pull nebo push / drnčení

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
Honza I.

pull nebo push / drnčení

Příspěvek od Honza I. »

Dobrý den,

učím se na banjo (sám) asi tak 3/4 roku, a potřeboval bych poradit. Nějak mi není jasné, kdy brnkat levou rukou pull-off a kdy push-off. Proletěl jsem spoustu webů na youtube apod., přijde mi, že to každý hraje jinak. Hraju podle Scruggse, ale ani tam jsem nenašel uspokojivou odpověď. Prosím poraďte, co je (kdy) lepší, pull mi zazní výrazněji,ale push se mi zas líp hraje, i když občas bouchne do vedlejší struny, ale to se snad se cvikem naučím, atd. Je na to nějaké pravidlo, hlavně na středních strunách? Nerad bych se naučil něco blbě, a pak se to přeučoval, už takhle to bude zajímavý.

Ještě prosím mám jeden problém spíš technický, drnčí mi prostřední struna G, hlavně při těchhle kouzlech - je to blíž k ořechu. Dá se s tím něco jednoduše dělat? Stáhnout strunu, pročistit drážku nehtem atd. jsem zkoušel, víc si netroufám, abych no nezhňápal, ale pokud je nějaká jednoduchá rada nebo zázračný recept typu mejdlo apod,... Nikoho, kdo by mi to poladil neznám, a k těm známějším bych to měl asi pořádně z ruky (českokrumlovsko). Jo je to Cort CB 55, to neříkám pro zasmání, ale abyste byli v obraze ;) Na lepší nástroj jsem vážně neměl a tenhle mi jinak dostačuje :)

Prosím poraďte, díky moc

Honza I.
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“