka, ale to v dnešní době naštěstí tolik nevadí.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pecka peckovatá!!!!! A palec nahoru za fešnou basistku
P.
P.
Ještě jedna z té stejné nahrávací sešny