efekt pro elakustiku - simulace 12ky

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Kulda

efekt pro elakustiku - simulace 12ky

Příspěvek od Kulda »

Zdravím, nedoporučíte někdo efekt pro elektroakustiku - klasika trošku hallu, nějakej delay a celkem bych rád, aby to umělo nasimulovat 12ti strunku, takže asi vše v jednom a za levno a nebylo to vyloženě nějaké prznidlo, díky za rady, doporučení, zkušenosti.
Fořt

Re: efekt pro elakustiku - simulace 12ky

Příspěvek od Fořt »

Zrovna dnes jsem na Pedalboardech házel odkaz na toto:
http://www.zcatpedals.com/?dir=view&id= ... 001738HIY0
Dvanáctku napodobíš přidanou vrchní oktávou. Navíc je tam reverb (hall) a chorus, delay bohužel ne.
Jinak asi nějaký mulťák pro elektroakustiku (třeba ZOOM A2/ac by měl mít nějakou simulaci: http://www.zoom.co.jp/english/products/a2/index.php)
Kulda

Příspěvek od Kulda »

Díky, ale máš pravdu, vidím to taky na nějaký multiefektík, počkám ještě na další doporučení
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Ne, zoom a2 dvanáctku neumí. tedy je popsáno něco jako simulace dvanáctky v návodu , ale není to dobré. Ona je dvanáctka kouzelná tím, jak trochu plave ladění - ať již při znění strun nebo vinou lehkých nepřesností v ladění - takže vzít do ruky real 12 oproti simulaci/efektu je úplně jiný maso. A proto mám i dvanáctku...
Obrázek
Kulda

Příspěvek od Kulda »

JJ ale to bych už musel na akce - plesy tahat 4 kytary, a to už se mi opravdu nechce, navíc tam nejsou lidi, kteří by to vyloženě ocenili, takže to chci zkusit přes nějakou simulaci.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

na to ti ten ZoomA2 nebo Korg AX3A staci.... ted je myslim jeden za litr na bazaru.
neni to zadne terno, a 12tku to pripomina jenom s notnou davkou fantazie, ale na plesy to bude urcite v klidu :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Nejlepší simulace je asi kytarový synťák, třeba můj Roland GR-55 umí dvanáctku vč mírného rozladění stejně laděných strun. Ale není to nejlevnější.

Každopádně je to finančně zajímavější, když budeš mít jen kyt. synťák a synťákovou kytaru, se kterou nasimuluješ vše, kde GR-55 takto použitelný je, i když ne tak dobře jako třeba VG-99.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“