Jak rozpoznat gibson 500t ?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Arlon
Kontaktovat uživatele:

Jak rozpoznat gibson 500t ?

Příspěvek od Arlon »

Ahoj,
muzete mi nekdo poradit jak se da poznat typ snimace? Mam z druhe ruky koupeny Gibson 500T a 496R
ale snimace, hlavne 500 midocela neprijemne vazbi, ani po zaliti voskem to neni uplne fajn - ikdyz chvilku to bylo lepsi. Prijde mi ze ani sustain neni tak dlouhy jak by mel byt. Da se nejak poznat jestli je to opravdu 500T? Nebo da se nejak zjistit jestli je snimac v poradku?

Na zadni strane snimace je pouze logo Gibson
Diky
Fořt

Re: Jak rozpoznat gibson 500t ?

Příspěvek od Fořt »

Když hodíš fotku, třeba to někdo pozná. Taky by se dal změřit jejich odpor a porovnat s tím, co udává Gibson.
Vazbení i krátký sustain mohou být způsobeny příliš malou vzdáleností snímačů od strun. Zkus je snížit. Délku sustainu typ snímače moc neovlivňuje, je dána spíš konstrukcí kytary a jejím seřízením.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

500T má 3 magnety. Jeden tlustý keramický uprostřed a dva malé keramické na krajích místo obvyklých dřevěných (plastových) distančníků. Stejně má magnety Dirty Fingers, SH8 a další.
Arlon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arlon »

Ty magnety najdu jak:)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

:roll:
Nastuduj první téma v této sekci, jmenuje se TO ZÁKLADNÍ...
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Ano, pětistovka dost vazbí, je to taky poměrně silnej snímač, kterej už je z výroby zalitej. Doporučuju nepřehánět to s gainem, případně ubrat volume na kytaře. Podle toho, co píšeš, to vypadá spíš na špatnou výšku snímače vůči strunám, než na fake snímač.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Arlon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arlon »

no me jak to zalili tak se mi na vrchni strane snimace na hrane odchlipla bud vosk nebo ta izolea a je videt kus civky..-muze to byt i tim?
marshall

Příspěvek od marshall »

hlavně to vyfoť at se na to může kouknout někdo kdo tomu rozumí ty popiyi sou bez foto dost abstraktní takze ti pak nikdo nemůže odpovědět na 100%
designer

Příspěvek od designer »

Nevíte náhodou, jestli jsou všechny 500T a 496R čtyřžílové? Moc se v tom nevyznám. Mám Gibson Les Paul Classic Plus. Chci ty snímače zapojit přesně jak to měl pan Page. :)
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Všechny nebudou čtyřžilové, ale dá se to předělat.
Více se dozvíš taky tady - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/g ... son%20500T
Myslím si, že továrně montované snímače budou dvoužilové, ale to víš ty sám nejlépe :)
Tedy budeš to vědět, až sundáš zadní kryt elektroniky a podíváš se.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdravím kytaristy a ostatní hudbou posedlé. Pan Jimi Page měl svoji kytaru Gibson LP zapojenu většinou takto: http://www.google.cz/imgres?imgurl=http ... AQ&dur=869.
Ještě tak mít jeho nápady a techniku... Na ty odkaz bohužel neznám.
Ten odkaz je šíleně dlouhý, raději jsem tu měl hodit přímo schema. :? .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Tube Guru píše: raději jsem tu měl hodit přímo schema. :? .
To bych nedělal, protože zapojením snímačů "Jimi Page" i se schématem je věnováno samostané vlákno :) - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/z ... 16045.html
designer

Příspěvek od designer »

Schéma jsem si dávno našel. Chtěl jsem jenom vědět, jestli Gibson dává do kytar pouze čtyřžílové, které ale zapojí klasicky. Nakonec to vypadá, že je má upravené a jsou pouze dvoužílové. Já mám stejně v plánu zanést to upravit ke kytaráři. Nevíte kolik to může stát (výměna potenciometrů a úprava snímačů na čtyřžílové)?
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“