Jaké struny používáte???
Pravidla fóra
Re: Jaké struny používáte???
Teď jsem objednával tyto:
https://www.houdek.cz/kytary/struny/str ... -light.htm
ještě jsem je nestačil natáhnout, mají tam asi tři různé sady.
https://www.houdek.cz/kytary/struny/str ... -light.htm
ještě jsem je nestačil natáhnout, mají tam asi tři různé sady.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Dík borci, ty Galli zkusím, jestli je někde najdu. 

#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 

Na stratovi mám Elixír Optiweb Electric 10 a na akustice Elixír Nanoweb 11 Fosforbronze. Spokojenost.
Marek
Kytarista-věčný začátečník
Kytarista-věčný začátečník
Pánové potřeboval bych náhradu za elixíry. Zvukově a výdrží jsem s elixírama naprosto spokojen, ale bohužel jejich výběr mě limituje. Kupuju 2 sady abych udělal jednu a to není úplně ekonomický. Ideální tloušťka by byla 11-54 a tak jsem zkusil ernieball paradigm, ale musím uznat, že ty struny absolutně nehrajou a výdrž mě taky nepřesvědčila. Máte nějaký tip na výrobce potažených strun, který by dělal sadu 11-54, nebo aspoň 11-52?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
koukal jsem, pěkný srovnání
každý struny mají něco do sebe
tvůj subjektivní názor....které ti sedí nejvíc?
každý struny mají něco do sebe
tvůj subjektivní názor....které ti sedí nejvíc?
Doporučíte levné struny na akustiku, které by trochu potlačovaly všemožné parazitní zvuky? Nebo zkrátka aspoň u kterých to je lepší... hlazenky na jazzovce přesně ten účel splňují, ale chtěl jsem něco levného na táborákovou kytaru.
to by měly právě být ty Newtone double wound.
They are warm and mellow without the string squeal of single wrap strings.
Jinak samozrejme vác kloužou elixiry ale nejsou levne. Na druhou stranu tohle chtit u taboraku?
Muzes zkusit Harley Benton potahovane, ale podle me to nejsou dobre struny
vsechny maji neco do sebe a presne to ukazaly i komentare na AGF kde je "hlasovani" rozprostreno mezi vsechny tri moznosti.
Elixiry nejvic zvoní a Newtone jsou kulatejsi, to zalezi kdo co preferuje.
DR mi z ukazek prijdou nejvyrovnanejsi, ale nemuzu rict ze bych si je kvuli tomu vybral, ani ted nemam zadne silne pocity ze nektere jsou lepsi nez ty ostatni. A to prestoze zvukove rozdily jsou vlastne vyrazne. Takze vlastne nevim, hrat muzu v klidu na vsechny
jeste udelam srovnani s Newtone normalnimi https://newtonestrings.com/shop/master- ... -6-string/
a vyhledove struny pro elektroakustiky co berou i magneticke snimace (niklove, white bronze, zebra)
They are warm and mellow without the string squeal of single wrap strings.
Jinak samozrejme vác kloužou elixiry ale nejsou levne. Na druhou stranu tohle chtit u taboraku?

Muzes zkusit Harley Benton potahovane, ale podle me to nejsou dobre struny
vsechny maji neco do sebe a presne to ukazaly i komentare na AGF kde je "hlasovani" rozprostreno mezi vsechny tri moznosti.
Elixiry nejvic zvoní a Newtone jsou kulatejsi, to zalezi kdo co preferuje.
DR mi z ukazek prijdou nejvyrovnanejsi, ale nemuzu rict ze bych si je kvuli tomu vybral, ani ted nemam zadne silne pocity ze nektere jsou lepsi nez ty ostatni. A to prestoze zvukove rozdily jsou vlastne vyrazne. Takze vlastne nevim, hrat muzu v klidu na vsechny

jeste udelam srovnani s Newtone normalnimi https://newtonestrings.com/shop/master- ... -6-string/
a vyhledove struny pro elektroakustiky co berou i magneticke snimace (niklove, white bronze, zebra)
No ona je to sofa guitar, tj. hraju si na ní pro sebe a mám ji v ruce nejčastěji a nevadí mi, když s ní někde třísknu.
Ty newtone se tady koukám moc nedají koupit, ne?
Ty newtone se tady koukám moc nedají koupit, ne?
Newtone naprosto pohodlne, objednáš v jejich eshopu a poslou ti je.
Postovne bylo 3,90 liber
akorat nemusi mit vsechno skladem, takze to treba 1-2 týdny vyrábí.
A dostanes 10% slevu jako nový zákazník
Postovne bylo 3,90 liber
akorat nemusi mit vsechno skladem, takze to treba 1-2 týdny vyrábí.
A dostanes 10% slevu jako nový zákazník

Zřejmě kombinuje dvě různé sady 11-49 a 12-52.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Přesně tak, kombinuju 10-52 a 11-49. Vznikne 11-52, ale radši bych 11-54 to bohužel u elixírů nenakombinuju.
Když jsem u těch strun, zkoušel jste někdo Harley Benton struny? 40kč za sadu se mi snad nechce ani věřit.
Když jsem u těch strun, zkoušel jste někdo Harley Benton struny? 40kč za sadu se mi snad nechce ani věřit.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
na akustiku potahovane, byla to bida
https://soundcloud.com/hyenik/sets/martin-strings-test
https://soundcloud.com/hyenik/sets/martin-strings-test
Ahoj, jestli to sem nepatří a mám si radši založit vlastní téma, tak se omlouvám.. ale nechci zbytečně spamovat, když už se struny řeší tady.. Chtěl bych si koupit nějaké struny na elektriku na kterou už jsem delší dobu nehrál a rozmýšlím se jakou tloušťku vzít. Dospěl jsem k tomu, že chci nějakou sadu, kde budou tenké co nejtenčí (to je pro mě zásadní, aby se mi snadno hrálo, jsem začátečník) a tlusté klidně trochu tlustější.
Porovnával jsem to s mojí akustikou, kde mám teď rotosound jumbo king 9-48 https://www.muziker.cz/rotosound-jk-9-jumbo-king, které mi vyhovují, ale i tam by mi nevadily ty tenké ještě tenčí a naopak ty tlusté jsou celkem tenké/akorát
A co je zvláštní, když se podívám na tu elektriku, co je tam teď (už v hrozném stavu), tak mi ty tenké přijdou tenčí a ty tlusté minimálně stejné.. už si ale nevzpomínám, co jsem tam kdysi kupoval, mám za to, že to byly nějaké hybridní GHS možná Ernie Ball. Když se ale podívám, co se dá koupit, tak ty klasické hybridní sady jsou 9-46. A když jsem se díval na 8, tak ty se ani hybridní moc sehnat nedají.. max jsem našel skoro za 300 nějaké 8-46 Yngwie Malmsteen signature https://kytary.cz/fender-yngwie-malmste ... /HN148644/ Mě to přijde, že ty, co tam jsou, musí být snad 8-50 nebo tak něco (když to porovnám s tou akustikou, jiný odrazový můstek nemám) Ale vyrábělo se někdy vůbec něco takového? Nebo se nějak ty struny na elektriku a akustiku liší a proto ta tloušťka působí jinak?
Našel by se někdo, kdo by měl vysvětlení ?
A co byste mi doporučili ?
Nakonec mi asi stejně nezbude než zkusit vzít ty 9-46.
Případně ještě zkusit klasické 8 (tam už bych se ale bál, že to tlusté E 38 bude opravdu málo..)
Díky
Porovnával jsem to s mojí akustikou, kde mám teď rotosound jumbo king 9-48 https://www.muziker.cz/rotosound-jk-9-jumbo-king, které mi vyhovují, ale i tam by mi nevadily ty tenké ještě tenčí a naopak ty tlusté jsou celkem tenké/akorát

Našel by se někdo, kdo by měl vysvětlení ?
A co byste mi doporučili ?
Nakonec mi asi stejně nezbude než zkusit vzít ty 9-46.
Případně ještě zkusit klasické 8 (tam už bych se ale bál, že to tlusté E 38 bude opravdu málo..)
Díky
Jediné co se dalo na kytarách.cz vyfiltrovat jsou 9-50
https://kytary.cz/sit-richard-kruspe-ra ... /HN189251/
Značku neznám, vyzkoušej je,trsátko je v ceně.
U těch osmiček se dostaneš asi jen na ty 8-46.
https://kytary.cz/sit-richard-kruspe-ra ... /HN189251/
Značku neznám, vyzkoušej je,trsátko je v ceně.
U těch osmiček se dostaneš asi jen na ty 8-46.
Ještě je také možné vzít šupleru (posuvné měřítko) a struny změřit.
G LPJ T DC B BS - L6 HXs - GK 400RB - SD NY 121 (B&C 12HPl64) (:
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Btw, existuji struny zacinajici .07". https://www.youtube.com/watch?v=i9M07-eNsHg
A ja ted tak premyslim, kde je ta doba, kdy jsem mel na elektrice tendenci mit .13" v stdE ladeni. Supr vec na moje punkovy bouchani do okamziku, kdy jsem chtel udelat bend...
A ja ted tak premyslim, kde je ta doba, kdy jsem mel na elektrice tendenci mit .13" v stdE ladeni. Supr vec na moje punkovy bouchani do okamziku, kdy jsem chtel udelat bend...
Hodně budem někde...
Nejlepší levní držáci jsou Darco. Na ty jsem začínal a vždycky byly vpohodě. Teď jsem je koupil po dlouhé době zase, hodil na Tensona a jedu jak zamlada
Navíc zlepšili balení tím, že na obalu je krásný obrázek vrány a já mám vrány rád. Taky jsou méně smotané, než jiné, takže vytáhnu z balíčku po dvou motané struny, podhodím kuličku skrz oko a lup, jsou rovné. Prostě Darco, potěší všemi faktory.
Zato Dean Markley, tyvole, ty mi teď pily krev. Už se to ustálilo, jak jsem psal v rychlodotazech, ale jako, potřebovaly dost pocuchat, než přestaly zlobit. A raději to na ladičku ani nedávám, nicméně už to ladí...
Na B.C.Richi mám teď nově D'Addario XTE 10-46 a super zatím. Ale ty jsem dostal jako dárek, takže pak stejně najedu Elixiry
EDIT: Ty dadárka XTE musím teda po včerejšku pochválit. Přišel jsem do zkušebny, kde někdo zapomněl zapnout topení a v té místnosti bylo tak 15° oproti asi 24°, které tam byly posledně. Struny byly ledové jak led. Normálně při takovém výkyvu teploty nástroje se to rozladí. No ale tentokrát ne. Se starýma strunama bych byl z Dčka nadladěn tak na Fko (to jsem čekal) a ono nic! Dčko bylo pohnuté tak o 3 centy a zbytek strun byl podle Polytunky na cent přesně! I po zahřátí a 30minutovém hraní ty struny držely jak přibité. To se mi ještě nikdy nestalo. Takže musím uznat, že teda XTE jsou držáky jak cyp (s tvrdym, bo su to tvrde struny woe).
EDIT 2: Sorry, ty D'Addario co používám jsou XTE a ne klasické NYXL.
Ad 13ky v StdE na stratu - kámoš měl nějakou SX by Fire levný setový strat a po roce začátečnického drncání na to taky z divných pohnutek chtěl dát přesně toto, tak jsme je tam nahodili, naladili, 5 minut pobrnkal a pak tah strun vyrval tremolo se šroubama z masa a bylo po všem. Zjistili jsme, že korpus kytary ani není ze dřeva ale z nějaké směsi drceného papíru a dřevotřísky. Nešlo to opravit, tak kytaru vyhodil a tím skončila jeho kariéra elektrického kytaristy.

Zato Dean Markley, tyvole, ty mi teď pily krev. Už se to ustálilo, jak jsem psal v rychlodotazech, ale jako, potřebovaly dost pocuchat, než přestaly zlobit. A raději to na ladičku ani nedávám, nicméně už to ladí...
Na B.C.Richi mám teď nově D'Addario XTE 10-46 a super zatím. Ale ty jsem dostal jako dárek, takže pak stejně najedu Elixiry

EDIT: Ty dadárka XTE musím teda po včerejšku pochválit. Přišel jsem do zkušebny, kde někdo zapomněl zapnout topení a v té místnosti bylo tak 15° oproti asi 24°, které tam byly posledně. Struny byly ledové jak led. Normálně při takovém výkyvu teploty nástroje se to rozladí. No ale tentokrát ne. Se starýma strunama bych byl z Dčka nadladěn tak na Fko (to jsem čekal) a ono nic! Dčko bylo pohnuté tak o 3 centy a zbytek strun byl podle Polytunky na cent přesně! I po zahřátí a 30minutovém hraní ty struny držely jak přibité. To se mi ještě nikdy nestalo. Takže musím uznat, že teda XTE jsou držáky jak cyp (s tvrdym, bo su to tvrde struny woe).
EDIT 2: Sorry, ty D'Addario co používám jsou XTE a ne klasické NYXL.
Ad 13ky v StdE na stratu - kámoš měl nějakou SX by Fire levný setový strat a po roce začátečnického drncání na to taky z divných pohnutek chtěl dát přesně toto, tak jsme je tam nahodili, naladili, 5 minut pobrnkal a pak tah strun vyrval tremolo se šroubama z masa a bylo po všem. Zjistili jsme, že korpus kytary ani není ze dřeva ale z nějaké směsi drceného papíru a dřevotřísky. Nešlo to opravit, tak kytaru vyhodil a tím skončila jeho kariéra elektrického kytaristy.

#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem