Zdravim,
připadám si jako naprostý idiot - jelikož jsem koupil klávesy KORG M50 a jednoduše řečeno ony nehrajou ,potřebuji k tomu předpokládám nějaké kombo,přes které mohu hrát,že ? Nebo se mýlím ?
PS:Nikdy jsem nepracoval s timato klavesy..Zaklady jsem se učil na Yamahy..
ÁÁle, takže sis koupil M50...
Stačí mít jakýkoliv dobrý bedny, klidně i od pc, ale hlavně ne ty 10 W, já mám třeba Genius 60 W a stačí mi to...Pak už jen redukce ze 3.5 na 6.3 a zapojit do sluchátkového výstupu
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Samozřejmě, ale lepší jsou monitory, ale o těch už moc nevím a bavilo se tady o tomto hodně lidí v jiném tématu...
Jen jsem psal, že to jde prostě i jednodušše, hlavně né tak draho...
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
ještě se zeptatm..
Zítra si sjeud koupit nějaké horší kombo do 2 000;-Kč z bazaru..Nevite někdo,nějakou značku ?
A ještě jedna věc..Jak že se to kombo zapojuje ?
Omlouvám se,ale já jsem v tomhle směru fakt totalně blbej..Umím akorád tak hrát,ale co se týče okolo jsem ztracený,zatim
Ty M50 mají zezadu výstupy 6,3 mm mono Jack (Audio Output L + R), do nich zapojíš kabel a vyvedeš ho do aparatury. Na doma bych ti doporučoval spíš koupit nějaké studiové aktivní monitory, s těmi dosáhneš nejlepších výsledků. U levných komb budeš mít mizerný zvuk a navíc pravděpodobně mono.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Bude to hrát, ale pouze jeden kanál (pravý nebo levý) podle toho, který do toho zapojíš. Klávesy hrajou ve stereu, na to potřebuješ bedny dvě. Na stereu je založená spousta efektů, které na jedné bedně (jejich změny a průběh atd.) neuslyšíš. Odkazuju tě i na poznámku od Nera.
Aktivní bedna má v sobě zabudovaný zesilovač - zapneš jí do sítě, zapojíš klávesy a hraješ.
Pasivní bedna zesilovač nemá, musel bys ho ještě zvlášť dokoupit a k němu bednu zapojit, pasivní bedna se nezapojuje do el. sítě.