aktivní reprobox Mc Crypt PA 10/2 Aktiv

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
walkingdisaster

aktivní reprobox Mc Crypt PA 10/2 Aktiv

Příspěvek od walkingdisaster »

Ahoj, našel jsem na netu tohle a chtěl bych se zeptat, jestli by to bylo vhodné na zpěv do zkušebny? :D
http://www.conrad.cz/aktivni-pa-reprobo ... paign=2012

Má to asi celkem slabý výkon, ale zase poměrně velký akustický tlak, co vy profíci na to?
pavel2
Odborník

Re: aktivní reprobox

Příspěvek od pavel2 »

Myslím si, že i přes vysoce kvalitní reproduktorový podstavec to nebude do zkušebny žádné terno.

Max spl 115 dB je dost málo, ale jestli hrajete pianko a v klídku, tak možná.

Ale velké naděje bych v to nevkládal...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Max. akustický tlak 115 dB je vážně málo. Bedýnka hrát nebude. I když záleží co hrajete.. Jestli folk nebo něco podobného, tak by to stačit mohlo.
pavel2 píše:vysoce kvalitní reproduktorový podstavec
To je opravdu důležitý údaj :) Mně z těch popisků někdy jebne :mrgreen:
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

zzbar píše:Max. akustický tlak 115 dB je vážně málo. Bedýnka hrát nebude. I když záleží co hrajete.. Jestli folk nebo něco podobného, tak by to stačit mohlo.
pavel2 píše:vysoce kvalitní reproduktorový podstavec
To je opravdu důležitý údaj :) Mně z těch popisků někdy jebne :mrgreen:
No v nicku má "disaster", tak to na folk moc nevypadá => stačit to IMHO nebude (po úvodním nadšení z nové věci). Těch 80W už asi bude při slušném zkreslení, žádný DSP s rozumnou ochranou proti přehulení to nemá, takže vohulme volume a zpívejme přes zkreslovače. Docela bych pochyboval, že to SPL 115 dB bude nějak ověřitelný údaj, tak vysoko se to IMHo nedostane (při únosném zkreslení).

Ty popisy jsou super, ta druhá část je taky úžasná "Tento aktivní PA-mikrofon s 25" basy vydává mohutné basy". Wow! (pletou si i '' s cm). Nějaký podobný bedničky mám btw ještě ve sklepě, zůstaly mi tady po rekonstrukci nějaký hospody, místo totálně nehrajících repráků 10'' (takže asi ty samý), který vážily asi půl kila oba, jsem tam dával Fane, aby se to aspoň dalo občas použít... Ty původní byly tragický.
Obrázek
walkingdisaster

Příspěvek od walkingdisaster »

Dobře dobře :) my hrajem pop-punk ;-) a já jsem docela začátečník a moc tomu nerozumím, jen tak něco málo, co jsem si tu přečetl na fóru. Myslíte teda ještě, že by třeba takhle věc mohla být lepší: http://hudebninyjack.cz/hudebni-nastroj ... 18085.html

nebo pak ještě jsem koukal na jeden aktivní box od behringeru, asi 150w za cca 4200, ale ten měl zase jen 8palcový reproduktor... sháním něco tak nanejvýš za ty 4200 na zpěv do kapely, zkušebna je tak 7x15m. :mrgreen:
zzbar
Rádce

Re: aktivní reprobox Mc Crypt PA 10/2 Aktiv

Příspěvek od zzbar »

Čoveče, 7x15m, to jsou rozměry menšího rockového klubu :!: Víš co to je, to nazvučit?
Máš dvě možnosti"
Sehnat menší zkušebnu, tím pádem snížit náklady na ozvučení,
nebo zkoušet v této "hale" a pořádně přitlačit na pilu (peníze).
V takovém prostoru se z žádných bedýnek za pár kaček neuslyšíte.
Jestli tedy můžu něco doporučit, tak hledejte menší prostor a šetřete peníze. Nebo se spojte s jinou kapelou a sdílejte zkušebnu společně...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Predator

Re: aktivní reprobox Mc Crypt PA 10/2 Aktiv

Příspěvek od Predator »

No ja by som sa vyhol niečomu ako McCrypt, Omnitronic, RH Sound, Ibiza či Citronic ...Zožeňte si nejaký aktívny set. Napríklad dvojicu aktívnych reprákov v nejakej dobrej kvalite za rozumnú cenu, trebárs novú digitálnu Eurolive od Behringera, nie sú tie repráky naozaj zlé, ozvučia toho dosť. Ak máte peňazí viac, tak od HK nejaký kompakt, napríklad taký Soundhouse alebo Lucas poslúži dobre, tieto stroje vedia ozvučiť bez námahy priestor pre 150 ľudí (som majiteľ, poznám to, zvučil som s tým aj klub so živou kapelou s bicími a nebol problém). Veci ako RCF vám tu doporučovať nebudem, sú skvelé, ale cena je dakde inde ...

Ešte snáď dve veci. Pri výbere si nechajte vec predviesť v pracovnej hlasitosti, alebo aspoň si urobte obraz z referencií druhých. V kráme pri malých a stredných hlasitostiach hrá všetko čisto a dobre, aj ten McCrypt. Pravda sa ukáže pri vyššej volume, keď horšie výrobky robia "zlievanie" zvuku a menia ho na rozmazanú zmesku.

A nenechajte sa oklamať wattmi :D oveľa dôležitejšie je, aké SPL vie aparát urobiť pri akom skreslení. Stroje s interným procesorom a digitálnymi spínanými zosíkmi vedia aj z podstatne menej wattov, ako klasické analógové, vykúzliť ďaleko väčšiu subjektívnu volume pri zachovaní čitateľnosti a potlačení sklonov k nahúkavaniu.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“