Dynatone DPR 2200 názory, rady?
Pravidla fóra
Dynatone DPR 2200 názory, rady?
Ahojte,
zatím jsem rozhodnutá pro tohle piano....
Máte někdo s tímto pianem zkušenost?
zatím jsem rozhodnutá pro tohle piano....
Máte někdo s tímto pianem zkušenost?
Re: Dynatone DPR 2200 názory, rady?
Mám zkušenost jen z návštěvy prodejny (piáno naplnilo má nízká očekávání). Pokud ho opravdu chceš koupit, prosím před koupí ho někde zcela určitě vyzkoušej.
Přiznávám, že tě nechápu. Na Kytarách.cz stojí 26990. Je v té samé cenové relaci, kde jsou i Yamaha YDP-161, Kawai CL36, CN23 nebo Roland F120, RP301, které jsou kvalitativně úplně jinde...
Přiznávám, že tě nechápu. Na Kytarách.cz stojí 26990. Je v té samé cenové relaci, kde jsou i Yamaha YDP-161, Kawai CL36, CN23 nebo Roland F120, RP301, které jsou kvalitativně úplně jinde...
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Aha...teď jsem se podíval na tu videorecenzi od Petra Maláska, o které jsi psala. Promiň, že jsem předtím reagoval tak ostře (i v jiném threadu). Vycházel jsem z toho, že jsi 10 let hrála na piáno a chceš nástroj, který by ti dovolil na pokročilé úrovni pokračovat s klavírem, což tento IMHO nedovoluje. Pokud ti jde ale o "samohrajku v dřevěném futrálu", pak chápu, že klasická digitální piána nesplňují tvá očekávání.
Přemýšlela jsi také o Casio PX-330 + stojan, nebo Casio AP 620? Mají mraky doprovodů a nástrojů také. Casia, i když se myslím nemohou rovnat špičce (Yamaha, Kawai, Roland), mají relativně slušnou kvalitu klaviatury i zvuku klavíru, navíc PX-330 má kolečko na ohýbání tónů a AP620 má "Ivory touch" povrch kláves....tím chci říct, že by mělo smysl někde vyzkoušet nejen Dynatone, ale i zmíněná Casia.
Jen tak na okraj - pokud bys neměla nic proti počítačům, všechny "funkčnosti navíc" se dají ve vyšší kvalitě a za málo peněz obstarat pomocí počítače, počítač umí i výrazně lepší zvuky piána. Jediná věc, kterou pomocí počítače nezlepšíš, je klaviatura, z pohledu pianisty nejdůležitější čast nástroje.
Přemýšlela jsi také o Casio PX-330 + stojan, nebo Casio AP 620? Mají mraky doprovodů a nástrojů také. Casia, i když se myslím nemohou rovnat špičce (Yamaha, Kawai, Roland), mají relativně slušnou kvalitu klaviatury i zvuku klavíru, navíc PX-330 má kolečko na ohýbání tónů a AP620 má "Ivory touch" povrch kláves....tím chci říct, že by mělo smysl někde vyzkoušet nejen Dynatone, ale i zmíněná Casia.
Jen tak na okraj - pokud bys neměla nic proti počítačům, všechny "funkčnosti navíc" se dají ve vyšší kvalitě a za málo peněz obstarat pomocí počítače, počítač umí i výrazně lepší zvuky piána. Jediná věc, kterou pomocí počítače nezlepšíš, je klaviatura, z pohledu pianisty nejdůležitější čast nástroje.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Díky moc za názorPtJaa píše:Aha...teď jsem se podíval na tu videorecenzi od Petra Maláska, o které jsi psala. Promiň, že jsem předtím reagoval tak ostře (i v jiném threadu). Vycházel jsem z toho, že jsi 10 let hrála na piáno a chceš nástroj, který by ti dovolil na pokročilé úrovni pokračovat s klavírem, což tento IMHO nedovoluje. Pokud ti jde ale o "samohrajku v dřevěném futrálu", pak chápu, že klasická digitální piána nesplňují tvá očekávání.
nakonec jsem tedy volila střed... v podobě hybridu Dynatone
ještě jednou díky za radu
Naposledy upravil(a) Bikerka23 dne 18.06.2012 20:24, celkem upraveno 1 x.
Stavil jsem se na něj kouknout v Děkance (kytary.cz), abych nekecal.
Dojmy:
- Klávesy se mírně viklaly do stran, lehčí stisk (+- na úrovni Korgu nebo Rolandu), subjektivně nejhorší dojem a kontrola z porovnávaných (Korg LP-350, Yamaha CLP-430, Casio PX-800 a Roland RD-300nx).
- Nemá to half-pedal (!!!), tj. buď je podle zvuku pravý pedál zmáčknutý úplně nebo vůbec ne, nic mezi tím.
- zvuk zcela postrádal dynamiku, nezávisle na síle úhozu zněl pořád stejně, jen s mírně jinou hlasitostí.
Pro hru na klavír je ta věc nevhodná.
Dojmy:
- Klávesy se mírně viklaly do stran, lehčí stisk (+- na úrovni Korgu nebo Rolandu), subjektivně nejhorší dojem a kontrola z porovnávaných (Korg LP-350, Yamaha CLP-430, Casio PX-800 a Roland RD-300nx).
- Nemá to half-pedal (!!!), tj. buď je podle zvuku pravý pedál zmáčknutý úplně nebo vůbec ne, nic mezi tím.
- zvuk zcela postrádal dynamiku, nezávisle na síle úhozu zněl pořád stejně, jen s mírně jinou hlasitostí.
Pro hru na klavír je ta věc nevhodná.
...předchozí post jsem odeslal dřív než jsem viděl tvůj...
Pokud je už rozhodnuto, tak co se dá dělat. Ale je to škoda. Hodně štěstí.
Pokud je už rozhodnuto, tak co se dá dělat. Ale je to škoda. Hodně štěstí.
Jakou video recenzi, a kde to psala?PtJaa píše:Aha...teď jsem se podíval na tu videorecenzi od Petra Maláska, o které jsi psala.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
na youtube se to da dohledat. muzikus logo je v tom. ale o recenzi se moc nejedna, spis jen o predstaveni toho vyrobku (dynamiku ale kritizuje taky).
Teď jsem hledal něco pro 10 letého synovce a narazil jsem na M-Audio Pro Keys 88:
http://kytary.cz/m-audio-prokeys-88/HN090760/
Váží to 21 kg, dá se z toho usoudit, že by ta kladívková mechanika nemusela být špatná nebo je v tom pro zmatení nepřítele (teda zákazníka) vevnitř namontovaná kolejnice?
A ještě bych se chtěl zeptat, jaký je rozdíl mezi digitálním pianem ve skříni a stage pianem? Má ta skříň vliv na něco jiného než na vzhled a na cenu?
http://kytary.cz/m-audio-prokeys-88/HN090760/
Váží to 21 kg, dá se z toho usoudit, že by ta kladívková mechanika nemusela být špatná nebo je v tom pro zmatení nepřítele (teda zákazníka) vevnitř namontovaná kolejnice?
A ještě bych se chtěl zeptat, jaký je rozdíl mezi digitálním pianem ve skříni a stage pianem? Má ta skříň vliv na něco jiného než na vzhled a na cenu?
Make Synthpop Great Again 
U Stage piana bývá nutné dokoupit stojan a pedály, často nemají reproduktory (ale ty i u DP často nestojí za mnoho), mívají funkce navíc (neb jsou zamýšlené jako stage piano) a dají se přenášet. Jinak se chovají stejně jako DP se stejnou mechanikou.
21 kg: váha nemusí být způsobena mechanikou, často je na vině spíš dřevotřísková deska vespod (je levná, dobře se zpracovává a hlavně nemá sklon k vrzání a rezonancím).
M-Audio ProKeys-88: zkušenost nemám, ale na PianoWorldu se objevují i v diskuzích z roku 2005, s nepříliš pozitivními ohlasy na klaviaturu. Jestli mezitím potají neinovovali, tak může být zastaralý i zvuk. Cenou konkurují Casiům CDP/PX, sázel bych spíš na ty Casia. Vyzkoušej a napiš zkušenosti
21 kg: váha nemusí být způsobena mechanikou, často je na vině spíš dřevotřísková deska vespod (je levná, dobře se zpracovává a hlavně nemá sklon k vrzání a rezonancím).
M-Audio ProKeys-88: zkušenost nemám, ale na PianoWorldu se objevují i v diskuzích z roku 2005, s nepříliš pozitivními ohlasy na klaviaturu. Jestli mezitím potají neinovovali, tak může být zastaralý i zvuk. Cenou konkurují Casiům CDP/PX, sázel bych spíš na ty Casia. Vyzkoušej a napiš zkušenosti
Díky 
Vzhledem k tom, že nejsu klavírista, tak by můj test byl celkem k ničemu. Jak to nemá synťákovou klaviaturu, tak na to nezahraju ani tři čuníky a ještě si u toho zlomím ruku. Synovec má teď půjčené nějaké Yamahy, klaviatura je sice tuhá, ale podle mě nic moc. V září začne chodit do ZUŠky, tak mu snad učitel poradí.
Ale protože ho baví elektronická hudba (ale néé techno, jak mně důrazně vysvětloval), tak bych to časem viděl spíš na nějaký masterkeyboard s kladívkovou mechanikou. Proto jsem se taky ptal na to M-Audio.
Vzhledem k tom, že nejsu klavírista, tak by můj test byl celkem k ničemu. Jak to nemá synťákovou klaviaturu, tak na to nezahraju ani tři čuníky a ještě si u toho zlomím ruku. Synovec má teď půjčené nějaké Yamahy, klaviatura je sice tuhá, ale podle mě nic moc. V září začne chodit do ZUŠky, tak mu snad učitel poradí.
Ale protože ho baví elektronická hudba (ale néé techno, jak mně důrazně vysvětloval), tak bych to časem viděl spíš na nějaký masterkeyboard s kladívkovou mechanikou. Proto jsem se taky ptal na to M-Audio.
Make Synthpop Great Again 
Dnes má skoro každé DP MIDI, takže ho můžu použít jako "masterkeyboard s kladívkovou mechanikou", nebo se mýlím. Jenom to nebude "stage", a to jsem nechtěl. Jednak to v bytě vypadá divně, jednak je potřeba koupit stojan a pedály, a jednak stage má mizerné repro, nebo dokonce žádné, takže je potřeba kombo. Myslím, že sound systém v solidním pianu (2x20W) by měl být pro moje požadavky dostatečný.muf píše:Díky
Na tohle demagogické fórum už nechodím.