Ibanez RG321 MH (elektrická kytara) - diskuze

Diskuze k recenzím hudební výbavy
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Ibanez RG321 MH (elektrická kytara) - diskuze

Příspěvek od Nero »

Toto je diskuze k recenzi recenze-vasi-vybavy-f55/ibanez-rg321-mh ... ml#p402310

Heuréka - konečně zde máme recenzi na RG321MH :mrgreen: Dost mě překvapovalo, že stále chybí...

Ale k věci - osobně považuju 321MH za jednu z nejpovedenějších Ibanezek pod 10 000, které byly za posledních několik let ve výrobě. Jednoduchý nástroj, který si na nic nehraje, ale to co umí, dělá spolehlivě. Na delší nebo kratší dobu jsem měl v ruce poměrně dost kusů od tohohle modelu a kvalitativní vyrovnanost byla neuvěřitelná.

Vůbec nechápu, proč Ibanez tuto kytaru přestal vyrábět - byla kvalitní, byla populární, hodně se prodávala. Těžko říct. Ale dodnes mi mezi "kytarama na rock / metal okolo 7 - 8 tisíc" chybí podobný evergreen, jakým byla RG321MH...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1
Rádce

Re: Ibanez RG321 MH (elektrická kytara) - diskuze

Příspěvek od woro90-1 »

Podle mých informací se vyrábí ale nedováží se do Evropy, tak jako tak je to škoda, stejně jako ukončení výroby populárního Squieru 51.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Já myslel ukončení výroby pro Evropu... Pro USA se vyrábí dál, dnes již v nějaké upgradované verzi. Ibanez v tomhle poměrně dost odlišuje asijský, evropský a americký trh, nabídka se tam dost liší. Výsledek je takový, že u nás se sehnat nedá, a to je škoda...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Přesně tak, i na ibanez wiki mají rok výroby 2005 - 2011, ale to co jsem psal do recenze byl roky dodávaný do ČR. Jinak škoda, že do evropy nepronikly i jiné barevné provedení. Některé jsou opravdu povedené. :wink:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fundametalista »

V recenzi mě zaujal ten detailní záběr hlavy. Chybí jí tam to bílé lemování, jako má moje 321MH, nebo se mi to zdá? :?:
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

fundametalista píše:V recenzi mě zaujal ten detailní záběr hlavy. Chybí jí tam to bílé lemování, jako má moje 321MH, nebo se mi to zdá? :?:
Dobrý postřeh! Chyba bude na mé straně. Jistě, že to lemování tam být má, google vyplyvnul špatný obrázek a já si toho nevšiml :oops: Nicméně, tam šlo jen o ukázku klasické hlavy, takže snad zas tak velká chyba to není. :wink:

EDIT: tak jsem to opravil, jen to musí modi schválit.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

Wocass píše:
fundametalista píše:V recenzi mě zaujal ten detailní záběr hlavy. Chybí jí tam to bílé lemování, jako má moje 321MH, nebo se mi to zdá? :?:
Dobrý postřeh! Chyba bude na mé straně. Jistě, že to lemování tam být má, google vyplyvnul špatný obrázek a já si toho nevšiml :oops: Nicméně, tam šlo jen o ukázku klasické hlavy, takže snad zas tak velká chyba to není. :wink:
Stane se i nejlepším ;) Říkal jsem si, jestli to třeba neměly starší kusy nebo tak, naštěstí ne, pač by ta kytara pak vypadala strašně :D
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Přiznám se, že sem to ani moc nehrotil, prostě jsem tam hodil klasickou Rgčkovou hlavu a nějak mě nedošlo, že má lemování :lol:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Wocass píše:Přiznám se, že sem to ani moc nehrotil, prostě jsem tam hodil klasickou Rgčkovou hlavu a nějak mě nedošlo, že má lemování :lol:
To máš štěstí, že ti to nehodilo hlavu se zámky :)
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

DL píše:
Wocass píše:Přiznám se, že sem to ani moc nehrotil, prostě jsem tam hodil klasickou Rgčkovou hlavu a nějak mě nedošlo, že má lemování :lol:
Google není blbej, že jo... :D
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

DL píše:
Tak zase tak blbej nejsem jo :lol: To bych opravdu poznal, že je tam něco navíc.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

K te kytare - ma ji nas druhej kytarak a asi bych doporucil spis jinou kytaru.
Snimace stoji za prd (ale to v teto cenove relaci asi u vseho), po vymene za SD to hraje celkem slusne. Nicmene ten lak je dost velkou nevyhodou, zvlaste u cerne verze - kazdy vryp nebo kazde osoupani je hned hodne videt. A to ani nemluvim o tom, ze ta kytara je obecne vic nachylna k jakemukoli mechanickemu poskozeni. Kobylka taky zpracovana dost pofiderne, kameny chteji obrousit, jinak struny furt praskaji. Intonacne celkem v pohode, ale ladici mechaniky by to zaslouzilo lepsi, celkem se rozladuje. Pokud nekdo nejde vylozene po Ibanez krku, tak bych spis doporucil tuto kytaru:
http://www.audiotek.cz/product-34177-cort-xcustom-ht-wh
Je ve vsech ohledech srovnatelna, ale diskutovanou kytaru valcuje snimaci. A klasickej lesklej lak je IMHO mnohem praktictejsi.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Já to vidím podobně jak Wohma, s tím rozdílěm, že s tou kytaru zkušenosti nemám. Ale s čím mám zkušenost jsou mahagonové kytary jen namořené, pěkně vystupují póry a je to pěkný, jenže po čase se to ušmudlá, uhladí a pak ty lesklý místa nevypadají dobře. Normální lak je určitě lepší.

Ke kytaře se jak jsem psal vyjádřit nemůžu, ale jinak pěkná recenze ;)
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Nechci vypadat jako někdo kdo neuznává chyby, ale:

K laku, mám tu kytaru už nějaké ty 2 roky a hraji na ní, obvykle jednou za dva dny kolem hodiny a půl. (jistě, že jsou výjimky, kdy hraji méně a kdy více). A takhle za tu dobu vypadá - viz příloha. Takže ten lak je taky hodně o přístupu a chování k té kytaře. Fotka je pořízena dnes aby někdo neřekl, že je to nějaká stará.

Kobylka je naprosto bez problémů. Vyskytl se mi problém, že mi praskala jedna a ta samá struna právě v kobylce. Zbrousil jsem kámen a dokonce i vyměnil za jiný, ale problém trval. Pomohlo až změna strun, takže pochybuji, že byla chyba v kytaře. Spíše prostě nekompatibilita daných strun s kytarou.

A na ladící mechaniky si stěžovat nemůžu vůbec. Jak už píšu i v recenzi, můžu do toho "řezat jak jetej" a nerozladí se.

Možná jsem na trefil na nějaký extra kus, nebo Wohma na extra špatný, ale říkám osobní, myslím už i dlouhodobé, zkušenosti. Takže opravdu si nemohu stěžovat a jinou bych nedoporučil.

(Fotky - ve předu je jen hrana ošouplá, ze zadu už je slezlej trochu víc v místě styku s páskem.)
Přílohy
100_4986.jpg
100_4985.jpg
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ovsem jestli hrajes jen doma, tak je to uplne jiny zpusob pouzivani nez pri dochazeni do zkusebny a tim spis pri hrani koncertu :wink: Nekompatibilita strun s kytarou je podle me nesmysl.
Somnus Aeternus
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Wohma píše:Ovsem jestli hrajes jen doma, tak je to uplne jiny zpusob pouzivani nez pri dochazeni do zkusebny a tim spis pri hrani koncertu :wink: Nekompatibilita strun s kytarou je podle me nesmysl.
To souhlasím, ale nemyslím, že by to byl hodně velký rozdíl, nicméně tak či onak matný lak určitě časem slejzá.

Jinak k těm strunám, jiný způsob mě opravdu nenapadá, změnou značky problémy přestaly a už praskaj "všechny" a né pořád ta jedna.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

A k tomu ošoupanýmu laku... mně se líbí ;)
Naposledy upravil(a) Sadam.S dne 14.02.2015 12:32, celkem upraveno 1 x.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Sadam.S píše:A k tomu ošoupanýmu laku... mě se líbí ;)
+1 000 000 :mrgreen: Pro mě má ta kytara také větší kouzlo, ze začátku jsem si říkal jak to udělám aby vydržel, jak ho zachránit, ale ten matnej lak vypadá hezky ošoupanej. Na lesklým se mi škrábance tak nelíběj, ale tady to má prostě něco do sebe :)
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Zrovna na Wocassovu Ibanezku jsem hrál. Je to dobrý nástroj. Ve své cenové kategorii je to to lepší, co se dá koupit, pokud začneme řešit měkký lak a takové drobnosti, tak si všichni budeme muset koupit ultra kvalitní PRS a zapomenout například na javorové hmatníky, které svou měkkostí a opotřebovatelností nedostačují vysokým požadavkům na nezničitelnost.

Staré Fendery mají tenký nástřik nitro laku, který je schopen "vypraskat" - viděl jsem k tomu pár hezkých fotech. Při posuzování nástrojů, dle technické dokonalosti můžeme odstřihnout x dobře znějící, ale zničitelných kytar.

Jinak koncertní a domácí zátěž je stejná, já jsem dokonce občas doma na kytaru náročnější, než jsem byl na koncertě.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Red Bull: Tomu snad neveris ani sam. Nejde o pocet odehranych hodin, ale predevsim o transport a manipulaci. A pokud se ke kytare doma chovas hur nez co se muze stat ve zkusebne nebo na akci, tak to je jen tvuj problem.

Co se tyce osoupanosti - ta muze byt pro nekoho v klidu, ale vrypy do dreva (ktere se na teto kytare udelaji, i kdyz by na beznym laku nezustala zadna stopa) fakt pekny nejsou.
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Recenze Vaší výbavy“