Jackson X series

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Solstice

Jackson X series

Příspěvek od Solstice »

Co říkáte na tuhle novou sérii? Vlastníte už někdo nějaký kousek? Zajímala by mě kvalita zpracování.
Série je sice vyráběna v Indii, ale když vezmu jako příklad model SLSXMG: věci jako průchozí krk, aktivní EMG 81/85, lem kolem hmatníku a hlavy, apod. z toho dělají profesionálně vypadající nástroj podobný těm o několik tříd vyšším a za cenu pod 13 tis. je to skoro zadarmo.
Pravda, není tam originál FR tremolo, tohle bude levnější a může se časem rychleji opotřebovat, ale tak orig. FR stojí cca 6-7 tis, takže i s jeho koupí se majitel pořád pohodlně vejde pod 20 tis. což si myslím, že je super a nenapadá mě jiná značka, která by tomu mohla konkurovat.
necross
Bandzone: saphet

Re: Jackson X series

Příspěvek od necross »

No některý vypadaj pěkně. No jestli na ně dávaj to tremolo co dávaj na japonce tak to nebylo špatný. Ale konečně první Jacksony s dvěma HB který nemaj světlej hmatník.
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Slayer

Příspěvek od Slayer »

necross píše:Ale konečně první Jacksony s dvěma HB který nemaj světlej hmatník.
Jak to myslíš ? Však maple neck mají pořád a maple fretboard se u jacksonu objevuje zřídka.

Jinak o této řadě vím už déle a sám jsem na to docela zvědavý. Teoreticky tato řadá má vše :D Trochu se ale bojím jak to bude v praxi... přece jen ta cena.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

taky jsem po nich pokukoval, mely by mit floyd rose special. Jednoho jacksona doma mam a prijde me velice prijemny na hrani. No a pruchozi krk me laka :).
tohle je muj favorit :)
Obrázek
necross

Příspěvek od necross »

Myslel jsem to tak že když sem chtěl Japonskýho Jacksona s hokejkou dolu aby měl 2 HB tak prostě žádný nemá palisandr hmatník. Všechny sou javor. Už tomu rozumíš? Tady ty X řady už konečně dělaj
Marshall
Solstice

Příspěvek od Solstice »

Tak jsem pročetl reference na Jackson Charvel fóru a až na pár drobností ve zpracování, který by ale neměly mít vliv na hratelnost a pohodlí to vypadá na celkem kvalitní práci. Kdybych neměl už jednoho Jacksona doma a sháněl bych kvalitní nástroj na metal, tak do toho za ty peníze jdu :)
necross píše:No některý vypadaj pěkně. No jestli na ně dávaj to tremolo co dávaj na japonce tak to nebylo špatný
Tyhle věci se většinou projeví až po pár letech používání páky, u tremol z měkčích kovů se opotřebují ty břity kolem kolíků určujících výšku tremola (dohmatu) a pak to nedrží ladění.
necross

Příspěvek od necross »

díky za poučení :D
Marshall
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“