Jaké struny používáte???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět

jaký struny používáš???

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké struny používáte???

Příspěvek od hyenik »

ja jsem je zkoušel na akustiku a byl to sh*t :)
https://soundcloud.com/hyenik/sets/martin-strings-test
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

No tak to je "překvapení".
Kdybyste je měnili co 3 dny, tak ještě budiž, ale když kvalitní prověřená sada stojí 150, tak fakt nevím, co kdo hledá... asi možnost nekonečné snahy o dolaďování... fakt nechápu tuhle posedlost levným sh*tem.
Zázraky se nedějí ani při výrobě strun.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Loni v říjnu jsem nasadil D'Addario XS 012 sadu a chtěl jsem otestovat jak dlou
ho budou hratelné. Myslel jsem že to dám do letošního října ale včera mi na koncertě ruplo áčko tak test končí. Resumé 25 koncertů, několik hraní v hospodě a ještě pořád byly použitelné, nebyly hluché (opředené struny měly pořád konkrétní zvuk) Pro mě jasná volba. Teď budu měnit tak po půl roce a musím dokoupit pár sad 013 na Taylora GS mini a rezofoniku.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Schatten Design Dualie Inside`R Pickup
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Orfeus

Příspěvek od Orfeus »

Přesně tyhle struny jsem dal na kytaru, veliká spokojenost a pohoda z toho, že jsem konečně
našel ty nejlepší struny. Cca po pěti měsících celkem intenzivního hraní jsem je sundal.
Pořád hrály dobře, držely ladění, ale už mi tak nějak bylo vnitřně hanba, že to přetahuji.
Ikdyž, byla tam také tak trochu zvědavost, jaké budou struny, co jsem dostal na vyzkoušení.
Jsou to struny Curt Mangan 12-53 Phosphor Bronze. No a hned po natažení jsem byl velice
příjemně překvapený. Super dlouhý sustain a nádherná barva zvuku. Zmiňovaná Daddária
jsou opravdu super struny, ale tyto od Curt Mangan jsou zvukvě minimálně stejně dobré,
možná ještě o něco lepší. Ovšem tady už se pohybuji v subjektivní rovině. Ale, za mě určitě
doporučuji vyzkoušet. Co se týká životnosti, tak zatím nemohu objektivně posoudit. Mám
je natažené cca tři měsíce, zatím všechno pohodě, ladí, drží, hrají.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

XS jsou určitě to nejlepší na výdrž, a i třepení potahu je mnohem lepší než u Elixir.
Bohužel pokud člověk řeší primárně zvuk, není to žádný zázrak (žádné potažené). Prostě hrají průměrně, ale dlouho.
I obyčejné Martin SP (v tripacku za 140,-) mají lepší zvuk, bohužel ale jen pár hodin, potom to jde rychle dolů. Ten potah bude prostě tu strunu vždy dusit, ale zpevní vinutí, a zabrání rozvážení zanesením závitů, takže hrají dlouho stejně. Je to něco za něco.
Hraju nepotažené, většinou John Pears - dlouho se rozehrávají, rychle mi černají bez vlivu na zvuk, ale zvuk nádherný a vydrží hodně (na nepotažené struny).
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Orfeus

Příspěvek od Orfeus »

John Pears také používám, rád na ně hraju. Tady beze zbytku potvrzuji vše, co bylo napsáno.
Ty Curt Mangan mám taky nepotažené. Do potahovaných se mi z výše uvedených důvodů tak
nějak nechce. No a navíc je tam jistý rozdíl v ceně.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Taky souhlasím s tím co napsal Čavli. Dám však přednost výdrži, hraju často, mám 5 nástrojů, pořád bych jenom měnil struny. S tou cenou mi to vychází líp u těch XS za tu dobu bych zničil tři až čtyři sady nepotažených strun.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Schatten Design Dualie Inside`R Pickup
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Čavli

Příspěvek od Čavli »

A ještě dodám, že XT jsou úplný propadák. Mají potažený jen drátek vinutí, takže brání oxidaci (možná se i chovají jinak na styku závitů), ale nic víc.
Za tu cenu bída.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
teaxdriv
Nový uživatel

Příspěvek od teaxdriv »

Ahoj, které sady strun mají zvýšenou ochranu proti černáni/ korozi neopletených strun oproti EB Slinky Nickel Wound/ Daddario XL Nickel? Aktuálně mám Elixir Nanoweb - tenké struny sice nekoroduji, ale potah na tlustých strunách se rychle zničí a stojí hodně peněz.
Naposledy upravil(a) teaxdriv dne 14.03.2023 0:59, celkem upraveno 1 x.
volfi

Příspěvek od volfi »

To co tě zajímá jsou Coated struny. Vždy je na nich nějaký povlak, který též podléhá opotřebení.
Za mě jsou jednoznačně nejlepší elixíry, to že se třepí potah na basových strunách ničemu nevadí, respektive jsem si nevšiml, že by to něčemu vadilo. A 300kč za sadu, která vydrží minimálně jako 3 sady klasických strun mi přijde ok. Navíc se občas objeví 3 pack za 749 kč.

Zkusil jsem: EB paradigm (naprosto strašný), Dadario XT (taky nic moc), BlackSmith AAOT (jsou docela ucházející)

EDIT: https://imusicdata.cz/elixir-16542-sada ... gL3XvD_BwE 679kč
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Čavli

Příspěvek od Čavli »

On píše o neopletených strunách, tam Coated stejně není ...

A ty struny v odkazu nejsou skladem, a ty 3-packy bývají někdy třeby 1x za 2 roky.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
volfi

Příspěvek od volfi »

I neopletené elixíry jsou více chráněny než např. obyč EB.

Elixir Plain Steel Strings feature an innovative Anti-Rust Plating that prevents rust and corrosion and extends the life of plain steel strings. zdroj elixir web.

Dost možná je to jen silnější vrstva niklu. A z mé osobní zkušenosti neopleté elixiry vydrží mnohonásobně více než EB.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Nějaký anti-rust má v popisu kdejaký výrobce.
Ze zkušenosti můžu říct, že i Elixiry dlouhým skladováním v bytě reznou stejně jako ostatní. Že by mi ale zrezly na kytaře si neumím představit.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
volfi

Příspěvek od volfi »

Dlouho jsem hrál na klasické EB a moje ruce se poměrně hodně potí. Reálně mi sada strun při 1x týdně zkoušce vydržela max. 14 dní. Zatím, co elixíry mi vydrží i půl roku. Struny po hraní otírám, mám takovej ten slider, kterej lehce navlhčím z obou stran dunlopem a přejedu. Vím, že by se to na potahovaný používat nemělo, ale po několika letech bych řekl, že i těm elixírům to spíše prospívá.
A jelikož si skládám sady z kusových strun, tak mám doma přes rok asi 50 kusů, které jsou jen v papírovém obalu a žádnou korozi nevidím, ale třeba je brzo.
teaxdriv
Nový uživatel

Příspěvek od teaxdriv »

volfi píše: 14.03.2023 7:50 To co tě zajímá jsou Coated struny. Vždy je na nich nějaký povlak, který též podléhá opotřebení.
Za mě jsou jednoznačně nejlepší elixíry, to že se třepí potah na basových strunách ničemu nevadí, respektive jsem si nevšiml, že by to něčemu vadilo. A 300kč za sadu, která vydrží minimálně jako 3 sady klasických strun mi přijde ok. Navíc se občas objeví 3 pack za 749 kč.

Zkusil jsem: EB paradigm (naprosto strašný), Dadario XT (taky nic moc), BlackSmith AAOT (jsou docela ucházející)

EDIT: https://imusicdata.cz/elixir-16542-sada ... gL3XvD_BwE 679kč
Díky za názor.
Chtěl jsem se vyhnout coated strunám, protože se mi nelíbí jak z basových strun odpadávají kousky plastu.
Od doby, co jsem se ptal, jsem vyzkoušel následující:

1. Daddario XTE0942
2. Daddario XSE0942
3. Ernie Ball 2248 Stainless steel - myslel jsem, že neopletené struny jsou z nerezové oceli, ale není to pravda. Jsou úplně obyčejné.
4. Ernie Ball Paradigm Super Slinky 09-42 - tohle jsou úplně obyčejné struny, snad jsou z lepší oceli, ale korodují jako jiné běžné. Vysokou cenu nechápu.
5. Rotosound BS9 British Steels
6. Rotosound RH9 Roto Orange
7. Elixir 09-42 Nanoweb
8. Elixir 09-46 Optiweb

U všechny strun výše kromě Elixirů se objevila první koroze do 3 dnů při hraní každý den.
U Daddario XSE0942 potah na basových strunách vydrží délé než u Elixirů, ale neopletené struny korodují.
Takže závěr pro mně je, že snad (jediné?) struny, které neopletené nekorodují jsou Elixir a proto kupuji 09,11, a 15 kusové struny - stačí pár, protože vydrží dlouho a basy standartní nickel plated EB nebo Daddario.
Naposledy upravil(a) teaxdriv dne 26.12.2023 2:22, celkem upraveno 3 x.
volfi

Příspěvek od volfi »

Neopletené elixíry na sobě taky něco mají.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Na sobě určitě ne. Pokud se bavímě o potahu.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
volfi

Příspěvek od volfi »

Otázka co je ten potah. Ale to už jsme řešili dřív. Neříkám, že je to samé jak na opletených.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Potah beru jako nekovovou vrstvu na povrchu. Co je kovové je pokovení.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
volfi

Příspěvek od volfi »

v tom případě ano
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“