Poradí te mi prosím??ENGL versus HARLEY BENTON - BOXY

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
plo667

Poradí te mi prosím??ENGL versus HARLEY BENTON - BOXY

Příspěvek od plo667 »

Ahoj všem, potřeboval bych poradit. Mám hlavu Engl fireball a chci koupit k tomu box. A mám na výběr buď
Engl 412 SS s V60 celestion a nebo HARLEY BENTON 412 s V30 celestion. Co myslíte že je lepší?Děkuji za každý názor.
Naposledy upravil(a) plo667 dne 28.04.2011 7:59, celkem upraveno 2 x.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Poradí te mi prosím??ENGL versus HARLEY BENTON

Příspěvek od Kinx »

za me HB kvuli repru, ktery pro my usi proste hraje lip.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Neporadí ___ me ti. Kam ten svět spěje? Použij edit.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
plo667

Příspěvek od plo667 »

J.J. tak ted jsem te nepochopil!!!
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Určitě V30.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

I kdyz tim moc neodpovidam na otazku, tak doporucim ENGL E212V. Nedavno jsem hral na ENGL 4x12ku a prislo mi to paradoxne horsi kvuli absenci zkoseni, nejaky zasadni rozdil v tlaku nebo hutnosti zvuku jsem na podiu neregistroval. A na tu mou bednu uz jsem sklidil spoustu komplimentu. Narozdil od V60ky nebo toho HB to nemusi byt docasne reseni - protoze s V60kou budes chtit V30 repro, u HB si budes rikat, ze box s lepsi konstrukci bude hrat lip. Aspon pro me je ta E212V konecna, alespon dokud budu mit hlavu ENGL. A mozna i potom.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

plo667 píše:J.J. tak ted jsem te nepochopil!!!
Tak to je mi opravdu líto. Za mých mladých let jsme ve škole mívali češtinu, ale už je to asi dávno, co se na tento předmět v osnovách zapomnělo. Když vidím v nadpisu paskvil jako např. poradí te, tak nemám chuť se ani zabývat obsahem tématu. Kdybys to zase nepochopil, tak slovo PORADÍTE se píše dohromady. Chjo, no nic, omlouvám se za OT, ale občas už mi z toho, co tu vidím, rupnou nervy.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

ty ses nikdy nepřeklikl? pokud to je ovšem schválně tak s tebou souhlasím...
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Wohma píše:I kdyz tim moc neodpovidam na otazku, tak doporucim ENGL E212V. Nedavno jsem hral na ENGL 4x12ku a prislo mi to paradoxne horsi kvuli absenci zkoseni, nejaky zasadni rozdil v tlaku nebo hutnosti zvuku jsem na podiu neregistroval. A na tu mou bednu uz jsem sklidil spoustu komplimentu. Narozdil od V60ky nebo toho HB to nemusi byt docasne reseni - protoze s V60kou budes chtit V30 repro, u HB si budes rikat, ze box s lepsi konstrukci bude hrat lip. Aspon pro me je ta E212V konecna, alespon dokud budu mit hlavu ENGL. A mozna i potom.
S tím se dá určitě souhlasit, vertikální 2x12 mi příjde jako ideální řešení. Ale na druhou stranu je to snad nejhůř sehnatelný typ boxu :( Sháněl jsem Mesu...marně, VHT taky marně, až jsem dopadl tak, že jsem si z USA objednal repro a box si nechám postavit od Pavla Horkého. Začal dělat nový typ, je to B s podkosenou čelní stěnou a tady to řešení mě vyhovuje o něco víc než klasické A. A ty cena toho Englu není nijak závratná. Jestli dát 10k za lowend s 4xV30 nebo za kvalitní 2x12 13k je na tobě.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“