Hlasitost zpěvu

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
Ondrakuk

Hlasitost zpěvu

Příspěvek od Ondrakuk »

Ahoj zdravím všechny příznivce zpěvu,
je mi třináct let a zpívám už asi půl roku a 7.září nastupuji do učení k nějaké učitelce zpěvu.Potřeboval bych poradit.Je normální že když mám hlas tenor že pěvecké podání bude hlasitější než ostatních který mají normální.Už mám totiž zmutováno a prý mám hlas jak zvon.Když zpívám tak na nějakou písničku nachodím hlas jak Marián Vojtko :D .Prostě bych potřeboval vědět jestli to nejni moc hlasitý.Sestra to aspoň říká, že je to moc hlasité.Ale mě se to nezdá hlasité a když bych zpíval s mikrofonem což už jsem zpíval tak hlasitost se dá koregovat tím že buď mikrofon dám blíž k puse nebo dál.A když je zvukař tak je to ještě lepší :D
Předem děkuji za odpověď.
Ondrakuk
Omlouvám se za případné chybičky :-D
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlasitost zpěvu

Příspěvek od Eizor »

pokud zpíváš dobře, tak je hlasitost podle mě vítaná. :)
tady hraju teď KOSMONOPOL
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

Hlasitost taky může záležet na tom, jak se potřebuješ do toho opřít, no a když prostě potřebuješ víc, tak víc, já taky zpívám dost hlasitě. Pokud to není vyloženě křik, tak je to dobře.
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
jarji

Příspěvek od jarji »

Sestre to asi vadí tak preto sa jej zdá že spievaš nahlas :D No ale ak spievaš dobre, tak určite by to malo byť aj nahlas :) A správne dobrý zvukár to nejako vykompenzuje :) Takže určite pokračuj
Carpe Diem
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hlasitost nevadí, pokud s ní člověk umí pracovat. Dynamika je jedna z hlavních částí výrazu zpěváka.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Ondrakuk

Příspěvek od Ondrakuk »

Podle ostatní rodiny a pana učitele třídního(mimochodem má i svojí kapelu) tak že zpívám nádherně a že mám hlas jak zvon :D .Tak že sestra asi prudí nic jiného.Jinak děkuji moc za příspěvky díky moc :)
Ondrakuk

Příspěvek od Ondrakuk »

Tomas.Tajfun píše:Hlasitost taky může záležet na tom, jak se potřebuješ do toho opřít, no a když prostě potřebuješ víc, tak víc, já taky zpívám dost hlasitě. Pokud to není vyloženě křik, tak je to dobře.
A jaký vi zpíváte "styl" písniček.Nebo jak se to nazve? :lol: :D
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

Hraji prostý rock, kapelu najdeš v podpisu. Věnuji se ale i jiné tvorbě, ve spolupráci s (bohužel) bývalou učitelkou zpěvu.

EDIT: a rozhodně mi nemusíš vykat ;)
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
TMiky

Příspěvek od TMiky »

Hlasitost jsem řešil taky, ale mám spíš opačnej problém... :D
Bez rozumnýho zvukaře se neobejdu.. ;)

Ale i tak by mě zajímalo, jestli se dá nějakým cvičením pootočit Volume hlasu aspoň trošku doprava... :?

;)
TMiky
Slayertplsko

Příspěvek od Slayertplsko »

TMiky píše: Ale i tak by mě zajímalo, jestli se dá nějakým cvičením pootočit Volume hlasu aspoň trošku doprava... :?

;)
Pravdaze da. Daj si do googlu 'baritone voice anthony frisell', cez google.books sa da stiahnut.
TMiky

Příspěvek od TMiky »

Slayertplsko: Diky, mam stahnute a jdu to studovat... ;-)
TMiky
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“