Multiefekt
Pravidla fóra
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Re: Multiefekt
Připojuji se k dotazu. Ma ho nekdo ? Nejake zkusenosti ??cherreda píše: ↑15.02.2023 13:13 Kolegové, nezkusil jste náhodou už někdo Boss GX-100?
https://kytary.cz/boss-gx-100/HN241540/
Pokud ano, nemáte případné postřehy např. ohledně latence při přepínání, na co si dát pozor, upozornění na nešvary či dobré věci, které z praktického hlediska stojí za vypíchnutí?
Díky.
Pomalu se blizi doba, kdy me tahani lampoveho aparatu na koncerty zacne stvat tak moc, ze to budu chtit resit digitalnim modelerem + IR + FRFR-odposlech. A tenhle Boss GX100 je momentalne horky kandidat.
Hraju výhradně na šrot.
Mám GX 100, prodal jsem kempera a sem spokojenej. Žádnou latenci jsem dosud nezpozoroval.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Koupil jsem si na slepo Boss MS-3. Zapojil jsem ho přes jednu ze smyček jako 4CM. A mám strašnej hlasitostní i tónovej úbytek. Neřešil jste to někdo? Zkusil jsem to dohnat patch levelem, ale není to ono.
VYŘEŠENO: V nastavení patche jsem automaticky volil jako výstup L (MONO), při přepnutí na L + R vše OK. Zvláštní...
VYŘEŠENO: V nastavení patche jsem automaticky volil jako výstup L (MONO), při přepnutí na L + R vše OK. Zvláštní...
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsemAbu píše: ↑25.04.2023 17:02Připojuji se k dotazu. Ma ho nekdo ? Nejake zkusenosti ??cherreda píše: ↑15.02.2023 13:13 Kolegové, nezkusil jste náhodou už někdo Boss GX-100?
Pokud ano, nemáte případné postřehy např. ohledně latence při přepínání, na co si dát pozor, upozornění na nešvary či dobré věci, které z praktického hlediska stojí za vypíchnutí?
Díky.
Pomalu se blizi doba, kdy me tahani lampoveho aparatu na koncerty zacne stvat tak moc, ze to budu chtit resit digitalnim modelerem + IR + FRFR-odposlech. A tenhle Boss GX100 je momentalne horky kandidat.
Plusy, jsou pro mě form factor, kdy je ta velikost v podstatě ideální.
Expression, i když s docela krátkým chodem, ale pokud to má člověk na 2-3 kvákání a jeden volume swell za koncert, jako já, tak se s tím dá žít.
Touchscreen je určitě krok vpřed a samotné ovládání je skoro blbuvzdorné. Chytnu, zmáčknu, zatáhnu
4CM je bez komplikací a relativně beze změny původního zvuku, ikdyž musím říct, že jsem poznal překvapivě ne úbytek, ale jako jemný boost ve vyšších středech a trochu ubyde basů. Možná to dělají použité DSP/buffery, ale GT1000 Core to nedělalo. Přepínání kanálů přes relé je v pohodě.
Samotný modelling je A.I.R.D., někomu můžou chybět 'realné' názvy zesilovačů, ale za mě je to možná i plus, kdy si vyberu jaký styl chci a jak moc moc gainu (např. X-crunch, X higain kde má každý ještě 3 urovně gainu) a pak si to nějak doladím spolu s tím jejich cabem nebo IRkem.
Efekty jsou v podstatě Boss krabičky v digitální formě. Všechny základní modely tam jsou a znějí dobře.
K plusů bych dal i odezvu kolem 2ms a pod tou rukou to prostě cítí jde. Ditto i přepínání mezi presety, jednoduše bez prodlevy.
Mínusy jsou pro mě ten zmiňovaný tone coloring ve 4CM a absence modelu SDE3000 mezi delayi. Ale to nic nemění na to, že je to za ty peníze výborně hrající, bytelně udělaný mulťák, který může fungovat i jako pedalboard a zarověň jako záloha ke klasickému aparátu.
Já jsem aktuálně skončil u Fractal VP4 na efekty a Nano Cortex jako zálohu. Delaye/reverby a noise gaty jsou na Fractalu zatím bezkonkurenční a FM9 byl pro mě overkill.
Tuto je ukázka X-crunch modelu a nějakého externího IR ( Friedman GB, jestli si dobře pamatuju).
https://soundcloud.com/bubucci/boss-gt- ... al_sharing
Divné - v MS-3 se mi toto nestalo, ale počítám, že mě nejspíš nenapadlo to přepnout na mono.volfi píše: ↑31.01.2025 16:15 Koupil jsem si na slepo Boss MS-3. Zapojil jsem ho přes jednu ze smyček jako 4CM. A mám strašnej hlasitostní i tónovej úbytek. Neřešil jste to někdo? Zkusil jsem to dohnat patch levelem, ale není to ono.
Na stejný problém jsem ale už narazil - v nějaké mašince byl po sečtení kanálů do mona signál o dost slabší - možná se tím přehnaně ošetřuje, že by se smíšením výstup přepálil?
S MS-3 jsme měl spíš subjektivní problém s kvalitou zvuku - měl jsem totiž zároveň DD-500 a když jsem si ty samé delaye nastavil v MS-3, hrálo to hůř.
Vyhodnotil jsem to tak, že DD-500 je kvalitnější stroj (ze specs jde vyčíst jediný rozdíl AD/DA 32 bit) a zmlsal jsem se.
No vyřešil mi to GT-1000 Core.
| Cruel YT | Cruel sptf
Souhlasím, že GX-100 je za ty peníze super a není moc co řešit.bubucci píše: ↑3.02.2025 10:41Měl jsemAbu píše: ↑25.04.2023 17:02Připojuji se k dotazu. Ma ho nekdo ? Nejake zkusenosti ??cherreda píše: ↑15.02.2023 13:13 Kolegové, nezkusil jste náhodou už někdo Boss GX-100?
Díky.
Pomalu se blizi doba, kdy me tahani lampoveho aparatu na koncerty zacne stvat tak moc, ze to budu chtit resit digitalnim modelerem + IR + FRFR-odposlech. A tenhle Boss GX100 je momentalne horky kandidat.![]()
Plusy, jsou pro mě form factor, kdy je ta velikost v podstatě ideální.
Expression, i když s docela krátkým chodem, ale pokud to má člověk na 2-3 kvákání a jeden volume swell za koncert, jako já, tak se s tím dá žít.
Touchscreen je určitě krok vpřed a samotné ovládání je skoro blbuvzdorné. Chytnu, zmáčknu, zatáhnu![]()
4CM je bez komplikací a relativně beze změny původního zvuku, ikdyž musím říct, že jsem poznal překvapivě ne úbytek, ale jako jemný boost ve vyšších středech a trochu ubyde basů. Možná to dělají použité DSP/buffery, ale GT1000 Core to nedělalo. Přepínání kanálů přes relé je v pohodě.
Samotný modelling je A.I.R.D., někomu můžou chybět 'realné' názvy zesilovačů, ale za mě je to možná i plus, kdy si vyberu jaký styl chci a jak moc moc gainu (např. X-crunch, X higain kde má každý ještě 3 urovně gainu) a pak si to nějak doladím spolu s tím jejich cabem nebo IRkem.
Efekty jsou v podstatě Boss krabičky v digitální formě. Všechny základní modely tam jsou a znějí dobře.
K plusů bych dal i odezvu kolem 2ms a pod tou rukou to prostě cítí jde. Ditto i přepínání mezi presety, jednoduše bez prodlevy.
Mínusy jsou pro mě ten zmiňovaný tone coloring ve 4CM a absence modelu SDE3000 mezi delayi. Ale to nic nemění na to, že je to za ty peníze výborně hrající, bytelně udělaný mulťák, který může fungovat i jako pedalboard a zarověň jako záloha ke klasickému aparátu.
Já jsem aktuálně skončil u Fractal VP4 na efekty a Nano Cortex jako zálohu. Delaye/reverby a noise gaty jsou na Fractalu zatím bezkonkurenční a FM9 byl pro mě overkill.
Tuto je ukázka X-crunch modelu a nějakého externího IR ( Friedman GB, jestli si dobře pamatuju).
https://soundcloud.com/bubucci/boss-gt- ... al_sharing
Akorát jsme přímým porovnáním přišli na to, že GT-1000 hraje při stejném nastavení bazálního zvuku trochu líp - zřejmě podobný úkaz jako viz výše MS-3 vs DD-500 a GT1000.
Jsem zvědavý, kdy Boss přijdou s flagshipem, který bude vylepšený GT-1000 s touchscreenem.
| Cruel YT | Cruel sptf
Neříkám že ms-3 má nejlepší efekty, ale připadají mi docela dostatečné. Každopádně formfactor/funkce má ms-3 jedinečný ve spojení s lampáčem . 3 tlačítka u gt1000core je málo a přidávat k tomu smyčky, malej midi přepínač a ještě midi převodník na footswitch je už dost rozměrově nepraktické.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Abysme si rozuměli - já jsem MS-3 nemínil dehonestovat ohledně zvuku, ostatně ani viz GX-100, není tam v zásadě nic blbě.volfi píše: ↑3.02.2025 16:17 Neříkám že ms-3 má nejlepší efekty, ale připadají mi docela dostatečné. Každopádně formfactor/funkce má ms-3 jedinečný ve spojení s lampáčem . 3 tlačítka u gt1000core je málo a přidávat k tomu smyčky, malej midi přepínač a ještě midi převodník na footswitch je už dost rozměrově nepraktické.
Ten mnou popsaný postřeh je v řádu nuancí a bez přímého okamžitého porovnání nikdo nepozná ani prd.
| Cruel YT | Cruel sptf
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
U delayů a reverbů ty rozdíly nejsou žádné nuance, ale dost markantní rozdíl. Jak v možnostech nastavení, tak v samotné kvalitě. Chorusy to samé. Rozdíl mezi GX-100 a GT-1000 je minimální, tam bych to bral, ale u MS-3 to byl jeden z důvodů, proč jsem se ho zbavil.
Nemám přímé porovnání s GT-1000, ale když zapátrám v paměti, tak souhlasím s lepším a detailnějším nastavením všeho. Jestli bych řekl, že GT-1000 má efekty o parník lepší, to asi ne. Ale byl bych rád kdyby udělali nějakýho vylepšenýho nástupce. Mám, ale přímé srovnání a porovnání s Bossáckým chorusem CH-1 a delayem TC mini flashback, tím neříkám, že to jsou nějaký extra efekty, ale beru je jako průměrný standard. MS-3 chorus je pro mě výrazně lepší jak na čistý zvuky, tak na zkreslený alá ZW. Delay a Reverb, mě zatím nějak extra nenadchnul, ale zatím jsem s testováním strávil max. 6 hodin. Takže myslím, že rozumnou kombinaci delaye a reverbu nakroutím, víceméně je používám jen při sólech a můj starej sólovej zvuk přes Krakena a TC Spark m + Flashback m se mi líbil více, ale dost možná je to právě tím boostem. Dlouhou dobu se mi doma válel i G-Major2, pár měsíců jsem sním hrál a pak jsem se mu vždy snažil najít využití a nakonec šel. Když jsem MS-3 koupil, tak jsem se bál, že to bude stejný nebo horší než G-M2, tady musím říct, že sice G-M2 měl detailnější nastavení, ale mršitel zvuku to byl daleko větší než MS-3. A úplně bych neřekl, že převodníky jsou nějak znatelně horší, pro mě byl zásadní test Kraken + OD nahlas do 2x12 vs. Kraken + OD + MS-3 ve smyčce, kde jsem zapnul aspoň NS a ten rozdíl je na úrovni placeba. Extrémně dlouhej průměrnej kabel nebo špatnej obvod u Behringera NR-300 udělá daleko znatelnější degradaci tónu. Pokud bych si, ale nevšiml toho ovlivnění hlasitosti na výstupech při zvolení L nebo R, tak by byl MS-3 horší než G-M2. Během googlení jsem na to narážel docela často... S tou hlasitostí by to člověk ještě přežil, ale ta změna tónu byla dost znát a hlavně např. při použití chorusu.
Já jsem měl MS3 někdy 2017/2018 a nevybavuju si, že bych nějak mocně strádal. 
Měl jsem ve smyčkách 2 lampové preampy, jeden jsem přepínal přes midi, běžné efektové koření je ok, k tomu tam jsou i nějaké speciality, když chce člověk blbnout - ano, terra echo nebylo tak čupr jako z DD500, ale je to příjemný Boss standard se vším všudy, mimoto člověk ani nepotřebuje manuál, všechno má logiku. Jen mě trochu štvaly dropouty při přepínání. Ale v tom MS3 není jediný koník s tímhle nešvarem.
Měl jsem ve smyčkách 2 lampové preampy, jeden jsem přepínal přes midi, běžné efektové koření je ok, k tomu tam jsou i nějaké speciality, když chce člověk blbnout - ano, terra echo nebylo tak čupr jako z DD500, ale je to příjemný Boss standard se vším všudy, mimoto člověk ani nepotřebuje manuál, všechno má logiku. Jen mě trochu štvaly dropouty při přepínání. Ale v tom MS3 není jediný koník s tímhle nešvarem.
| Cruel YT | Cruel sptf
Darkglass Anagram
Tohle je další moc pěkná záležitost, tentokrát jakože pro basáky, ale s kytarou bude hrát taky, že...
Nezapře se, že Darkglass a Neural jsou jedna parta.
s basou
s kytarou
Co se týká editace na kompjutru, funguje to s tím jejich univerzálním Suite, ale myslím, že na tom jdou jenom omezené operace - spravovat presety, nahrávat impulsy/profily. Takže k vlajkové lodi nemají komplexní pc editor. Divné a diskomfortní.
Nezapře se, že Darkglass a Neural jsou jedna parta.
s basou
s kytarou
Co se týká editace na kompjutru, funguje to s tím jejich univerzálním Suite, ale myslím, že na tom jdou jenom omezené operace - spravovat presety, nahrávat impulsy/profily. Takže k vlajkové lodi nemají komplexní pc editor. Divné a diskomfortní.
| Cruel YT | Cruel sptf
Možná jsem měl to srovnání půdorysů všech myslitelných multiefektů dát raději sem, tak kdyby se někomu hodilo:
https://drive.google.com/file/d/1mE9nY7 ... view?pli=1
https://drive.google.com/file/d/1mE9nY7 ... view?pli=1
Tímto se odstřihujeme od starého Rakouska-Uherska, v módě je zkracování... teda zmenšování...
https://www.fractalaudio.com/am4
https://www.fractalaudio.com/am4
| Cruel YT | Cruel sptf
700 babek není až tak moc
Americká cena je fajn, evropská bude zase uplně doje**ná:-). Viz Helix Stadium, který v EU stojí fakt příšerných 57000 Kč. Původně jsem na něj cílil, ale abych prodal QC někde kolem 30 k a pak přidal dalších skoro 30 k za některé fajn fičury, které bych rád měl...? Zvukově bych si totiž oproti QC asi zas tak moc nepolepšil.
Každopádně AM4 od Fractalu se mi hodně líbí, cena je rozumná a jsem hodně zvědavý, co Fractal chystá dál. Plnohodnotný Fractal s Line6 UI by byl super:-).
Docela jsem zvědavý, jestli něco zajímavého nechystají číňani, protože už nevím který guitar youtuber mluvil o tom, že v čínských fabrikách viděl prototypy velmi zajimavých strojů, které mají útočit na klasické vlajky ala Line6 nebo Fractal...
Každopádně AM4 od Fractalu se mi hodně líbí, cena je rozumná a jsem hodně zvědavý, co Fractal chystá dál. Plnohodnotný Fractal s Line6 UI by byl super:-).
Docela jsem zvědavý, jestli něco zajímavého nechystají číňani, protože už nevím který guitar youtuber mluvil o tom, že v čínských fabrikách viděl prototypy velmi zajimavých strojů, které mají útočit na klasické vlajky ala Line6 nebo Fractal...
https://shop.g66.eu/cz/AM4-Compact-Amp- ... ti-FX/1195?Placka píše: ↑2.12.2025 23:55 Americká cena je fajn, evropská bude zase uplně doje**ná:-). Viz Helix Stadium, který v EU stojí fakt příšerných 57000 Kč. Původně jsem na něj cílil, ale abych prodal QC někde kolem 30 k a pak přidal dalších skoro 30 k za některé fajn fičury, které bych rád měl...? Zvukově bych si totiž oproti QC asi zas tak moc nepolepšil.
No tak až "zaútočí" kvalitou bazálních zvuků ampů a impulsů, tak budiž... do té doby mě ty číny neberou, i kdyby uměly řídit Nefritovýho králíka.
| Cruel YT | Cruel sptf
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hmm... tak cena se (mi) víceméně potvrdila - US cena krát 1.4.
Hraju na kytary a mašinky