Použití součástek z Digitech RP250

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
Trackill
Kontaktovat uživatele:

Použití součástek z Digitech RP250

Příspěvek od Trackill »

Zdravím, nedávno mi odešel multiefekt Digitech RP250, špatné trafo, zničený procesor, oprava příliš drahá. Je ovšem škoda ho vyhodit, přece jen to nebyla zrovna malá investice. Napadá vás, co by šlo z toho použít? Super by bylo, kdyby šel použít Expression pedal jako Midi Kontroller k Guitar Rig, ovšem nevím jak to udělat po elektronické stránce, ta programátorská by už šla. Máte někdo zkušenosti? Jinak pokud vás napadá i něco jiného... Díky
Ibanez RG370DX
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
kmensik
Rádce

Re: Použití součástek z Digitech RP250

Příspěvek od kmensik »

Fakt nevím, já bych dokázal použít tak analogovou část exp.pedálu. Ale koukni sem, chlapík udělal něco takového s chipem z USB klávesnice: http://www.el34world.com/Misc/Music/USBFootSwitch1.htm
Trackill
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trackill »

Měl bych dotaz ohledně senzorů použitých u expression pedálu na první fotce. Jsou tam dva těsně vedle sebe a mě zajímá jen jeden. Ten první bude běžný dotykový senzor, ale druhý zřejmě musí měřit vzdálenost, čímž se mění hodnoty při pohybu expression pedálu. Ví někdo jak se jmenuje, popřípadě na jakém principu funguje? Na dalších fotkách dávám pro zajímavost i zbytek z Digitech RP250.
Přílohy
Senzory Expression Pedálu
Senzory Expression Pedálu
Základní deska 1
Základní deska 1
Základní deska 2
Základní deska 2
Ibanez RG370DX
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

to stěma čtyrma vývodama asi bude asi proximity sensor ( senzor přiblíženi) a to malí netušim . podle mě bude všechny nebo alespon věčinu úkolů zpracovávat ten mikroprcesor. tyhle digi věcičky se hodně blbě předělávaj z něčeho na něci jiný . a bez nějakýho servis manuálu je to asi nemožný. ale klidně by se z toho nechali použít potenciomery nějaký prepínače , konektory a ten segmentovej LED display
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
lunchie

Příspěvek od lunchie »

konektory, ty tocitka (nejsou to potenciometry) a mozna mikrospinace a nejaky diody tam vidim + kondiky. zbytek co je SMD je vice mene nepouzitelny.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

no jo máš pravdu je tam u toho napsáno SW .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Trackill
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trackill »

Díky za příspěvky. Je to vážně škoda, na clean zvuky to byl vynikající multiefekt a Wah mě dost mrzí. No snad aspoň část na něco využiju.
Ibanez RG370DX
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
lunchie

Příspěvek od lunchie »

jo to mas pravdu, rp250 neni vubec spatnej. Taky ho mam a docela jsem ho pouzival za supercharger GTO jako ekvalizer, box a modulacni efekty + sluchatkovy zesilovac na cviceni (a zase asi zacnu :), ten automaticky bubenik a metronom jsou pro to k nezaplaceni).
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“