Multiefekt

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
himself

Re: Multiefekt

Příspěvek od himself »

Inu po zrale uvaze...
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

cherreda píše: 15.02.2023 13:13 Kolegové, nezkusil jste náhodou už někdo Boss GX-100?
https://kytary.cz/boss-gx-100/HN241540/
Pokud ano, nemáte případné postřehy např. ohledně latence při přepínání, na co si dát pozor, upozornění na nešvary či dobré věci, které z praktického hlediska stojí za vypíchnutí?
Díky.
Připojuji se k dotazu. Ma ho nekdo ? Nejake zkusenosti ??
Pomalu se blizi doba, kdy me tahani lampoveho aparatu na koncerty zacne stvat tak moc, ze to budu chtit resit digitalnim modelerem + IR + FRFR-odposlech. A tenhle Boss GX100 je momentalne horky kandidat.
Hraju výhradně na šrot.
911

Příspěvek od 911 »

Mám GX 100, prodal jsem kempera a sem spokojenej. Žádnou latenci jsem dosud nezpozoroval.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

volfi

Příspěvek od volfi »

Koupil jsem si na slepo Boss MS-3. Zapojil jsem ho přes jednu ze smyček jako 4CM. A mám strašnej hlasitostní i tónovej úbytek. Neřešil jste to někdo? Zkusil jsem to dohnat patch levelem, ale není to ono.

VYŘEŠENO: V nastavení patche jsem automaticky volil jako výstup L (MONO), při přepnutí na L + R vše OK. Zvláštní...
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Abu píše: 25.04.2023 17:02
cherreda píše: 15.02.2023 13:13 Kolegové, nezkusil jste náhodou už někdo Boss GX-100?
Pokud ano, nemáte případné postřehy např. ohledně latence při přepínání, na co si dát pozor, upozornění na nešvary či dobré věci, které z praktického hlediska stojí za vypíchnutí?
Díky.
Pomalu se blizi doba, kdy me tahani lampoveho aparatu na koncerty zacne stvat tak moc, ze to budu chtit resit digitalnim modelerem + IR + FRFR-odposlech. A tenhle Boss GX100 je momentalne horky kandidat.
Měl jsem :)
Plusy, jsou pro mě form factor, kdy je ta velikost v podstatě ideální.
Expression, i když s docela krátkým chodem, ale pokud to má člověk na 2-3 kvákání a jeden volume swell za koncert, jako já, tak se s tím dá žít.
Touchscreen je určitě krok vpřed a samotné ovládání je skoro blbuvzdorné. Chytnu, zmáčknu, zatáhnu :)
4CM je bez komplikací a relativně beze změny původního zvuku, ikdyž musím říct, že jsem poznal překvapivě ne úbytek, ale jako jemný boost ve vyšších středech a trochu ubyde basů. Možná to dělají použité DSP/buffery, ale GT1000 Core to nedělalo. Přepínání kanálů přes relé je v pohodě.
Samotný modelling je A.I.R.D., někomu můžou chybět 'realné' názvy zesilovačů, ale za mě je to možná i plus, kdy si vyberu jaký styl chci a jak moc moc gainu (např. X-crunch, X higain kde má každý ještě 3 urovně gainu) a pak si to nějak doladím spolu s tím jejich cabem nebo IRkem.
Efekty jsou v podstatě Boss krabičky v digitální formě. Všechny základní modely tam jsou a znějí dobře.
K plusů bych dal i odezvu kolem 2ms a pod tou rukou to prostě cítí jde. Ditto i přepínání mezi presety, jednoduše bez prodlevy.
Mínusy jsou pro mě ten zmiňovaný tone coloring ve 4CM a absence modelu SDE3000 mezi delayi. Ale to nic nemění na to, že je to za ty peníze výborně hrající, bytelně udělaný mulťák, který může fungovat i jako pedalboard a zarověň jako záloha ke klasickému aparátu.

Já jsem aktuálně skončil u Fractal VP4 na efekty a Nano Cortex jako zálohu. Delaye/reverby a noise gaty jsou na Fractalu zatím bezkonkurenční a FM9 byl pro mě overkill.

Tuto je ukázka X-crunch modelu a nějakého externího IR ( Friedman GB, jestli si dobře pamatuju).
https://soundcloud.com/bubucci/boss-gt- ... al_sharing
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

volfi píše: 31.01.2025 16:15 Koupil jsem si na slepo Boss MS-3. Zapojil jsem ho přes jednu ze smyček jako 4CM. A mám strašnej hlasitostní i tónovej úbytek. Neřešil jste to někdo? Zkusil jsem to dohnat patch levelem, ale není to ono.

VYŘEŠENO: V nastavení patche jsem automaticky volil jako výstup L (MONO), při přepnutí na L + R vše OK. Zvláštní...
Divné - v MS-3 se mi toto nestalo, ale počítám, že mě nejspíš nenapadlo to přepnout na mono. :)
Na stejný problém jsem ale už narazil - v nějaké mašince byl po sečtení kanálů do mona signál o dost slabší - možná se tím přehnaně ošetřuje, že by se smíšením výstup přepálil?

S MS-3 jsme měl spíš subjektivní problém s kvalitou zvuku - měl jsem totiž zároveň DD-500 a když jsem si ty samé delaye nastavil v MS-3, hrálo to hůř.
Vyhodnotil jsem to tak, že DD-500 je kvalitnější stroj (ze specs jde vyčíst jediný rozdíl AD/DA 32 bit) a zmlsal jsem se. :)
No vyřešil mi to GT-1000 Core.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

bubucci píše: 3.02.2025 10:41
Abu píše: 25.04.2023 17:02
Díky.
Měl jsem :)
Plusy, jsou pro mě form factor, kdy je ta velikost v podstatě ideální.
Expression, i když s docela krátkým chodem, ale pokud to má člověk na 2-3 kvákání a jeden volume swell za koncert, jako já, tak se s tím dá žít.
Touchscreen je určitě krok vpřed a samotné ovládání je skoro blbuvzdorné. Chytnu, zmáčknu, zatáhnu :)
4CM je bez komplikací a relativně beze změny původního zvuku, ikdyž musím říct, že jsem poznal překvapivě ne úbytek, ale jako jemný boost ve vyšších středech a trochu ubyde basů. Možná to dělají použité DSP/buffery, ale GT1000 Core to nedělalo. Přepínání kanálů přes relé je v pohodě.
Samotný modelling je A.I.R.D., někomu můžou chybět 'realné' názvy zesilovačů, ale za mě je to možná i plus, kdy si vyberu jaký styl chci a jak moc moc gainu (např. X-crunch, X higain kde má každý ještě 3 urovně gainu) a pak si to nějak doladím spolu s tím jejich cabem nebo IRkem.
Efekty jsou v podstatě Boss krabičky v digitální formě. Všechny základní modely tam jsou a znějí dobře.
K plusů bych dal i odezvu kolem 2ms a pod tou rukou to prostě cítí jde. Ditto i přepínání mezi presety, jednoduše bez prodlevy.
Mínusy jsou pro mě ten zmiňovaný tone coloring ve 4CM a absence modelu SDE3000 mezi delayi. Ale to nic nemění na to, že je to za ty peníze výborně hrající, bytelně udělaný mulťák, který může fungovat i jako pedalboard a zarověň jako záloha ke klasickému aparátu.

Já jsem aktuálně skončil u Fractal VP4 na efekty a Nano Cortex jako zálohu. Delaye/reverby a noise gaty jsou na Fractalu zatím bezkonkurenční a FM9 byl pro mě overkill.

Tuto je ukázka X-crunch modelu a nějakého externího IR ( Friedman GB, jestli si dobře pamatuju).
https://soundcloud.com/bubucci/boss-gt- ... al_sharing
Souhlasím, že GX-100 je za ty peníze super a není moc co řešit.
Akorát jsme přímým porovnáním přišli na to, že GT-1000 hraje při stejném nastavení bazálního zvuku trochu líp - zřejmě podobný úkaz jako viz výše MS-3 vs DD-500 a GT1000.
Jsem zvědavý, kdy Boss přijdou s flagshipem, který bude vylepšený GT-1000 s touchscreenem. :)
volfi

Příspěvek od volfi »

Neříkám že ms-3 má nejlepší efekty, ale připadají mi docela dostatečné. Každopádně formfactor/funkce má ms-3 jedinečný ve spojení s lampáčem . 3 tlačítka u gt1000core je málo a přidávat k tomu smyčky, malej midi přepínač a ještě midi převodník na footswitch je už dost rozměrově nepraktické.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

volfi píše: 3.02.2025 16:17 Neříkám že ms-3 má nejlepší efekty, ale připadají mi docela dostatečné. Každopádně formfactor/funkce má ms-3 jedinečný ve spojení s lampáčem . 3 tlačítka u gt1000core je málo a přidávat k tomu smyčky, malej midi přepínač a ještě midi převodník na footswitch je už dost rozměrově nepraktické.
Abysme si rozuměli - já jsem MS-3 nemínil dehonestovat ohledně zvuku, ostatně ani viz GX-100, není tam v zásadě nic blbě. :)
Ten mnou popsaný postřeh je v řádu nuancí a bez přímého okamžitého porovnání nikdo nepozná ani prd.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

U delayů a reverbů ty rozdíly nejsou žádné nuance, ale dost markantní rozdíl. Jak v možnostech nastavení, tak v samotné kvalitě. Chorusy to samé. Rozdíl mezi GX-100 a GT-1000 je minimální, tam bych to bral, ale u MS-3 to byl jeden z důvodů, proč jsem se ho zbavil.
volfi

Příspěvek od volfi »

Nemám přímé porovnání s GT-1000, ale když zapátrám v paměti, tak souhlasím s lepším a detailnějším nastavením všeho. Jestli bych řekl, že GT-1000 má efekty o parník lepší, to asi ne. Ale byl bych rád kdyby udělali nějakýho vylepšenýho nástupce. Mám, ale přímé srovnání a porovnání s Bossáckým chorusem CH-1 a delayem TC mini flashback, tím neříkám, že to jsou nějaký extra efekty, ale beru je jako průměrný standard. MS-3 chorus je pro mě výrazně lepší jak na čistý zvuky, tak na zkreslený alá ZW. Delay a Reverb, mě zatím nějak extra nenadchnul, ale zatím jsem s testováním strávil max. 6 hodin. Takže myslím, že rozumnou kombinaci delaye a reverbu nakroutím, víceméně je používám jen při sólech a můj starej sólovej zvuk přes Krakena a TC Spark m + Flashback m se mi líbil více, ale dost možná je to právě tím boostem. Dlouhou dobu se mi doma válel i G-Major2, pár měsíců jsem sním hrál a pak jsem se mu vždy snažil najít využití a nakonec šel. Když jsem MS-3 koupil, tak jsem se bál, že to bude stejný nebo horší než G-M2, tady musím říct, že sice G-M2 měl detailnější nastavení, ale mršitel zvuku to byl daleko větší než MS-3. A úplně bych neřekl, že převodníky jsou nějak znatelně horší, pro mě byl zásadní test Kraken + OD nahlas do 2x12 vs. Kraken + OD + MS-3 ve smyčce, kde jsem zapnul aspoň NS a ten rozdíl je na úrovni placeba. Extrémně dlouhej průměrnej kabel nebo špatnej obvod u Behringera NR-300 udělá daleko znatelnější degradaci tónu. Pokud bych si, ale nevšiml toho ovlivnění hlasitosti na výstupech při zvolení L nebo R, tak by byl MS-3 horší než G-M2. Během googlení jsem na to narážel docela často... S tou hlasitostí by to člověk ještě přežil, ale ta změna tónu byla dost znát a hlavně např. při použití chorusu.
Obrázek 04.02.2025 v 20.23.jpeg
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Já jsem měl MS3 někdy 2017/2018 a nevybavuju si, že bych nějak mocně strádal. :)
Měl jsem ve smyčkách 2 lampové preampy, jeden jsem přepínal přes midi, běžné efektové koření je ok, k tomu tam jsou i nějaké speciality, když chce člověk blbnout - ano, terra echo nebylo tak čupr jako z DD500, ale je to příjemný Boss standard se vším všudy, mimoto člověk ani nepotřebuje manuál, všechno má logiku. Jen mě trochu štvaly dropouty při přepínání. Ale v tom MS3 není jediný koník s tímhle nešvarem.
cherreda
Rádce

Darkglass Anagram

Příspěvek od cherreda »

Tohle je další moc pěkná záležitost, tentokrát jakože pro basáky, ale s kytarou bude hrát taky, že...
Nezapře se, že Darkglass a Neural jsou jedna parta.

s basou

s kytarou

Co se týká editace na kompjutru, funguje to s tím jejich univerzálním Suite, ale myslím, že na tom jdou jenom omezené operace - spravovat presety, nahrávat impulsy/profily. Takže k vlajkové lodi nemají komplexní pc editor. Divné a diskomfortní.
affordano

Příspěvek od affordano »

Možná jsem měl to srovnání půdorysů všech myslitelných multiefektů dát raději sem, tak kdyby se někomu hodilo:
https://drive.google.com/file/d/1mE9nY7 ... view?pli=1
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Tímto se odstřihujeme od starého Rakouska-Uherska, v módě je zkracování... teda zmenšování...

https://www.fractalaudio.com/am4

vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

700 babek není až tak moc
Placka

Příspěvek od Placka »

Americká cena je fajn, evropská bude zase uplně doje**ná:-). Viz Helix Stadium, který v EU stojí fakt příšerných 57000 Kč. Původně jsem na něj cílil, ale abych prodal QC někde kolem 30 k a pak přidal dalších skoro 30 k za některé fajn fičury, které bych rád měl...? Zvukově bych si totiž oproti QC asi zas tak moc nepolepšil.

Každopádně AM4 od Fractalu se mi hodně líbí, cena je rozumná a jsem hodně zvědavý, co Fractal chystá dál. Plnohodnotný Fractal s Line6 UI by byl super:-).

Docela jsem zvědavý, jestli něco zajímavého nechystají číňani, protože už nevím který guitar youtuber mluvil o tom, že v čínských fabrikách viděl prototypy velmi zajimavých strojů, které mají útočit na klasické vlajky ala Line6 nebo Fractal...
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Placka píše: 2.12.2025 23:55 Americká cena je fajn, evropská bude zase uplně doje**ná:-). Viz Helix Stadium, který v EU stojí fakt příšerných 57000 Kč. Původně jsem na něj cílil, ale abych prodal QC někde kolem 30 k a pak přidal dalších skoro 30 k za některé fajn fičury, které bych rád měl...? Zvukově bych si totiž oproti QC asi zas tak moc nepolepšil.
https://shop.g66.eu/cz/AM4-Compact-Amp- ... ti-FX/1195?
Placka píše: 2.12.2025 23:55 Docela jsem zvědavý, jestli něco zajímavého nechystají číňani, protože už nevím který guitar youtuber mluvil o tom, že v čínských fabrikách viděl prototypy velmi zajimavých strojů, které mají útočit na klasické vlajky ala Line6 nebo Fractal...
No tak až "zaútočí" kvalitou bazálních zvuků ampů a impulsů, tak budiž... do té doby mě ty číny neberou, i kdyby uměly řídit Nefritovýho králíka.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

cherreda píše: 3.12.2025 22:25
Placka píše: 2.12.2025 23:55 Americká cena je fajn, evropská bude zase uplně doje**ná:-).
https://shop.g66.eu/cz/AM4-Compact-Amp- ... ti-FX/1195?
Hmm... tak cena se (mi) víceméně potvrdila - US cena krát 1.4.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

US cena krát Trump
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“