jak na kopak???

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
keri
Kontaktovat uživatele:

jak na kopak???

Příspěvek od keri »

ahoj .prosim o rady ohledne zvuceni kopaku. v prvni rade mne zajima vyber mikrofonu . jaky by jste doporucily mikrofon ke kopaku s ohledem na rozpocet cca 4tisice. libi se mi zvuk kterej je basovej zaroven ale i vejskovej trochu .takovej ten mlaskacek:-) jestli rozumite. no a pak mne taky zajima co je potreba za procesor na kopak aby drzel ten zvuk kopaku pohromade nebo jak bych to rekl. myslim ze to bude asi kompresor ze ?? no jsem uplnej amater ,zatim jsem zvucil jen vnitrni akce ,ale po vcerejsim venkovnim hrani (prvnim ) jsem teprva slysel ty nedostatky tak bych to postupne chtel dat do kupy . jinak abych nezapomel tak jestli je to pro vas dulezity tak spodky mam primaky 18palcu od bc speakers ps100 http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=82999.pokud by jste mely tedy nejaky tipy a rady bych bych vam moc vdecny.dekujiiii a zdar jak svina
tattoosadobassogumo
zzbar
Rádce

Re: jak na kopak???

Příspěvek od zzbar »

Tak z kopákových mikrofonů si můžeš vybrat z těchto:

http://www.audiotek.cz/product-12868-shure-beta-52a
http://www.audiotek.cz/product-13182-audix-d6
http://www.audiotek.cz/product-13246-akg-d112

Ten Shure je taková klasika, jistě výborný mikrofon, který sice nenadchne ani neurazí, zároveň tě taky ale nezklame a je velmi odolný.
Audix je špička (alespoň pro mě). Ten udělá i z kopáku za pár kaček solidní zvuk.
AKG rovněž vynikající mikrofon.
Asi bys měl navštívit prodejnu, kde je mají skladem a všechny si je vyzkoušet a porovnat.

Mimochodem, používám také Sounking ED007. Je asi za litr, bere velmi dobře, za tu cenu nemá konkurenci. Když na to přijde, zvučíme s ním i kontrabas v cimbálovkách a v pohodě. Je to kopie Shure, která se však rákoskám velmi povedla.

Co se týče samotného zvučení, je velmi důležité, jak si bubeník pohrál s laděním a jakou má techniku hry.
Když je všechno OK, nepotřebuješ ani kompresor, ani gate, všechno obstará dobrý mikrofon a kvalitní mix (a tvoje uši).
Když je to průser, musíš to hnát přes kompresor a gejtovat. Kompresor ti takříkajíc zhustí zvuk a eliminuje dynamické nepřesnosti bubeníka. Gate (gejt) zase zabrání přeslechům (doznívání) od zbytku soupravy.
Klidně se dá ale jet i bez toho...
Ohledně subbasů, to je téma samo pro sebe :lol: :|
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

zzbar Ti tady nastínil nejpoužívanější kopákový mikrofony - já bych k nim doplnik Audix D4.

Nicméně dobře naladěný buben a slušná technika hry jsou nezbytné pro úspěch, protože kde nic není, ani smrt nebere...

Já na bigbít a podobné styly z uvedených preferuju B52 zároveň s ED007.

D6 mně moc nebere, to už raději vidím u kopáku D4.
I když je pravda, že na pořádném aparátu venku D6 pěkně foukne.

D112 vynikající na dobrém aparatu a na "klasických" bicích - metal s ním udělat jde, ale opupínkuješ se.

Jde jen o osobní preference a o zvučený styl - všechny vyjmenované jsou dobré mikrofony.

Gate a kompresory - zase platí, že je potřeba vědět, co chci a jak to mám udělat.
Jestliže s gate toho moc nezkazíš a u kopáku se šikne, kompresor už je potřeba ovládat poměrně přesně, jinak to můžeš docela podělat.

Víc než gate a konpresor je potřeba dobrý mix s dobrejma korekcema - nejlíp 4P s oběma laditelnými středy
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
keri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keri »

mix mam zatim soundcraft spirit se dvema stredy(para.) korekce jsou na nem fakt v pohode . zatim se po novem(jinem treba) mixu jen poohlizim . nekde jsem tu na foru cetl ze do zkladu jsou treba nejaky kompresory a jine veci tak jsem prave myslel ze ty kompresory jsou treba na ten kopak .no ale ted se zeptam trochu mimo kopak,. jak tedy potom na zpevy ven do PA ? myslim tim aby byly jakoby vymezeny do urcity hlasitosti -da se to nejak vymezit? jde o to ze nekdo nebo spis vetsina lidi co zpiva ten mikrofon pomalu sezere a pak zase zpiva uplne jinam nez do nej . da se tedy nejak ten atak jakoby orezat nejakyk procakem?? diky.zatim by to melo byt vse :-)
tattoosadobassogumo
einsteincz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od einsteincz »

Na mlaskavý kopák je skvělá kombinace Beta52 + Beta91 (nutno vyzpožďovat nebo alespoň otočit fázi). Každopádně s Betou52 nebo s Audixem D6 chybu neuděláš.

To co hledáš na zpěv je právě kompresor. Způsobů jak na to je spousta a záleží na vkusu, vybavení atd... Spíš popiš co máš, co s tím chceš dělat, co očekáváš, co plánuješ popř. jaký máš rozpočet...
http://www.ozvuceni-quartet.cz - light and sound service, Kurzweil player :)
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

einsteincz píše:To co hledáš na zpěv je právě kompresor. Způsobů jak na to je spousta a záleží na vkusu, vybavení atd... Spíš popiš co máš, co s tím chceš dělat, co očekáváš, co plánuješ popř. jaký máš rozpočet...
A limiter.
A také naučit zpěváka zpívat do mikrofonu. Všechno totiž záčíná u zdroje.

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Oddělil jsem další diskusi (přesunula se do vod "aparátů") sem.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
leprák

Příspěvek od leprák »

taky záleží jaký je mix, jestli jsou k dispozici aspoň dva parametry tak i s průměrným mikrofonem jde udělat slušný zvuk
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Tak káždý má tu laťku jistě někde jinde...

a spousta No name...
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“