Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Příspěvek od DJ Murano »

Zdravim
Napadlo mě, že udělám jednotný téma pro všechny, který by chtěli ohodnotit svý nahrávky (taková dobrá duše :D ). No a samozřejmě já budu tím prvním. Tak prosím zhodnoťte mi to všemi směry. Zvuk, celkový dojem, melodičnost, skladba, prostě všechno co by se dalo ohodnotit :wink:
Písně jsou řazeny tak, že navrchu je nejstarší, a ty nejnovější se střádají dole

http://bandzone.cz/tarquam
Naposledy upravil(a) DJ Murano dne 25.07.2010 19:22, celkem upraveno 2 x.
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
DJ Murano

Re: Ohodnoťte nahrávky prosím

Příspěvek od DJ Murano »

Právě tomuto topicu sem se vyhnul protože nechci zhodnotit jak hraju, ale zvuk, nahrávku, zpracování atd...a to do "hraní na kytaru a tabulatory" rozhodně nepatří
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pustil jsem si zatim For my BFF a az na hodne trapnej zvuk syntaku od 1:30 jsem mile prekvapen! Je to sice myslim cely elektronicky, osobne bych to zkusil okorenit nejakou jemnou kytarou a la Oldfield (kteryho mi to trochu pripomnelo), kazdopadne se mi to libi! Mozna mi prisel ten beat trochu moc ostrej a akcni, ale pozdeji se to hodi, takze bych mozna jen zjemnil nastup v prvnich par taktech.

Jo a u toho songu For my BFF bych rozhodne zvyraznil gradaci (resp. tam nejakou udelal).

Cestu jsem prepnul po prvnim "yo" :-)

Zacatek Latin je vykradenej z Opeth, myslim ze stejnej riff je nekde na Blackwater Park albu nebo mozna Damnation. Anebo mozna jeste Still Life. Dal v pisnicce zas tezce slysim val Ending Credits a jeste neco.
A neverim tomu, ze je to nahoda :D Ale udelane je to dobre.

Funky Jazz neni nic pro me, to moc nedokazu zhodnotit. Dost lacine a umele pusobi ty trubky nebo co od 0:50

When Indians Cry mi zas prijde vykradene z Nightwish a hlavne mi to prijde jako desna nuda. Ale remeslne je to zas celkem slusne.

U The Killera slysim taky nejakej fakt znamej riff, ale nevim z ceho. Nelibi se mi tam celkem nasilne udelane prechody.

LSD Party je podle me totalni chujovina.

Kazdopadne celkove jsi me velmi mile prekvapil! Byt tebou, tak se ted zamerim na to, abych nikoho nevykradal, protoze to kolikrat zavani plagiatorstvim.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

Díky moc
Za zvuky trapnejch synťáků a umělejch dechů může moje Yamaha PSR-3000, ale bohužel nic lepšího nemám, dokonce ani VSTi nestačí. Ale ten synťák do toho podle mě docela zapadá...
Latin je opravdu inspirováno Opeth, přesněji písní Coil z alba Watershed. Blackwater park trochu znám ale nemyslim si, že by tam bylo něco tak podobnýho, ostatní alba neznám, takže se vylučuje, že bych to ukrad. Sice je tu mám, ale ještě jsem neměl čas si je poslechnout.

Za to, že to zní jako něco známýho, fakt nemůžu :) Já si takhle hraju, pak mě něco napadne, tak se to snažim nějak zpracovat. Já už poměrně mám zajetý, který akordy k sobě jdou a který ne. Problém je v tom, že na ty samý akordy je nejmíň 50 dalších písniček :roll:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Haha, dobra sofistika :D tady vubec nejde (jen) o stejny akordy, tady jde o stejny vsechno ostatni - vybrnkavani, melodie, rytmika, zvraty, proste vsechno. Ja zas neznam Watershed poradne, takze je mozny, ze se hosi z Opeth trochu opakuji - navic presnou pisnicku, kteoru to kopiruje, se mi hledat nechce.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
DJ Murano

Re: Hodnocení nahrávek

Příspěvek od DJ Murano »

Opět se vracím s další nahrávkou. Půjčil jsem si od kamaráda kytaru (nějaký Epiphone Flying V - z doby kdy ještě byly kytary kvalitní) Tuhle písničku hrajem s kapelou a je titulní k našemu druhýmu demo albu, tak sem si jí doma nahrál a zpracoval zhruba tak, jak bude vypadat celý to album.

Kytary: AmpliTube2 můj vlastní preset; impuls: něco s 4x 12" Celestion V30 + hodně doladěný EQ
Basa: jenom limiter a EQ
Bicí: EZD

Zpěv ještě nahranej není, ale bude jakmile už konečně od našich vyžebrám notebook a vydám se nahrávat do zkušebny :)
http://www.tarquam.ic.cz/posledni_sance ... mental.mp3
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

no tak pánové, prosím, čekám na kritiku :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ha ha :) to je jako "pánové, složte to a udělejte ten zvuk za mě...". No nic, nebudu prudit - ale tyhlecty témata mi přijdou vyloženě mimo mísu....

P.

home recording: Cubase Pro 13+14, WaveLab Pro 12
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Co na to říci? Je to rovný jako platzka ale to je asi u tohoto druhu muziky normální...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

Zdravim, tentokrát tu mám takovou fajnovku - komplet kapela i se zpěvem. Zajímalo by mě hned několik věcí:

1) Jestli nepřeznívaj frekvence hlavně okolo 6OOHz
2) Jestli to není moc nabuzený na úkor dynamiky
3) Jaký to dělá celkový dojem

Zajímá mě to hlavně proto, že mi klekly bedýnky a měl jsem k dispozici pouze bezdrátový hi-fi sluchátka Sony (zvukově v pohodě, ale docela šuměj a navíc maj v sobě jakýsi kompresor/limiter fungující už od polovičního signálu)

www.tarquam.ic.cz/s_plamenem_zasnoubena.mp3
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Zhodnoťte naše výtvory...

Příspěvek od DJmanasek »

Zdarec všeci, tak mě napadlo, určitě se tady najdou někteří z vás, kteří si doma hrajou s CuBasem, nebo Podobnými programy, proto zakládám topic, kde můžete postovat, tento topic jsem dal jsem, protože mi to přišlo jako nejvhodnější "místo". Kdyby modi nesouhlasili, klidně to přesuňte...

Abych to nějak, uvedl, včera se mi nechtělo spát, tak jsem za pomoci svého FL Studia stvořil takový paskvil, Nothing Else Matters - Verzi pro symfonii. Není to hotové, je to jenom část, ale i tak prosím o zhodnocení... Mi se to teda líbí. (Na to, že to jsou VSTčka tak bomba). tady je link:
http://www.edisk.cz/stahni/84197/Nothin ... 1.5MB.html
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhodnoťte naše výtvory...

Příspěvek od Atkins »

Nooo, řekl bych velmi zdařilé, jenom tak úplně nevím co má znázorňovat první tón - má-li to být pizzicato kontrabasu, volil bych jiný nástroj, u sólových houslí bych si malounko pohrál s frázováním a totéž u obou sólových dechů, tam bych i popřemýšlel o úrovních - malounko přečnívají.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Jo, je to Pizzicato Violoncella, a s těma úrovněma... Teprve včera jsem se naučil, jak se v FL studiu dělá automatizace... :D Tak proto to tak vypadá... :D
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

tento topic jsem dal jsem, protože mi to přišlo jako nejvhodnější "místo". Kdyby modi nesouhlasili, klidně to přesuňte...
co takhle přejet na konec stránky výpisu témat a hodit to do stejného, staršího topicu?
studio-a-recording/ohodnotte-nahravky-p ... 20397.html
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Témata sloučena.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
shmootik

Příspěvek od shmootik »

http://bandzone.cz/minoritysound

věci z desky ANALYSIS, můj podíl je pouze mastering ostatní si zrobili sami, co vy na konečnej výsledek?
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

No kytary jsou hodne nekonkretni, kdyz to posloucham tak mam pocit ze tam furt drti jeden akord (mozna to fakt dela) Jinak je to pekny.
Ja zkusim prihodit tvorbu naseho klavesaka, co si myslite...
http://bandzone.cz/bavis
Naposledy upravil(a) Disasterpiece dne 25.09.2010 12:24, celkem upraveno 1 x.
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

DJ Murano: Prave som si vypocul For my BFF. Je to uplne super, ako pisal uz Wohma, podobne dost Mikovi Oldfieldovi. :) Teraz si do toho improvizujem na gitare. :twisted:
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
shmootik

Příspěvek od shmootik »

Disasterpiece : je to tak 50/50 hodně jednoduchý kytary a zároveň zvukově trochu utopený. zřejmě to byl záměr když si to takhle smíchali, neptal jsem se 8)
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“