aparáty MARSHALL - naše zkušenosti s jednotlivými modely

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
innerself

Re: aparáty MARSHALL - naše zkušenosti s jednotlivými modely

Příspěvek od innerself »

cid píše: 29.05.2022 13:06 Tento zesilovač je vyroben ze standardních dílů jako většina ostatních levnějších zesilovačů vyrobených mimo Spojené království nebo USA.
No a dokonce i ty zesilovače, co maj nálepku Made in UK, nebo Made in USA, tak používaj stejně součástky z 90% vyrobenejch v číně :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120, Peavey Triple XXX II
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
grock

Příspěvek od grock »

cid píše: 30.05.2022 7:08 to grock - To jsem ani nedoufal, že narazím na zkušeného majitele obou modelů:) Pokud mně můžeš věnovat trochu času, jedeš s přepínačem ABY? Jakou máš nejoblíbenější kombinaci snímačů, singly, HH, nebo HSS? Dík za odpověď.
Nehraju na oba současně a žádný přepínač nepoužívám, tedy ani na přepínámí inputů, "800" beru tam, kde potřebuji hrát víc potichu (master). Střídám tele (SC), strat (HSS) i LP, to jsem ti moc nepomohl,co ? :-) Musím vždy trochu jinak dát korekce a gain na zkreslení v PB. Ale jsem spokojen - lehké, spolehlivé, velmi slušný zvuk, v nouzi bych se s VC20 asi obešel i bez pedalboardu.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
cid

Příspěvek od cid »

to grock - co, proč a jak to využíváš, mě moc zajímá. Používáš efektovou smyčku FX LOOP u SV20? Zkoušel jsi ji využít jako master volume?
torst

Příspěvek od torst »

grock píše: 29.05.2022 21:55 Mám odehráno desítky akcí na SV a SC a bez problému. Mám komba.
Nevadí ti jen 10"repráky?
The wind of change, Blows straight into the face of time, Like a stormwind that will ring
The freedom bell for peace of mind. (Wind of Change, Scorpions)
grock

Příspěvek od grock »

cid píše: 31.05.2022 5:53 to grock - co, proč a jak to využíváš, mě moc zajímá. Používáš efektovou smyčku FX LOOP u SV20? Zkoušel jsi ji využít jako master volume?
Nezkoušel, ani mě to nenapadlo, jelikož v preampové části k žádnému zkreslení v podstatě nedochází. A také jsem línej :-)
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
grock

Příspěvek od grock »

grock píše: 31.05.2022 22:16
cid píše: 31.05.2022 5:53 to grock - co, proč a jak to využíváš, mě moc zajímá. Používáš efektovou smyčku FX LOOP u SV20? Zkoušel jsi ji využít jako master volume?
Nezkoušel, ani mě to nenapadlo, jelikož v preampové části k žádnému zkreslení v podstatě nedochází. A také jsem línej :-) Zkoušel jsem využít přepínání 5-20w, ale prakticky nikdy mi ta hlasitost na live nevyhovala. Na doma je 5w fajn, ale stejně většinou moc (na live málo), alespoň pro mě.
krade

Příspěvek od krade »

Ted jsem si koupil model sv20 (plexina) a jsem spokojen. Klasicky zvuk ( k tomu nema cenu se vyjadrovat), nizka vaha. Akuratni vykon. Malo lamp (a nizsi cena pri prelampovani).
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Splawn Competition, ESH HG 50/2 Mk II, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
volfi

Příspěvek od volfi »

Nezkoušel jste někdo ten malej silver jubilee?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

krade píše: 18.10.2022 9:48 Ted jsem si koupil model sv20 (plexina) a jsem spokojen. Klasicky zvuk ( k tomu nema cenu se vyjadrovat), nizka vaha. Akuratni vykon. Malo lamp (a nizsi cena pri prelampovani).
SV20 je prostě trefa. Nic na doma, ale pořád je to ten pravý plexi zvuk za relativně pár peněz.

volfi píše: 18.10.2022 12:47 Nezkoušel jste někdo ten malej silver jubilee?
Mini Silver Jubilee....já ti nevím, mě se nelíbí ani ta malá, ani ta velká. Měl jsem 2554 a to bylo fajn. Byly tam Drake trafa jako v 2204, a hrálo to dost podobně, pokud se teda nepřepnul ten diodový syčák, který to celé akorát zprznil. Ty nové jsou dost jedovaté a tvrdé pod rukou. Nejpřeceňovanejší Marshall model ever...
krade

Příspěvek od krade »

Mam to stejne jako bubucci: taky mi tam vadi ten usyceny didodovy smradek...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Splawn Competition, ESH HG 50/2 Mk II, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
volfi

Příspěvek od volfi »

Aha děkuji za objasnění.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
innerself

Příspěvek od innerself »

bubucci píše: 18.10.2022 13:45 Měl jsem 2554 a to bylo fajn. Byly tam Drake trafa jako v 2204, a hrálo to dost podobně, pokud se teda nepřepnul ten diodový syčák, který to celé akorát zprznil. Ty nové jsou dost jedovaté a tvrdé pod rukou.
Já na tohle kombíčko jednou hrál taky. Nebo hrál. zkusil jsem si na to zahrát. Ona se ta dioda zapnula tim, že se vysunul gainovej poťák ne? Ono to ještě nějak snad i žralo hlasitost a dokonce snad i když se zapnula ta dioda, tak volume šlo snad dolu, takže jsem tomu moc nerozumněl. Ale už si to možná blbě pamatuju.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120, Peavey Triple XXX II
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

to je ono. Při použití diod jde volume dolů, ale přibude zkreslení. Stejně to má třeba Bogner u Heliose nebo Golfingera, kdy v 80tkovém módu spadne hlasitost oproti 70tkovému.

btw cokoliv spojené se Slashem je buď obludné (viz. LP) a nebo přeceňované 2555, AFD :lol:
torst

Příspěvek od torst »

mě se ty žlutý Lespauly AFD taky vůbec nelíběji. I když třeba ty od Vintage prý hrajou parádně.
The wind of change, Blows straight into the face of time, Like a stormwind that will ring
The freedom bell for peace of mind. (Wind of Change, Scorpions)
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Máte někdo zkušenosti s Marshall SV20C v té kombo verzi? Uvažuju o něm, ale nevím jestli by mi nevadil ten malý reprák.
krasty

Příspěvek od krasty »

Pokud se nepletu, Grock ho má či měl.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Na zkušebnu ok, ale na živé hraní resp. zvučení bych ho nebral. 10tkové repro spíš sedí k plexině, když už.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

podle me je to maly repro zbytecna brzda, docela vidam upgrady na 12"
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

viděl jsem SC20 :)
U Studio Classic jsem to viděl a dokonce je i jeden na bazaru. SV má menší hloubku boxu nebo jiný layout a našel jsem fotky snad jenom jednoho odvážlivce a repro bylo pár milimetrů o trafa.
Nevím, jestli není lepší řešení přikoupit 1x12 box. Ona i ta úprava nebude problém, ty komba jednak nejsou nijak extra drahé a nemají ani žádnou sběratelskou hodnotu. Výběr u 12'' je nesrovnatelný s 10tkama a zvukově to bude upgrade každopádně.
Přílohy
Snímek obrazovky 2023-03-03 121622.jpg
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“