Fender Jaguar a Jazzmaster

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Jolan

Re: Fender Jaguar a Jazzmaster

Příspěvek od Jolan »

to rudie: jak se Ti osvědčily ty mosazný kameny? V případě, že ano, nedal by se kamarád přemluvit na ještě jednu sadu?
fallon

Příspěvek od fallon »

torst

Příspěvek od torst »

bude bezvadná. HB je už dnes celkem pojem. Ale mě se nelíbí blokové vykládání hmatníku. A je bez vibráta, které je pro JM charakteristické.
The wind of change, Blows straight into the face of time, Like a stormwind that will ring
The freedom bell for peace of mind. (Wind of Change, Scorpions)
fallon

Příspěvek od fallon »

to jo, ja prave vibropaku nepotrebujem. na domace brnkanie asi OK.
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Jolan píše: 10.08.2018 8:56 to rudie: jak se Ti osvědčily ty mosazný kameny? V případě, že ano, nedal by se kamarád přemluvit na ještě jednu sadu?
Dopadlo to tak že se povolovaly ty červíky na nastavení výšky a fakt rychle takže prvnotní nadšení po instalaci bohužel opadlo :( on ten závit sice fungoval pěkně ale až moc lehce nastavení výšky musí jít ztuha jinak se to vibracema okamžitě pohne. Musel by se vychytat závit tak aby se to nědělo ale k vývoji dalšího prototypu jsme se nedostali protože pak ve firmě zkončil a ted si užívá pracáku s nohama na stole :D
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
kunec

Příspěvek od kunec »

na červíky použil nějaké lepidlo na šrouby
já používám toto a RC auto. Šrouby se nepovolují samovolně
https://www.astramodel.cz/cz/katalog/fu ... 36593.html
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Díky za tip. Objednal jsem si na ebay 10ml lahvičku za 22kč tak uvidíme :) Tohle mě nikdy nenapadlo ale popravdě se mi to bude hodit i když semtam kamarádům servisuju kytary. Až to přijde tak to vyzkouším
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Jolan

Příspěvek od Jolan »

Teď jsem našel ještě návod, jak zajistit šroubky nití
https://blog.muziker.com/sk/article/nep ... r-a-jaguar
Musím to zkusit...
Naposledy upravil(a) Jolan dne 10.08.2018 18:53, celkem upraveno 1 x.
José

Příspěvek od José »

Prý funguje rovněž suchá křída..
Hills Next HNB5n - BSS AR133 - JHS p’n’p - Echolette M120 - Soundelirium NY 121 (B&C 12HPl64)
Moon

Příspěvek od Moon »

Mě se velmi osvědčilo kápnout na závit alkapren/chemopren. Zafixuje to dobře a v případě potřeby to jde bez větších obtíží odstranit. Zůstane to pružné.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Test funkčnosti.
Admin.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Viděl jsem na kytarách 2 Jazzmastery z limitované edice. Moc hezké.

Píšou, že to má nitrolak. Když jsem toho černého měl v ruce, rozdíl jsem nepoznal, ale nevěnoval jsem mu více jak 5 minut. Je to fakt nitro, za tu cenu?
Má někdo obecně zkušenosti s takovými modely a snímači?

Černý:

Červený:

PS: Dík Hendreku. Nešlo mi postnout, protože jsem kopíroval špatný link obrázku z kytar a neumělo to načíst jeho velikost. Chybovou hlášku jsem dostal pouze když jsem dal jeden odkaz. Na dvou už to "uhnilo"..
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ten cervenej chtel poridit nas klavesak, stavim se ho v tydnu zkusit a porovnat. slysim na to jen dobry ohlasy.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Schvaluji. Mě se stejně víc líbí ten černý :D Pak napiš jak ti přišel.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Jinak co jsem koukal na ty levne jag/jazz squiery co se zas dostaly pod 10 tisíc zase. tak to začinam chápat. pravděpodobně je problém s palisandrem viz CITES a tak se na hmatníku objevuje vavřín nebo něco čemu říkaj Indian laurel (podle google asi fíkovník) atp :)
Jazzzman

Příspěvek od Jazzzman »

Zdravím všechny! Máte někdo zkušenosti s Player sérii u Jazzmasteru? Aktuálně přemýšlím o koupi, chtěl bych univerzální kytaru (aktuálně hraju na Tele Modern Player HSS) a Jazzmaster se mi pekelně líbí. V čem je rozdíl.oproti dřívější rade Standard co se snimacu týče? Neumí náhodou Standard split cool u obou? U Player jde rozepnout podle všeho jen bridge.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Kinx píše: 28.08.2018 19:44 ten cervenej chtel poridit nas klavesak, stavim se ho v tydnu zkusit a porovnat. slysim na to jen dobry ohlasy.
tak jsem udelal srovnavacku, svuj '72 vs ten cervenej anniversary

Anniversary byl krasne udelanej, prislo mi, ze ma plossi hmatnik. Tvarove si byly krky dost podobny, '72 ma mozna trochu tenci krk. Anniversary nema takovej ten zamecek na zablokovani vibrata, ale vzhledem k tomu, ze vibrato pouzivam jen jednozvratne, bylo by mi to osbne sumak. Pau ferro hmatnik je o dost svetlejsi nez palisandr na mym kusu, ale zase ma zajimavou kresbu.

zvuk: anniversary je posazeny hodne ve vyskach, na muj vkus mozna az trochu moc. Kytara je fakt hodne ostra a ma pekny twang, pri zkresleni se ale kvuli prevaze vysek ve zvuku tony malicko slevaji, takhle nejak si prestavuju "shrill" zvuk, ktery casto popisuji anglicky mluvici recenzenti :) 72 ma oproti anniversary trochu min vysek, ale zase o poznani vic stredu a o neco malo vic basu, tj zni konkretne a trochu masivneji. Snimace na '72 byly tez trochu silnejsi, celkove jakoby kytara byla bliz telecasteru :)

celkove rozdily ale nebyly zas tak dramaticke - Anniversary svym smrticim twangem napodobuje zvuk starych originalu velmi slusne a rozhodne nehrala 2x tak hur, jak by cenovka napovidala :)
Přílohy
IMG_2244.JPG
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

další návod jak poléčit (jinak samozřejmě dokonalou boutique) kobylku
https://www.musicradar.com/how-to/how-t ... ar-bridges

Obrázek
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja postupoval podle tohoto + vymena stock kobylky za staytrem.

https://www.premierguitar.com/articles/ ... ars?page=1
torst

Příspěvek od torst »

Zahlíd jsem někde na webu problém těchlech vibrát - protažení struny jen otvorem v plechu. Ovinutí válečku to často nevydrží a struna se vymotá. Není to legenda, už jsem to zažil na headlessce (kobyla lic. Steinberger), kde je váleček taky jen lehce zachycen. Nové E1 Addario a během hraní se rozpletlo. Řeším to malou el. svorkovnicí, kterou utahnu na to ovinutí. Drží. Znáte ten problém?
Naposledy upravil(a) torst dne 26.09.2019 12:21, celkem upraveno 1 x.
The wind of change, Blows straight into the face of time, Like a stormwind that will ring
The freedom bell for peace of mind. (Wind of Change, Scorpions)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“