Kombo Roland Cube vs Peavey Vypyr (původně Randall RX)
Pravidla fóra
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
Kombo Roland Cube vs Peavey Vypyr (původně Randall RX)
Cawte, chcel by som si kúpiť toto kombo ale nemám možnosť si ho vyskúšať preto by som vás chcel poprosiť aby ste mi niečo k nemu napísali aký ma zvuk atď. hlavne by som uvítal komenty tých, ktorý toto kombo majú doma alebo ho skúšali chcem ho hlavne kôli footswitchu. za odpovede dík.

Naposledy upravil(a) ITIetalista dne 25.06.2012 20:46, celkem upraveno 5 x.
This account don't exist longer.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Randall RX25RM
Radši se koukni po něčem jiném. Má to hrozně suchý, nebarevný, nudný zvuk.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
Rozmýšlal som aj nad Peavey Vypyr 15 ale nemá footswitch, dal by sa tam urobiť vývod na footswitch aby aj fungoval? len na prepnutie skreslenia a clean.
- Nero
- Rádce
Těžko.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Dafčánek
- Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory
Pokud ti jde o přepínání čistého a zkresleného kanálu, proč nekoupíš kombo na kterým budeš využívat čistý kanál a k tomu Distortion krabičku kterou budeš zkreslovat?
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
...keby som kupil aj krabičku to by bolo už cez rozpočet. Návrh na iné kombo?
Podle všeho ano.ITIetalista píše:Rozmýšlal som aj nad Peavey Vypyr 15 ale nemá footswitch, dal by sa tam urobiť vývod na footswitch aby aj fungoval? len na prepnutie skreslenia a clean.
http://zorkmids.com/petr/index.html
http://zorkmids.com/wordpress/?p=13
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
ale kdyz uz krabicka by byla nad jeho rozpocet, co pak nejaky midi pedal?
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
dobrá schéma možno keď kúpim to kombo tak si ten pedál urobím ale nie s midi vstupom lebo by som musel kúpiť sanpera pedál a to je moc ten pedál by som tam napojil iný.
prípadne si urobím vlastný pedál midi s prepínačom na skreslenie a cleanu.
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
Re: Kombo
Takže o týždeň aj pár dní kupujem kombo neviem sa rozhodnúť medzi Rolandom a Vypyrom, prosím všetkých aby my pomohli nakoľko sa neviem sám rozhodnút... ako? - hlasujte hore v ankete, ktoré kombo dostane viac hlasom kúpim. Ďakujem všetkým, ktorý zahlasujú. Komenty niesú nutné.
Ty si zbaven práva sám o sobě rozhodovat, tak na to potřebuješ jiné?? Jinak myslel sem, že si rozhodnutý pro Vypyr, na který si pravděpodobně ani nehrál, ale všem ho rveš
Moje rada je: Vyzkoušej a uvidíš... Jinak pochybuju, že si doma sám uděláš midi pedál... 
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
na Vypyrovi som hral ale nehral som na Rolandovi... páčia sa mi obidve komba tak preto to nechávam na členov fóra inak by som musel vybrať losovaciou metódou.haas12345 píše:Ty si zbaven práva sám o sobě rozhodovat, tak na to potřebuješ jiné?? Jinak myslel sem, že si rozhodnutý pro Vypyr, na který si pravděpodobně ani nehrál, ale všem ho rvešMoje rada je: Vyzkoušej a uvidíš... Jinak pochybuju, že si doma sám uděláš midi pedál...
BTW radšej hlasuj....
Nebudu hlasovat, na toho Vypyra sem nehrál, tudíž to nemůžu objektivně posoudit 
- Nero
- Rádce
Re: Kombo Roland Cube vs Peavey Vypyr (původně Randall RX)
To hlasování zcela o ničem nevypovídá. Jak dlouho necháš hlasovat? Myslíš, že všichni hlasující hráli na oba aparáty? Nebo budou rozhodovat jen podle toho, co si přečetli?
Nedokážeš se rozhodnout sám?
Vyzkoušej si oboje a rozhodni se sám. Pamatuju si, že si tu kdysi v jednom trheadu, který jsem musel nakonec promazávat, psal, že jsi na elektriky a spol. odborník, tak to jistě zvládneš
Vyzkoušej si oboje a rozhodni se sám. Pamatuju si, že si tu kdysi v jednom trheadu, který jsem musel nakonec promazávat, psal, že jsi na elektriky a spol. odborník, tak to jistě zvládneš
PetrPeter 1975 - 2008
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
nemám si kde vyskúšať rolanda, hlasovanie je na 10dní, asi nehrali všetci na oboch... uvidím hlasovanie a kúpim podľa mňa su obe super za tú cenu... stači podle toho čo si prečetli jo... zvukovo atď.Nero píše:To hlasování zcela o ničem nevypovídá. Jak dlouho necháš hlasovat? Myslíš, že všichni hlasující hráli na oba aparáty? Nebo budou rozhodovat jen podle toho, co si přečetli?
- Nero
- Rádce
No, takový Muziker má Cube k dispozici v centrálním skladu, Košicích i Žilině...
Rozhodování podle výsledků anonymní ankety je asi to nejamatérštější, co jsem tu viděl.
Pokud ti stačí, co lidi četli a slyšeli na webu, tak se asi můžeš rozhodnout sám podle toho, co jsi četl a slyšel na webu.
Rozhodování podle výsledků anonymní ankety je asi to nejamatérštější, co jsem tu viděl.
Pokud ti stačí, co lidi četli a slyšeli na webu, tak se asi můžeš rozhodnout sám podle toho, co jsi četl a slyšel na webu.
PetrPeter 1975 - 2008
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
no asi tak by som to povedal roland má dobré "brnenie" a viac skreslení , Peavey má dosť otrasné "brnenie" ale viac možností nastavení efektov + možnosť nastavenia apm-u... ale neviem či bude lepšie veď sa hovorí niekedy aj, že menej je niekedy viac.... ako to vidíš ty Nero? ktoré kombo dá lepšie Metal?Nero píše:No, takový Muziker má Cube k dispozici v centrálním skladu, Košicích i Žilině...
a čo Efekty na Rolandovi, sú dobré nastavím ich tak isto dobre ako u Vypyra? ... stačí hlasovať len za to či dá Roland alebo Vypyr lepšie skreslenie ale aj dobrý clean a efektami aby som nastavil napr. Metallica Welclme Home alebo Nothing else Matters...
chcel som viac Vypyra ale ako som počúval Rolanda cez YT tak sa mi zapáčil tiež tak mám teraz dilemu... stačí aby klikali čo sa im pozdáva viac a ja to kúpim, ako som hovoril mne sa páčia obe....
Vypyr je za 110€, Roland 130€.
PS: Nero hlasuj aj ty.
a aký je rozdiel medzi Heavy Octaver(roland) a Octaver(Vypyr), čo je to ten Tube Screamer(Vypyr)?
- Nero
- Rádce
Já hlasovat nehodlám. Objektivně nelze říct, co je lepší, subjektivní pocit je irelevantní, pokud by měl rozhodovat za někoho cizího.
Pokud jde o tvé otázky na technické parametry, možnosti nastavení a "co je co", bude stačit, když si přečteš manuály. Z toho ti to jasně vyleze.
Pokud jde o tvé otázky na technické parametry, možnosti nastavení a "co je co", bude stačit, když si přečteš manuály. Z toho ti to jasně vyleze.
PetrPeter 1975 - 2008
Pošlete hlas svýmu favoritovi, víťeze si koupím. Podotýkám, že jde o kombo!!!!! No to snad není pravda. No a když sranda tak hlasuju pro Peavey. Tak a je to.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané