Takže... nedávno jsme si pro kapelu pořídili basový aparát (hlava+box, Warwick ProFet 5.1 500w při 4 ohmech, box taky nějaký Warwick 600w, teď netuším, jestli 4x10 nebo 4x11 + horna, 8 ohmů). Bohužel výkon při 8 ohmech není dostatečný, tak mám pár otázek.
1, Má někdo zkušenosti s výše zmíněným aparátem W ProFet 5.1? Zajímá mě hlavně, zda je možné použít oba výstupy dohromady (má jeden Jack a jeden Speakon). Četl jsem nějakou zahraniční recenzi, kde bylo napsáno, že je možné použít je oba společně, ale nejsou tam žádné další detaily a žádné další info jsem už nikde nenašel. Z toho plyne další otázka.
2, Box má 4 vstupy (2x Jack, 2x Speakon). Zajímalo by mě tedy, jestli je možno ho zapojit jako stereo, stejně jako u kytarových boxů (použít dva vstupy zároveň), čímž by mohlo dojít ke změně impedance, ale teď si nějak nejsem jist, jestli by pak při paralelním zapojení nedávala zase 8 ohmů... No prostě bych chtěl vědět, jestli je nějaká možnost zapojit to tak, abych se dostal na výsledné 4 ohmy?
Snad jsem to napsal pochopitelně, v těchhle věcech mám ještě guláš a proto se raději poptám, než abych pak smutně koukal, jak mi něco hoří...