Fakt jo? To je škoda...
A jsou to fakt XTEčka? Já si je pletl s těma NYXL. NYXL <> XTE
Napiš mi kdyžtak SZ. Nevím odkud jsi. Teoreticky bych měl zájem.
Fakt jo? To je škoda...
Zkus Gorčíka, Gorstrings
Naprosto s tebou souhlasím, XTE u mě taky nebyli dobrý. Můj pot je asi fakt žíravina a elixíry jsou jediný co vydrží. Jediná konkurence po elixíry jsou struny BlackSmith, ale furt mám asi Elixíry radši. Pokud ti 10/46 přijde tvrdé, tak kup měkčí.Ivan.ps píše: ↑6.11.2021 13:00 Tak ja som asi po 5 rokoch používania Elixírov chcel skúsiť na môj LP niečo iné, nakoľko 10/46 Elixíry sa mi zdajú na Les Paul pri štandardnom ladení trochu tvrdé. Kúpil som na experimentovanie 3 sady:
D'Addario NYXL1046
D'Addario XTE1046
Ernie Ball Slinky Paradigm 10-46
Prvé som vyskúšal D'Addario NYXL1046 - síce mäkšie ako Elixíry, ale cca po 5-7 hodinách hrania začali drhnúť a černať, ako ostatné bežné struny.
Tak som nahodil Ernie Ball Slinky Paradigm 10-46 - Tie síce majú o niečo vyššiu výdrž ako prvé D'Addario, ale tiež cca. 10 hod hrania a už tenké struny začínajú tmavnúť a zadrhávať v rukách.
Ešte vyskúšam D'Addario XTE1046, ale ani tu veľmi na zázrak neverím a vyzerá to tak, že asi zase minimálne na ďalších 5 rokov zostanem pri Elixíroch. Zatiaľ som nenašiel struny, ktoré by im výdržou konkurovali.