Zdravím, mám Gibson Studio a Marshall mg 30 cfx a přemýšlím o nových snímačích Alnico II Pro Slash signature, chci se zaptat jestli s nimi máte někdo zkušenosti a jaký na ně máte názor, chci s nimi hrát nejen slashe ale také např. Metallicu, AC/DC nebo BLS, tak mě zajímá jak to se snímači půjde.
Také se chci zeptat na Slashovo sign. Wah pedal, zkušenosti názory.
Vím že moje kombo stojí více méně za * a tak si šetřím na Marshall JVM s boxem 1960 a tak se vás chci zeptat jak se dají tyto zvuky na něm zahrát (vím že s Metlou bude problém )
Díky Vám všem za odpovědi
JVMko je univerzální, nic méně ohledně snímačů nevím, nemám tolik zkušeností, ale spíš bych volil taktéž něco univerzálnějšího a ohledně Wah pedálu Slash stejně hraje na rackovou verzi, která se od toho pedálu dost liší (ohledně nastavitelných parametrů).
Za mě bych volil nějaký když už Seymour Duncany SH-1 / 4, i když já radši hraju na originál Gibsony.
Stejně se zvukem jen tak Slashovi nepřiblížíš, on hraje často na rozdílné aparáty a kolikrát tam má ty zdi jen na okrasu
ty snimace jsou slaboucky, takze bacha. sice dodaji kytare jakoze vic "drevitej" charakter,ale kamaradovo LP standard s temahle snimacema melo jeste slabsi vystup nez muj fender strat s puvodnima singlama. na vetsi zkresleni je kvuli nizsimu vystupu bud dokopavat, nebo mit aparat s poradnou gainovou rezervou (coz ale u JVM nebude problem). nejsou to proste snimace pro kazdyho, znej zajimave ale ja osobne bych si je do kytary nedal a nechal tam ty puvodni co se davaj do studia (gibson 498 + 490, pro me urcite lepsi a univerzalnejsi volba). myslim ze snad kazdymu (vcetne me) se libej na cistej zvuk.
no a ten slash wah je docela zajimavej, sice mi prisel malicko pod dekou ale jinak moc fajnovy kvakadlo - libi se mi naladeni Q i celkovej prubeh. no a ten boost je parada, instantni vazba ktera jde pekne artikulovat kvakanim - kdyz jsem na to hral tak mi to hned evokovalo starsi veci od smashing pumpkins (starla a pod).
Jo, dřív hrával určitě na rackovku, ale od toho, co ma signature, tak hraje na to... akorát tam moc nechápu, proč zrovna Slashovi tam dali distortion...
haas12345 píše:Jo, dřív hrával určitě na rackovku, ale od toho, co ma signature, tak hraje na to... akorát tam moc nechápu, proč zrovna Slashovi tam dali distortion...
A co se Vám nelíbí na těch 498T ? Že nezní jako Slash ? A nebude chyba jinde ?
První bych dopuručil si na nějaké Alnico snímače zahrát a pak špekulovat, protože je to rozdíl oproti keramice ať ve zvuku tak i dynamice.
bubucci píše:A co se Vám nelíbí na těch 498T ? Že nezní jako Slash ? A nebude chyba jinde ?
První bych dopuručil si na nějaké Alnico snímače zahrát a pak špekulovat, protože je to rozdíl oproti keramice ať ve zvuku tak i dynamice.
Pardon, jen jsem si povzdechl. Já Slashsound nehledám, i když vůbec netvrdím že se mi nelíbí. Myslel jsem to všeobecně.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
bubucci píše:A co se Vám nelíbí na těch 498T ? Že nezní jako Slash ? A nebude chyba jinde ?
Neříkám, že Gibson jsou špatné, jen si myslím že Seymour znějí lépe, bohužel jsem je na živo neslyšel.
Neříkám, že Gibson jsou špatné, jen si myslím že Seymour znějí lépe, bohužel jsem je na živo neslyšel.
V tomtu případku, ale nejde o Gibson vs. SD, ale spíš o ten charakter zvuku, který je typický pro Alnico snímače.
Naživo si je neslyšel a proto si myslíš, že hrajou lépe?
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík