Lonnie Mack

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
Chmelař
Kontaktovat uživatele:

Lonnie Mack

Příspěvek od Chmelař »

zdravim,
zakládám tohle téma ze zvědavosti. O tomhle člověku toho moc nevím a zajmalo by mě jestli ho znáte...Je to docela profík a hrál na basu s The Doors..a přijde mě škoda že tady není tak ... Pokud něco o něm víte pište cokoliv .... Jinak doporučuju soubor na netu albert collins, Lonnie Mack, Roy buchanan ... krásný bluesový jamík...

na ochátnávku :) http://www.youtube.com/watch?v=_puRMAVyA3w
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Re: Lonnie Mack

Příspěvek od Farrell »

Skvelej bluesovej/bluesrockovej kytarista i zpevak, nekteri ho i zminuji jako prvniho vyraznyho bilyho hrace co si zacal s timhle zanrem vic tykat, resp. nekdy i jako prvniho predstavitele bluesrocku :) - zacatek 60.let, hlavne jeho prvni album, treba skladby "Why" (pozdeji predelal jako "Stop" s jinym textem - na YT toho starsiho moc neni... ), "Wham" atd., SRV ho citoval jako velkej vliv na svuj styl hrani (a ze je to slyset!), pro me jeden z nejoblibenejsich kytaristu zanru... Je ale fakt, ze ho moc lidi nezna, coz je pomerne skoda :) To hostovani na jedny jediny skladbe na albu Morrison Hotel od Doors bylo precejen spis symbolicky nez cokoliv jinyho..
Chmelař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chmelař »

ale myslim si že to je tak jediný co by kdo mohl vědět...tak aspon že se někdo ozve třeba se ukáže eště někdo ;) to hostování asi nebyla náhoda no když to byl roadhouse blues ... :) a sem rád že aspon někdo sem si řikal jestli to vůbec založit tohle téma... mě právě dostal ten koncert jak je napsano víše a začal sem se vo něj starat a ty jeho jamy se SRV sou fakt dobry... :)
Naposledy upravil(a) Chmelař dne 6.12.2011 18:36, celkem upraveno 1 x.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Úžasné je jeho Flying V s Bigsby, na které hrál třeba právě Wham!, čímž pravděpodobně dal vzniknout výrazu "whammy bar". Velmi zajímavý kytarista. Pro mě spadá do stejné kategorie jako Link Wray - málo známý ale velmi důležitý průkopník, bez kterého by dnes rock zněl o poznání jinak.
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“