Údržba hardweru

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
tom.batoh

Údržba hardweru

Příspěvek od tom.batoh »

Zdravím všechny bubeníky,
chtěl bych se zeptak jak se mám starat o hardwere a hlavně o dvojšlapku. Tak se mi prosím pochlupte se svými zkušenostmi, jestli to vůbec má smysl, co požívat za přípravky a co popřípadně promazávat. Těším se na odpovědi.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Údržba hardweru

Příspěvek od Monikad »

Kvalitní HW je takřka bezúdržbový :D .. ovšem za předpokladu, že jej držíš v suchu, mimo bláto a prach a občas se podotahují patřičné šrouby, atd.. :!:
Co se týče dvojšlapky, tak tam jsou kritickými místy pružinky a všechny otočné součásti, nejvíce klouby kardanu. je dobré je občas promáznout. Kapička oleje do kloubu, kapička do každho ložiska (pokud nevlastníš zapouzdřená samomazná ložiska ve své šlapce) a kapička oleje do pružiny, aby nevrzala. Solidní modely pro tyto účely mají pržinou provlečený proužek filcu, který stačí kapkou oleje navlhčit!
pokud filc ve své šlapce nemáš, doporučuji to tam samo-domo doplnit! je to maximálně účelné 8)

Ideální mazivo pak je olej na šicí stroje, nebo klasické WD40 mazivo ve spreji. osobně mám zkušenost i s sprejem Konkor nebo rostliným stolním olejem z kuchyně :wink: jediné doporučení je to nemíchat ale používat jeden druh a také nepřehánět to. Já sama k plné spokojenosti za posledních 5 let mazala dvojšlapku (nejvyšší model Gibraltar) asi 3x. :!:
Jiné dvojšlapky, co mi prošly rukama jsem mazala a si taky tak... a to je rozhodně nijak nešetřím, tedy takřka každý víkend hraje..... :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“