Fender Blues Junior x Laney VC30
Pravidla fóra
Fender Blues Junior x Laney VC30
Které kombo by jste volili ? Ne velké, zvukově dobré, pokud možno spolehlivé,pokud máte zkušenosti a můžete srovnávat. Nechci rady typu: na rock JCM 800 + 4x12''
Naposledy upravil(a) Zdenál dne 2.05.2006 15:36, celkem upraveno 1 x.
Blues Junior
Taky hraju na Blues Juniora. Škoda, že to teď dělají v Mexiku. BJ Made in USA byly o trochu lepší. Ale i tak je to super kombo. Čistý lampový zvuk za 1. Při použití zkreslovací krabičky, třeba Ibanez TS je skvělý i zkreslený zvuk.
BTW víte, že ten přepínač FAT (jakýsi booster) se dá vyvést na footswitch? Já to zjistil až po dvou letech
Příjemná funkce na sóla, pokud teda nepoužívám Volume pedál.
BTW víte, že ten přepínač FAT (jakýsi booster) se dá vyvést na footswitch? Já to zjistil až po dvou letech
Laney VC30 je paradni kombo za slusnou cenu....ma hlavne perfektni cisty kanal...blizici se Voxum...zkresleni z toho sice moc nedostanete..spis crunch. ale v dnesni zaplave zkreslovacich krabek a vsech preampu atd...se da zvuk nakreslit a zni hutne....mit prachy tak bych ho asi koupil...ale ted mam Voxika a sem spokojen 
Edition Tube 20th Anniversary
Zatím díky za typy. Klidně pokračujte. Čím víc názorů, tím líp.
Pro upřesnění to Edition Tube 20th Anniversary vyrábí Hughes & Kettner.
Pro upřesnění to Edition Tube 20th Anniversary vyrábí Hughes & Kettner.
kdybych si osobne mel vybrat z tech co tady jsou na vyber tak beru blues junior, ale jinak bych sel do pro juniora (idealne do dvou, jednoho na zkreslenej druhej na cistej zvuk) protoze ten se me libil mnohem vic (hlavne pri volume tak za polovinou) kdyz uz bych chtel maly kombo okolo 15k...jinak ten edition tube taky neni spatnej
To:Kinx
V čem je podle Tebe lepší Pro než Blues Junior? Hodnotíš čístý zvuk nebo zkreslený? Pokus se ten rozdíl prosím Tě v rámci možností popsat.Kinx píše:kdybych si osobne mel vybrat z tech co tady jsou na vyber tak beru blues junior, ale jinak bych sel do pro juniora (idealne do dvou, jednoho na zkreslenej druhej na cistej zvuk) protoze ten se me libil mnohem vic (hlavne pri volume tak za polovinou) kdyz uz bych chtel maly kombo okolo 15k...jinak ten edition tube taky neni spatnej
no je to nejaka doba co jsem zkousel blues junior, ale me prisel pri prebuzeni takovej chlupatej, coz me u pro junioru neprislo...navic na pro junioru se dle myho ten zvuk neda nijak zkazit protoze tam je malo cudliku
zkreslenej me tam prisel takovej kompaktnejsi, proste se me to libilo vic, cistej zvuk jsem u toho komba moc nezkousel (protoze jsem ho akorat vytavoval) 
Blues Junior
Já jsem slyšel právě názor, že u Pro Juniora je trošku problém s čitým zvukem, že má snahu brzo kreslit. A to, že Pro Junior lépe kreslí už jsem taky zaslechl. Jenomže já ptřebuju zvuky oba. Proto pátrám. Nejlepší by samozřejmě bylo někde na ně narazit a otestovat.
Blues Junior
A to je asi jediný problém. Do Prahy je to cca 200Km.
Až bude někdy cesta, ale tahej se zase celý den s kytarou. Ale to už je můj problém. Pro mě je schůdnější Brno. Ale nevím kde by je tam měli.
po tak dlouhý době, ale přece:) hned zezačátku jsem si přečetl - na ROCKové akce...a z toho důvodu jasně a jednoznačně volím H&K edition tube...protože todle kombíčko má tak nádherný zkreslení! všechny dál zmíněný komba, kromě LC 30 jsou skvělý na čistý zvuk, ale zkreslení malý nebo "žádný", protože Fendříky jsou jednokanály...ale H&K má kanály 2, čistý je pěkný, samozřejmě je znát ta lampa, průměrný lampový zvuk, ale zkreslení opravdu stojí za to...je to jeden ze 2 britisch soundů, který se mi fakt líběj, vedle Orange AD 30, což byl výbornej aparát, na kytarách ho hajzlíci ale přestali dělat, což nechápu...rockovej zvuk, tvrdý zkreslení umí tady z těch jen H&K! 
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Edition Tube 20th Anniversary
Díky za reakci. Mezitím se na trhu objevil od H&K další "silný hráč"
Statesman DUAL EL84. A ta dy je ukázka jak to hraje. Určitě to pojedu vyzkoušet.
Statesman DUAL EL84. A ta dy je ukázka jak to hraje. Určitě to pojedu vyzkoušet.
sakra to je tak krásnej zvuk! kdy se začne dovážet k nám?? ten mi nesmí uniknout!!

Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Statesman
Už je na trhu. Distributor MusicData. Mají ho ve Velkém Meziříčí.
Tady maji Shop. Je to prý jedno z mála komb, které umí jak čístý, tak zkreslený zvuk.
Tady maji Shop. Je to prý jedno z mála komb, které umí jak čístý, tak zkreslený zvuk.
jo, to už jsem si našel hned. již hodně dlouho sháním ideální celolampový aparát na doma, výkonem maximálně 20W...když jsem si hledal jen tak info o Fender blues junior, našlo mi to tohle téma, nedalo mi to a musel jsem odpovědět! pořád jsem nebyl vůbec rozhodnutý, protože nic nenabízelo jak čistý tak zkreslený zvuk, obojí pěkný dohromady...říkal jsem si, že si koupím tedy toho Blues juniora, nebo Ampeg J-12T, ale když se objevil ten stateman, myslím, že v tom konečně mám jasno! ta cena je celkem vysoká, ale naštěstí to není zas tolik...díky moc! 
Jsem na tom obdobně.Ještě jsem ale u važoval o kombech HOT. Měl jem sice jednoho v rukách, ale jen chviličku a ne se svou kytarou. Výhodou je že u HOTa máš samostatné korekce na oba kanály a domluvit se dá prakticky na čemkoliv. Chtělo by to ale pořádně otestovat. Reference jsou na něj velmi dobré.Maples píše:jo, to už jsem si našel hned. již hodně dlouho sháním ideální celolampový aparát na doma, výkonem maximálně 20W...když jsem si hledal jen tak info o Fender blues junior, našlo mi to tohle téma, nedalo mi to a musel jsem odpovědět! pořád jsem nebyl vůbec rozhodnutý, protože nic nenabízelo jak čistý tak zkreslený zvuk, obojí pěkný dohromady...říkal jsem si, že si koupím tedy toho Blues juniora, nebo Ampeg J-12T, ale když se objevil ten stateman, myslím, že v tom konečně mám jasno! ta cena je celkem vysoká, ale naštěstí to není zas tolik...díky moc!
- JancusGuitar
- Kontaktovat uživatele:
Hele chci se jenom zeptat jestli by FENDER - Hot Rod De Luxe ta 40ti watovka stačila do skusebny a na ňáký to mensí koncertování...ja mysle že kdybych si to přídil tak za nejakej ten čas bych si k tomu pořídil nějakej externí box kdyby tech 40w nestačilo ale myslim že by mělo. Co myslíte vy?
Cort Z22 BK, Boss OS2, Digitech GNX1, Marshall MG 15CD, Peavey ValveKing Head + Laney GS412IA, a další blbosti...