Mám tu určitě pro někoho zajímavý shot, jelikož nakousává novinku na trhu a to Presonus studiolive16.4.2.
http://www.audiotek.cz/product-31807-pr ... ive-16-4-2
Ale zároveň i staršího dravce:
http://www.audiotek.cz/product-26863-soundcraft-fx16ii
Měl bych jen dotaz jaký mix se vyplatí do menšího domácího studia?
Běží mi hlavou totiž otázka, zda brát tuto na první pohled krásnou věcičku presonus, nebo vzít raději do studia něco, co má trochu delší historii, a to soundcraft FX 16iii?
Chci kvalitní mixážní pult na nahrávání do compu, ale nevím který z nich mám zvolit, jelikož neustále přemýšlím o poměru cena/výkon, který není ani u jednoho tak jednoznačný.
Mám tady takové základní plus a minus pro tyto mixy.
Plus pro presonus:
Nepotřebuji zvukovku, k tomu, abych přenesl digitální signál do PC.
Větší možnosti editace signálu pomocí efektů.
Ukládání nastavení a všelijaké vychytávky.
Výběr zda li nahrávat před vstupem do procesoru s efekty, nebo až při výstupu z něho.
Mínus presonus:
Poměrně vysoká cena=54 tisíc
Pro milovníky analogu je to kvalita signálu.
Plus pro soundcraft:
Jednoznačně nižší cena.
Ovšem když připočtu zvukovku cca 20 tisíc, abych dostal vstup do PC, dostanu se na nějakých 37 tisíc.
Minus pro soundcraft:
Přenos signálu přes více káblů, což snižuje kvalitu signálu.
Menší možnost editace signálu pomocí efektů, ekvalizérů atd.
Ale má otázka zní, zda li je ten kvalitativní rozdíl těchto dvou variant, tedy presonus, nebo soundcraf+zvukovka, tak velký ve prospěch presonus, že se za něj vyplatí dát o 17 tisíc více? Pro mě kvalitativně vede podle recenzí atd o něco presonus, jenomže má pozice studenta mě zase nutí šetřit co se dá, takže se po cenové stránce jednoznačně přikláním k variantě soundcraft+zvukovka.
Mohl by říct někdo zkušeny, sběhlý, zda li se vyplatí invetovat těch 17 tisíc do presonus, nebo raději peníze použít na další vybavení do studia? Například do mikrofonu, kterého místo 3tisíc koupím třeba za 10 tisíc?
Děkuji za všechny rady i věcné připomínky, at už zkušených či méně zkušených(jako já).
Díky.