volfi píše: ↑14.03.2023 7:50
To co tě zajímá jsou Coated struny. Vždy je na nich nějaký povlak, který též podléhá opotřebení.
Za mě jsou jednoznačně nejlepší elixíry, to že se třepí potah na basových strunách ničemu nevadí, respektive jsem si nevšiml, že by to něčemu vadilo. A 300kč za sadu, která vydrží minimálně jako 3 sady klasických strun mi přijde ok. Navíc se občas objeví 3 pack za 749 kč.
Zkusil jsem: EB paradigm (naprosto strašný), Dadario XT (taky nic moc), BlackSmith AAOT (jsou docela ucházející)
EDIT:
https://imusicdata.cz/elixir-16542-sada ... gL3XvD_BwE 679kč
Díky za názor.
Chtěl jsem se vyhnout coated strunám, protože se mi nelíbí jak z basových strun odpadávají kousky plastu.
Od doby, co jsem se ptal, jsem vyzkoušel následující:
1. Daddario XTE0942
2. Daddario XSE0942
3. Ernie Ball 2248 Stainless steel - myslel jsem, že neopletené struny jsou z nerezové oceli, ale není to pravda. Jsou úplně obyčejné.
4. Ernie Ball Paradigm Super Slinky 09-42 - tohle jsou úplně obyčejné struny, snad jsou z lepší oceli, ale korodují jako jiné běžné. Vysokou cenu nechápu.
5. Rotosound BS9 British Steels
6. Rotosound RH9 Roto Orange
7. Elixir 09-42 Nanoweb
8. Elixir 09-46 Optiweb
U všechny strun výše kromě Elixirů se objevila první koroze do 3 dnů při hraní každý den.
U Daddario XSE0942 potah na basových strunách vydrží délé než u Elixirů, ale neopletené struny korodují.
Takže závěr pro mně je, že snad (jediné?) struny, které neopletené nekorodují jsou Elixir a proto kupuji 09,11, a 15 kusové struny - stačí pár, protože vydrží dlouho a basy standartní nickel plated EB nebo Daddario.