Výběr další trumpety
Pravidla fóra
Výběr další trumpety
Jsem již pokročilejší hráč na trumpetu a zvažuji koupi nového nástroje. Už jsem se radila s učitelem v ZUŠ, ale ráda bych měla při rozhodování k dispozici názory a zkušenosti více lidí. Na Bachovku za 60 tisíc nemám, ale dívala jsem se na nějaké modely Amatek a nevím, jestli si mám koupit nějakou pro pokročilejší hráče a nebo radši investovat o 3-4 tisíce více a koupit si rovnou trumpetu profesionální. Učitel mi radil, ať se radši přikláním k těm Amátkam. Prý je skoro srovnatelná s nástroji značky Bach a Yamaha a cenově by se mi dost ulevilo. Máte zkušenosti přímo s nějakým konkrétním modelem? A nevíte, v jaké prodejně mají dost typů trubek na odzkoušení? V mnoha obchodech co znám totiž mají pouze 2 modely a když už budu jednou investovat, tak bych si ráda odzkoušela co nejvíce nástrojů. Děkuji za rady.
Re: Výběr další trumpety
Radil bych se amatkám vyhnout. To je můj pocit z doby, kdy jsem na trumpetu hrál, i názor kolegů z orchestrů a dokonce i dvou lidí, kteří v Kraslicích pracovali. Prostě Yamaze nebo Kingu bych věřil, že bude mít rovný písty, pořádnej lak a tak vůbec - prostě že to bude aspoň trochu hudební nástroj.
Takže tolik asi ode mě, omlouvám se všem, kdo mají amatky a jsou s nimi spokojeni - já už nemám a nikdy pořádně nebyl :-]
Takže tolik asi ode mě, omlouvám se všem, kdo mají amatky a jsou s nimi spokojeni - já už nemám a nikdy pořádně nebyl :-]
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
http://bandzone.cz/sunday4
-
woro90-1
Pravda, na ten lak amátky trpí celkem dost, ale že by špatně chodily, to jsem ještě neviděl. Co jsem měl možnost posoudit, zrovna v tomto ohledu jsou amátky docela dobré.
Ahoj...už přes 10 let mám Yamahu 4335 ve zlatolaku...mám ji tedy od mala, dnes se za ty stejné peníze dá koupit nástroj o řadu vyšší. Zvuk se líbil i mým známým a kamarádům z dechovek a dva si koupili stejný nástroj, akorát že ve stříbře. Vypadá sice občas trochu upatlaně, ale jinak je asi lepší. Můj lak je na tom už celkem špatně (kolem pístů, ale i jinde). Nutno ale dodat, že jsem ji měl opravdu od mala a hrával jsem i hodně venku a celkově jsem s ní zacházel asi dost zle, ale ti se stříbrným provedením tyto problémy neměli. Měl jsem možnost vyzkoušet si i vyšší modely od Amati, konkrétně model, který spolunavrhoval Laco Déczi a upřímně řečeno, se mi moc nelíbil. Je to samozřejmě subjektivní...každému se líbí něco jiného...slyšel jsem i 2335ku, Kinga a Bacha (za 40tis). Jsou to parádní nástroje...ale myslím, že trochu jiná cenová kategorie (pokud člověk nekupuje z druhé ruky). V tomhle případě asi záleží, jak vážně to s hraním myslíš.
Některé Amati hrají taky velice dobře, ale zatím jsem neslyšel takovou, jejíž zvuk by se mi líbil víc, než ten můj...myslím si, že když projdeš bazary na netu, můžeš najít nějakou Yanahu za velmi sympatickou cenu...
Některé Amati hrají taky velice dobře, ale zatím jsem neslyšel takovou, jejíž zvuk by se mi líbil víc, než ten můj...myslím si, že když projdeš bazary na netu, můžeš najít nějakou Yanahu za velmi sympatickou cenu...