Jaké struny používáte???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět

jaký struny používáš???

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

volfi

Re: Jaké struny používáte???

Příspěvek od volfi »

Tak jsem vyzkoušel AOT Blacksmith struny a musím uznat, že za ty prachy jsou fakt super. Mám je na kytaře s FR aspoň půl roku, absolutně jsem se o ně nestaral, ničím jsem je neutíral a furt jsou hratelný. Rozhodně lepší jak EB Paradigm. Elixíry zatím prostě vedou, nemáte ještě někdo typ na potahované struny? Říkal jsem si, že bych zkusil ty XTE, ale omylem jsem je koupil na akustiku a tam jsou naprosto strašný, tak nevím jestli to mám pokoušet na elektriku.

PS: Blacksmith má oproti Elixíru docela výběr + ještě dělaj AAOT (dvojnásobná ochrana proti korozi), ale nemaj je ve všech tloušťkách.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
volfi

Příspěvek od volfi »

Přidám další dotaz ohledně ernieballu. Máte někdo zkušenost s stainless steel string, M steel a titanium? Ty nerezové jsou docela levné a teoreticky by měli vydržet dlouho ne? Cobalty i Paradigm jsem zkoušel a ty mě teda nezaujali.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Nerezové struny ti budou víc sjíždět pražce a takže pomyslné šetření příjde v niveč. A co že je špatně na klasických niklových EB Slinky ? Když se o ně člověk stará, klidně vydrží 3 měsíce. Vysázet 350-400 za set (např. zmiňovaných Cobaltů, které mají naprosto nechutnou povrchovou úpravu), který nehraje o nic líp (spíš hůř) než obyčejné struny mi nedává absolutně smysl.
volfi

Příspěvek od volfi »

bubucci píše: 31.05.2021 7:05 Nerezové struny ti budou víc sjíždět pražce a takže pomyslné šetření příjde v niveč. A co že je špatně na klasických niklových EB Slinky ? Když se o ně člověk stará, klidně vydrží 3 měsíce. Vysázet 350-400 za set (např. zmiňovaných Cobaltů, které mají naprosto nechutnou povrchovou úpravu), který nehraje o nic líp (spíš hůř) než obyčejné struny mi nedává absolutně smysl.
Zvuk klasických EB slinky mám asi nejradši a dlouhá léta jsem na ně hrál, ale můj pot je opravdu žíravina, ikdyž je po hraní čistim, tak mi vydrží cca. 2-3 hraní. Elixíry mám strašně rád, který daj u mě 2-3 měsíce, ale mám problém s tloušťkama strun. Nemají výběr, strašně mi vyhovují Beefy Slinky 11-54, tak jsem zkusil paradigm, ale tam se po chvilce udělá šedej povlak a přestanou totálně hrát. Tak hledám, nějaké další možnosti. Pražce ničit nechci, takže nerozový zavrhuji dík. :-)
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

bubucci píše: 31.05.2021 7:05 Nerezové struny ti budou víc sjíždět pražce a takže pomyslné šetření příjde v niveč.
Nechci se hádat, nemám takové zkušenosti ale pokud vycházím se srovnání meze pevnosti (tudíž i tvrdosti) např. pružinového drátu (který by měl mít ke strunám dost blízko) tak mi tam vychází nerezka i uhlíková ocel velmi podobně. Ale možná se pletu, nechci zpochybňovat praktické zkušenosti.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
volfi

Příspěvek od volfi »

stenly67 píše: 31.05.2021 10:50
bubucci píše: 31.05.2021 7:05 Nerezové struny ti budou víc sjíždět pražce a takže pomyslné šetření příjde v niveč.
Nechci se hádat, nemám takové zkušenosti ale pokud vycházím se srovnání meze pevnosti (tudíž i tvrdosti) např. pružinového drátu (který by měl mít ke strunám dost blízko) tak mi tam vychází nerezka i uhlíková ocel velmi podobně. Ale možná se pletu, nechci zpochybňovat praktické zkušenosti.
To sice ano, ale většina strun má nicklový povlak a pokud se nepletu tak staré struny byly celé nicklové. Další věc je to, že nerez i nízké kvality je poměrně tvrdá. Ocel nízké kvality je výrazně měkčí. Například typická konstrukční ocel se hůř obrábí než nějaká kvalitní ocel. Takže klasické struny budou určitě měkčí než nerezové. Takže pro mne bude asi nejlepší klasická struna s nějakým "NANO" povlakem, bohužel nemůžu najít ideální tloušťku.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

-duplic.-
Naposledy upravil(a) bubucci dne 31.05.2021 11:25, celkem upraveno 1 x.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

stenly67 píše: 31.05.2021 10:50
Při použití podobné logiky by se měli opotřebovávat nerezové pražce skoro stejně jako klasické kvalitnější např. Dunlopy (o shitu na levných kytarách se nemá smysl bavit), ale rozdíl ve výdrži je několikanásobný. A 'silver nickel' je cca z 18% Ni, 60% Cu a 20% Zn, což je by mělo měkčí než obyčejná (10/11 xxx) ocel. Asi bez přesných tabulkových údajů a nějakých testů se to nedá s určitostí vyvrátit ani potvrdit.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Nerez prazce asi vazne drzi o nesmysl dele, jak pise Bubu.
Muj Parker Fly je z 1996 a ma nejake krutoprisne nerez prazce, ktere jsou dodnes jako nove (mimochodem - na hmatniku jsou nalepene :) ).
MM JP7 ma taky nejake tvrde nerez prazce, ale klasicky v drazce.
Popravde nevim, jak bezne je osazovani kytar nerez prazci a ani nevim, jestli s tim je stejna ci vetsi prace pri instalaci.

Ty potazene Blacksmith jsou zajimave, vubec jsem je neznal, asi klasicke 10-46 zkusim na elektriku, diky za tip, Wolfi.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nerez pražce se dávají na lepší kytary. Ale teď je najdeš i na Harley Benton (ty vlajkové modely), takže bych neřekl, že už je to něco výjimečného. Výhoda nerez je, že ti v nich struny nevyhlodají prohlubně, hlavně při bendování.
José

Příspěvek od José »

Tady jsme se dostali na šílenou půdu, martenzitické nerezi můžou být pěkně tvrdé (s čímž souvisí otěruvzdornost, na druhou stranu roste křehkost a také většinou klesá korozní odolnost), ale spousta dalších nerezí vůbec tvrdé být nemusejí, zato budou skutečně korozně odolné, houževnaté, tvářitelné atd. Abych to uzavřel používaný termín nerez, neříká o mechanických vlastnostech téměř nic - z 316l nikdo dobrý nůž neudělá, přesto je dražší než většina nožířských ocelí. Takže i v nerezových pražcích (vlastně asi i strunách) můžou být dost velké rozdíly (cenové (materiálové, technologické); odolnostní).
G LPJ T DC B BS - L6 HXs - GK 400RB - SD NY 121 (B&C 12HPl64) (:
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Obecně to jistě platí.
Jenže stejně jako se nože nedělají z každé nerez oceli, ani pražce a struny nejsou z celého spektra nerezu. Čímž se nám nerez pražce a struny smrskávají na dost malé rozdíly. A v porovnání rozdílů mezi materiály, se stávají spíše nepodstatné.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Po měsících reálného hraní musím napsat, že Daddario XTE jsou druhé struny na světě, které mi nekorodují na neopletených strunách. Ou jé! Koupím na sedmičku :) Klobouk dolů.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
volfi

Příspěvek od volfi »

Demilich píše: 18.06.2021 13:22 Po měsících reálného hraní musím napsat, že Daddario XTE jsou druhé struny na světě, které mi nekorodují na neopletených strunách. Ou jé! Koupím na sedmičku :) Klobouk dolů.
Bohužel zase nemaj optimální tlouštky na podladění.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

volfi píše: 18.06.2021 16:05
Demilich píše: 18.06.2021 13:22 Po měsících reálného hraní musím napsat, že Daddario XTE jsou druhé struny na světě, které mi nekorodují na neopletených strunách. Ou jé! Koupím na sedmičku :) Klobouk dolů.
Bohužel zase nemaj optimální tlouštky na podladění.
Níž než drop A stejně ladit nepotřebuju :) A na to mi ta sedmičková sada stačí.

A když si vezmeš sedmičkovou sadu a dáš si 6 nejhrubších na kytaru, to je pořád málo? Dáváš pod drop A? :D
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
volfi

Příspěvek od volfi »

Když použiju 7mičkovou sadu, tak budu mít strunu G opletenou a to nechci.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

daddario-exl148.jpg

Vcera jsem koupil a hned natahl tyhle lana, protoze jsem se rozhodll zkusit trochu experimetnovat s drop-C a std-D na jedny kytare. Zatim mi to prijde divny, ale to hluboky dzdz zni dobre :D
Hraju výhradně na šrot.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jenom drop C s 60kou na stratovské menzuře je podle mě zbytečně tuhé... Ale jasně, je to subjektivní pocit a zvyknout se dá na vše :) Já roky hrál na stratu v standard E s 52kou. Zvykl jsem si. Teď preferuju spíš tenší struny a "úbytku tónu" jsem si nevšiml. Člověk se mění, možná dospívá, možná naopak, kdo ví.. :D

Dneska jedu pro ty sedmičkové XTEčka. Taky jsem na test vzal dvě Hoyer plexi trsátka 1.5 tri-tiped a tapered. :P Až je zajedu, napíšu do příslušného tématu.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Tak ja jsem zvyklej na stratu ve std.E uz leta na 10-52, tak mi ta C struna prisla az moc plandava. Ale uz jsem si zvyknul. Ostatni struny jsou tuhy dost, asi by slo jit do std.C ? No mam to jen na blbnuti, tak muzu experimentovat.
Hraju výhradně na šrot.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Tak jsem je taky zkusil a zklamání :-( Korodují mi rychle a už po cca týdnu zní tupě. Kdyby měl někdo zájem, tak se jich rád zbavím, koupil jsem si rovnou vícero balení 10-46

Elixir optiweb pro mě zatím stále vedou (o parník)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“