aparáty MARSHALL - naše zkušenosti s jednotlivými modely

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
bullin

Re: aparáty MARSHALL - naše zkušenosti s jednotlivými modely

Příspěvek od bullin »

Jj, tak ty seš úplně někde jinde. Ale zajímavý, to bych ani neřek, že jde pohladit H na D. Plastici dobrý, hudba mého mládí.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

UF sry, som sa pomylil, H na A, pardon, dik za upozornenie.
Jinde nevim jak myslíš, normálne hrám, čo ma napadne, aj blúzy, také harmonické dvojsóla, no všetko si zahrám. Hlavne chcem poriadne niečo nahrať, aby to malo dobrý zvuk, čo sa mi dost nedarí, lebo som už aj nahluchlý za tie roky bombovania aparátov :)
Tak študujem kadejaké postupy, jak nahrat niečo poriadne, Equalizéry a čo k tomu patrí.
Na chybu som prišiel, sekám tam kopec gitár a plug inov a prešťavujem gitary a to je problém, menej je niekedy viac. Progress 2 a Ota Petřinu je moja naj srdcovka, Fermata, Mišík, Dežo Ursíny, tak vlastne ten JVM Marshall mi poskytoval komplet zvuky, čo som chcel.
Vlastne ma bavia aj také brutálnejšie metaly, teraz sa mi fakt páči Gojira.
K takému zvuku skoro vždy sklznem, proste našťavená gitarka a palm mutovať, z toho mi úplne hrabe :)
V každom prípade dík za pokec :!:
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Nebi sa s kominárom, lebo sa zašpiníš !
krade

Příspěvek od krade »

mirostrat: ty jo, na garazich jsem jednou hral, tusim, ze v roce 2005. Prislo tam asi 150 lidi. Jeden z nejlepsich koncertu...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Splawn Competition, ESH HG 50/2 Mk II, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
innerself

Příspěvek od innerself »

mirostrat píše: 24.04.2022 21:44 Vlastne ma bavia aj také brutálnejšie metaly, teraz sa mi fakt páči Gojira.
K takému zvuku skoro vždy sklznem, proste našťavená gitarka a palm mutovať, z toho mi úplne hrabe :)
Gojira hlavně používá snad od roku 2008 EVH 5150 III. Prej je to kromě dobrý post produkce jejich alfou a omegou kvalitního zvuku.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120, Peavey Triple XXX II
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock NJ Deluxe (SD AHB-2)
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

krade píše: 30.04.2022 8:11 mirostrat: ty jo, na garazich jsem jednou hral, tusim, ze v roce 2005. Prislo tam asi 150 lidi. Jeden z nejlepsich koncertu...
Fasa :!:
Garáže sa posledné roky dost rozbehli a chodili tam kapely fakt aj zdaleka, Śpanieli, Śvédi, Nemci, kopec kapiel a kludne aj 2 x za týden koncert. Boli tam aj Amíci, taký Amík s harmonikou a gitarou, tušim zelené vlasy mal a tak, kadejakí exoti, ale hlavne metal, resp. tvrdšia muzička.
Jeden z najvačších koncertov bol cca 3 roky, Davová psychóza, to bolo asi 600 duší, fakt velká akcia. Len to bolo mimo tohto z FB, to si robili oni tuším sólo, lebo tam začínali v garážích.
Fakt super, že si tam hral a znáš to.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

innerself píše: 30.04.2022 12:36
mirostrat píše: 24.04.2022 21:44 Vlastne ma bavia aj také brutálnejšie metaly, teraz sa mi fakt páči Gojira.
Gojira hlavně používá snad od roku 2008 EVH 5150 III. Prej je to kromě dobrý post produkce jejich alfou a omegou kvalitního zvuku.
Ćau, no ten NEURAL DSP Gojira je vymakaný jednoduchý hotový zvuk. Ćo s ním skúšam nahravat, tak lavá a pravá gitara a je to tam. Prípadne stereo. Źe používajú 5150 som vyčítal a kurnik, nikdy som nemal ten aparát, škoda. Možno raz
torst

Příspěvek od torst »

Ženský esport je v Counter-Striku neudržitelný. Elitní tým přichází o organizaci (Playzone 2025)
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Ano, to je on, asi týžden dozadu boli za polovic v akci, všechny NEURALY DSP,. Nevím to presne posúdit, ale zatím je to asi naj zvuk plug in čo som skúsil. Na dva tyždne je to plné demo, dokopy sa tam zas až tolik nenastavuje, už ten default zvuk je dobrý.
Prakticky sú všetky dobré, aj ten basový
torst

Příspěvek od torst »

mrk jsem na YT. Slušný. My pokojoví válečníci se budeme prsit, že s TSE X50 nebo Legionem a dobrým impulsem dosáhneme min. téhož, ale už nezávodím.
Ženský esport je v Counter-Striku neudržitelný. Elitní tým přichází o organizaci (Playzone 2025)
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

No ja som to TSE X50 skúsil a k tomu KABIN 1.0 by Analog Obsession, ale nejak som to potom neriešil, lebo ešte plug in T Screamer by som tam asi mal dat. Fakt neviem.
Ja som aj myslel, že Ampire v Studio One mi bude stačit a jaký fasa zvuk by to mal byt a jak som koupil Pro, tam je rozšírený Ampire a nejak ma to teda neoslovilo. Vizuálne to je síce fajn, ale, že by som z toho dostal nejaký ohromujúci zvuk sa nedá povedat, je to skôr na čisté a pološťavy, aspoň mne sa zdá.
Zato v tom NEURAL-e mám + - hned zvuk, jak z akože aparátu. Bedne Fostex MK II.
Dokonca ten KABIN sa mi zdá aj lepší a jasnejší jak Ampire boxy.
Eleven má dost hrozné boxy, čo je prúser, nemá na okno soft prípinku, tak hočičo kliknem a zmizne okno.
Tak vlastne zvuk aparátu z toho nedostanem a skúsil som aj Guitar Rig 5-6, to je tiež také nejaké divné, 1000 možností a ani jedna dobrá, pre mňa :)
Ja už dávno rozmýšlam nad odhlučneným boxom s mikrákom a normálny lampáč, lebo toto je furt také tápanie a v bytovke je počut aj rádio do druhého bytu.
Tie plug iny sú fasa na čišté a chorusy, delaye a také zvúčiky, sólička s delayom, ale jak sa prišťaví a začne dusit, tak ani 1 x 12 box to podla mňa nenahradí.
Riešenie je pomerne jednoduché, vyrobit si odhlučnený box a hrat, resp. nahrávat doma normálne na aparát a mikrák.
torst

Příspěvek od torst »

"Riešenie je pomerne jednoduché, vyrobit si odhlučnený box a hrat, resp. nahrávat doma normálne na aparát a mikrák."
Nevím, ale myslím, že to už je překonanej model. Pokud už nemáš důvěru v soft preamp simulátory, nahraj si tu lampu linkou a pak doplň impuls bedny. To je v podstatě poloprofi cesta, nic lepšího na doma nevymyslíš. Ten izolovaný box bude 1x12, takže zvuk comba. Kdežto impulsů máš tuny, můžeš si vybrat.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Sry za moju nevedomost, ale jak myslíš, ze zesilovače do zvukovky, v mojom prípade Presonus mix 16.02 nahrat z linky ? z FX output ? A impulz bedne ?
Lebo, keď som to skúšal z JVM 410, tak ten zvuk nebol teda OK, aj vtedy som s tým ešte tak nelaboroval, som cez mikrák nahrával. Ten má pritom emulovaný výstup XLR na takéto nahrávanie.
Ale, rozmýšlal som trebárs nad nejakým Mesa lampovým preampom a s tým do mixu - zvukovky.
Len furt bych nebyl v tom zvuku normálneho repráku. Zas aj keby som mal ten silent box, tak zas počujem len z bední ten zvuk, ale bolo by to prirodzenejšie asi.
Kua, minule som bol kuknut u jedneho týpka gitaru a mal Mesa kombo a dve šlapky a aj na ticho to malo fakt super zvuk, nenormálna šťava. Na chvílku, na odskúšanie. No a to keby bolo v takom boxe, to by bolo super.
Teraz jak laborujem to neni zlé, ale asi som si moc zvykol na normálny zvuk aparátu a doma musím hrat fakt ticho, počujem suchú gitku keď hrám, možno v tom je to.
V každom prípade dík
torst

Příspěvek od torst »

Abychom nebyli OT, mrkni sem:
ir-impulse-response-44707-160
str. 9, Placka » 12.06.2021 21:36 a dále.
Nauč se to a máš po starostech.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Dík, mrknem.
Edit:
ćau, ten thread relatívne poznám, aj tú problematiku, ono sa vlastne aj riešilo, či to je konvolúcia, alebo IR, všelijaké názory na to boli.
Preto to poznám, lebo, keď som koupil Eleven, tak na tejto stránke je fakt kopec IR
http://elevenrackusers.blogspot.com/p/c ... -rigs.html
Benoni je fakt aktívny, narobil impulzy aparátov a boxov a robil ich fakt zmenou o jeden dílek na poťáku. Aspoň tak som vyčítal, má tam aj Mesa boxy, aj som ich skoušel, Genz Benz Diablo, Soldano používam od neho najradšej.
Na YT som to vtedy koukal, jak robia tie impulzy.
Ja som s tým JVM nemal ísť z toho emulovaného výstupu 4 x 12 box, ale z linky a IR box, ktorý by mi sedel v softe vyskóušet.
Ćau, dik
cid

Příspěvek od cid »

Zdravím! 11.9 jsem zde prezentoval moji nepodloženou nedůvěru k potenciometrům, použitým v radě DSL20, SV20 a SC20, která vycházela pouze ze vzhledu potenciometrů.
Narazil jsem u Thomana na hodnocení uživatele, kde si dotyčný stěžuje na špatnou funkci potenciometrů, ale popisovaný problém možná nemusí být způsoben vadnými poty.
Nebudu zde zbytečně psát svoje domněky ale vím, že někteří zde (na nick si nevzpomenu) tyto modely máte doma. Všechna hodnocení jsem nepročítal, jsou to samé "pětihvězdičky" a i když dotyčný dal modelu SV20C čtyři hvězdičky, tak to co napsal, není nic pěkného.
Nejlepší by bylo, kdyby některý z majitelů napsal, zda se s tímto problémem setkal, případně se některý guru vyjádřil, kde by mohl být problém, i když se to na dálku špatně posuzuje.

Zde je překlad části hodnocení majitele z překladače:
Ohromující zvuk, plexy vzhled a „made in England“ bohužel neznamenají stejnou úroveň kvality jako staré Marshally. Tento zesilovač je vyroben ze standardních dílů jako většina ostatních levnějších zesilovačů vyrobených mimo Spojené království nebo USA. Hlučný prezenční pot mě netrápí, protože to nemá vliv na zvuk ani hratelnost, ale nekvalitní potenciometry znemožňují jemné nastavení hlasitosti přeskakovaných kanálů. Potenciometr vysokých výšek funguje spíše jako spínač než potenciometr. To je téměř nemožné nastavit stejný zvuk dvakrát. Dokud to nevyřeším, je zesilovač na koncerty nebo nahrávání k ničemu.
krasty

Příspěvek od krasty »

Mám Marshall SC20H a nemám žádný problém.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Hlučný presence pot...to je z principu zapojení. Představ si, že mi to dělalo na Friedman Smallboxu za 70 tisíc :) To samé high treble vstup, tam je to o použitém bright capu (myslím). A nakonec co by člověk za ty peníze chtěl ? PEC poty ? Není problém...kup si Suhr SL67/68. Očividně ten co to psal, tomu rozumí jak Babiš ekonomice a taková recenze má nulovou hodnotu. V okolí je má pár lidí a nikdo nic nezmiňoval.
cid

Příspěvek od cid »

Pánové, dík za reakci. Bylo mně divné, že si stěžuje pravděpodobně jenom jeden, tak že kytaristi jsou spokojení a o to mně šlo.
grock

Příspěvek od grock »

Mám odehráno desítky akcí na SV a SC a bez problému. Mám komba.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
cid

Příspěvek od cid »

to grock - To jsem ani nedoufal, že narazím na zkušeného majitele obou modelů:) Pokud mně můžeš věnovat trochu času, jedeš s přepínačem ABY? Jakou máš nejoblíbenější kombinaci snímačů, singly, HH, nebo HSS? Dík za odpověď.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“