Digitech Hardwire DL-8 (digitální delay) - diskuze

Diskuze k recenzím hudební výbavy
Odpovědět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Digitech Hardwire DL-8 (digitální delay) - diskuze

Příspěvek od Nero »

Toto je diskuze k recenzi - recenze-vasi-vybavy-f55/digitech-hardwi ... ml#p509370

Hezká recenze :wink:

Jen dvě poznámky:
Pracuje v rozsahu od právě jednoho opakování (v některých případech velice užitečné) do nekonečna a v analogových režimech i více.
Tady jsem se trochu ztratil - spočetná nekonečna sice lze porovnávat, ale co je víc než nekonečno u digitálu? :D
Pokud by mi byl pedál zcizen, byl bych postaven před stejné dilema, jako před jeho koupí. Koupit DL-8 nebo vzít raději dražší MXR Carbon Copy?
Podle mě trochu srovnávání jablek s hruškama - DL a CC jsou koncepčně natolik odlišné pedály, že váhání mezi nima spíš svědčí o nejasnosti, co vybírající vlastně chce zač.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Digitech Hardwire DL-8 (digitální delay) - diskuze

Příspěvek od Bummer »

K tomu prvnímu. Tím "více" jsem měl na mysli samooscilaci. Aby pedál začal ječet, musí se mu vrátit víc než vydal. Ale asi jsem to mohl napsat lépe, pravda. :mrgreen:

K druhé připomínce. Odlišné jsou, ale já chci pedál používat a ne zkoumat, jak funguje. Troufnu si tvrdit, že u podkresů je úplně jedno, jestli je to pravý bucket brigade čip (CC) nebo jen jeho simulace (DL). Jde jen o to, aby se dozvuky nepletly do hlavního tónu.
Z toho důvodu jsou to pro mě dva srovnatelné pedály, z nichž jeden toho umí více a ne tak dobře jako druhý, který toho ale zas tolik neumí. Neocitoval jsi větu -
Pro mé učely by byly oba pedály dostačující
- ale mně přijde, že je docela podstatná. :wink:
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Mně tam jde o to, že oproti DL je CC v podstatě "one-trick pony". Pokud ti jde jen o hledání jednoho zvuku, který DL nasimuluje, pak ok a chápu, ale přijde mi pak koupě DL jako overkill z hlediska možností a zbytečný kompromis z hlediska kvality zvuku.

Přijde mi trochu nelogické srovnávat všestranné delaye typu DL (Boss DD, TCE Nova / Flashback, EHX SMMH, Line6 DL4 / Echo Park...) s jednoduchými modely typu CC (Ibanez AD9, EHX Memory Toy, CM Red Echo / DeLayla, Malekko Ekko...). Na základě konkrétních požadavků bych pak doporučil konkrétnímu člověku krabičky z jedno nebo druhé skupiny, ale nemíchal bych to.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak já to za kompromis nepovažuju. Je to o prioritách. Mojí hlavní prioritou byl podkres pod hlavní tón a ten umí oba. "Analogovost" neberu jako měřítko kvality, nehledě na to, že bych moc rád viděl (nikoliv přečetl si na fóru), kolik lidí by bylo schopno při slepém poslechu od sebe ty dva delaye odlišit (po odbourání šumu z "kvalitnějšího" Carbon Copy samozřejmě). Vlastně by mi stačil čistý digitál s tónovou clonou. Nehledám konkrétní zvuk. Hledám něco, co splní účel. Má-li to ještě něco navíc, dostane to bod k dobru, což nakonec udělalo z DL-8 vítěze. Looper se mi hodí na zkoušení harmonií a cvičení improvizace, ale nic, co bych vyloženě potřeboval. Ani více módů nepotřebuji. Ale když tam jsou, můžu si hrát, nechat se inspirovat.

Uvědom si, že jsem ty dva nijak nesrovnával. Jen jsem zmínil, mezi čím jsem vybíral a protože jsem před koupí projížděl mnoho diskusí, vím, že jsem mezi nimi nevybíral jen já. CC se mi zalíbil a funkčně by mě býval nijak neomezoval. Pokud jsem s něčím srovnával, pak to byl Corův delay, který jsem měl předtím půl roku půjčený a ten je srovnatelně jednoduchý. Jen mu proti CC chybí modulace.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak v tom případě máš nízké nároky proti většině lidí, co kupují delay - to nemyslím nijak zle, jen konstatuju :wink: (Nicméně pak mi přijde, že jsi zbytečně vyhodil 3500 - 4000, když jsou delaye za poloviční cenu, co umí podkres taky - znovu, nic ve zlém.)

Info o mnoha diskuzích o výběru mezi CC a DL mě překvapuje. Já si spíš vybavím stovky diskuzí o výběru DL vs. Boss DD (například) a CC vs. Malekko Ekko (opravdu evergreen) :)

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Zbytečně ani ne. :) Koupil jsem nový pod velkoobchodní cenou, měl sem finanční limit a za ty bells&whistles to stálo. :mrgreen: Navíc se mi fakt děsně líbí ten design. Láká mě to k prodeji Tsunami a vyzkoušení CR-7.

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

V tom případě nehcť hraje ke spokojenosti :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Já jen zopakuji to, co jsem ti napsal do PM. Výborná recenze. Jen houšť!
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Opravdu pěkně napsané, doufam že mi ho někdy pučíš na dýl, ať si taky vyzkoušim ňakej ten delay (na protiúčet zapůjčím svojí modern rock head, kdyby sis chtěl ještě vklidu pohrát doma :D )
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

co je?
píše mi to, že zvolené téma neexistuje, když chci kliknout na recenzi.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

arcilucifer píše:co je?
píše mi to, že zvolené téma neexistuje, když chci kliknout na recenzi.
Bummer tam asi něco upravoval, recenze se pak musí znova schválit a dokud to někdo neudělá, tak pro uživatele není viditelná. Už by to mělo být napraveno.

PetrPeter 1975 - 2008
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Pracuje v rozsahu od právě jednoho opakování (v některých případech velice užitečné) do nekonečna a v analogových režimech i více.
Co může být více než od jednoho do nekonečna opakování? :D Jen takový rejp- uvažuju nad nějakým delayem a tenhle je celkem zajímavý, škoda, že jsem si ho ve zkušebně tolik nevyzkoušel. Snad příště.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No více... jednoduše kladná zpětná vazba. Prostě to začne oscilovat. :)

Odpovědět

Zpět na „Recenze Vaší výbavy“