Tobě přijde vážná hudba jako náhodná řada tónůlei píše:tedy kromě náhodné řady tónů různé výšky, jinými slovy, možná by to znělo podobně jako soudobá vážná hudba.
Moderní klasická hudba
Moderní klasická hudba
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Improvizace, pentatoniky
lei, pokud jde o moderní klasickou hudbu, mám pro tebe tip na rozšíření obzorů... 
recenze-alb-f60/philip-glass-orion-2005-t22727.html
recenze-alb-f60/philip-glass-orion-2005-t22727.html
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Naposledy upravil(a) arguit dne 5.10.2012 10:13, celkem upraveno 1 x.
Godin A6 Ultra Koa
Godin Exit 22
Godin 5th Avenue Black
PRS SE Semi-Hollow
Godin Exit 22
Godin 5th Avenue Black
PRS SE Semi-Hollow
Samozřejmě je ta poslední věta legrace.
Ale zas tak daleko od pravdy myslím nejsem - vždyť co jiného je aleatorika? A jak jinak než netropický chaos působí ty složité vzorečky?
Jinak občas si něco vyposlechnu, nikoli tedy s gustem, ale se snahou o poučení a poznání, občas někdo nemůže na koncert Bergu a má předplatné, ale přiznám se, že tomu asi na chuť už nepřijdu a zamrznu u rané moderny.
Ale zas tak daleko od pravdy myslím nejsem - vždyť co jiného je aleatorika? A jak jinak než netropický chaos působí ty složité vzorečky?
Jinak občas si něco vyposlechnu, nikoli tedy s gustem, ale se snahou o poučení a poznání, občas někdo nemůže na koncert Bergu a má předplatné, ale přiznám se, že tomu asi na chuť už nepřijdu a zamrznu u rané moderny.
- Nero
- Rádce
Aleatorická hudba je ale jen jedním z mnoha směrů moderní klasiky...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No já vím. I proto to byla nadsázka. Ale přece jen - který dnešní směr je takříkajíc "poslouchatelný"? Minimalismus? Leda ten, ale to je zas opravdu minimalistické řešení.
- Nero
- Rádce
Kde pro tebe začínají ty dnešní směry? Za moderní klasiku považuju druhou polovinu 20. století a tam skládali i lidé jako Carl Orff, Igor Stravinskij, Dimitrij Šostakovič, John Williams, Ennio Morricone... A máš tu uskupení jako Kronos Quartet a podobně.
PetrPeter 1975 - 2008
Tak moderna začíná na začátku 20. století, to myslím ranou modernou (u nás pozdní Suk, Novák, Janáček), to je moc pěkné, i když takový Messiaen, to je někdy maso, to se nedá.
Mluvil jsem o soudobé hudbě, tak to je dejme tomu hudba posledních 30 let? Typ John Cage? Nebo jsou dnes nějací neoneoklasicisti? Slyšel jsem věci od O. Kukala, a to je hezké, i když nevím, nakolik to jde s dobou, není to typická "soudobá hudba". To, co pravidelně propaguje W. Dobrovská na Vltavě, a jako že jsem toho slyšel už tuny, to je tahání kočky za ocas. Ale vím, že jsou lidi, co se přes to překoušou a začnou to oceňovat.
Mluvil jsem o soudobé hudbě, tak to je dejme tomu hudba posledních 30 let? Typ John Cage? Nebo jsou dnes nějací neoneoklasicisti? Slyšel jsem věci od O. Kukala, a to je hezké, i když nevím, nakolik to jde s dobou, není to typická "soudobá hudba". To, co pravidelně propaguje W. Dobrovská na Vltavě, a jako že jsem toho slyšel už tuny, to je tahání kočky za ocas. Ale vím, že jsou lidi, co se přes to překoušou a začnou to oceňovat.
- Nero
- Rádce
Re: Moderní klasická hudba
Pokud jde o české skladatele, tak vcelku zajímavé věci dává dohromady Vlidmír Hirsch, zkus ho. I když ho asi bude možné zařadit minimálně některými díly k minimalistům.
PetrPeter 1975 - 2008
Fajn, to zkusím. Což minimalismus mně osobně připomíná postupy obvyklé v "populární" hudbě, konkrétně různé takové ty gotické rocky a ambienty, ty starší rozplizlejší věci od Tiamatu, například. Takže minimalismus je takový popík, a proto se mi dobře poslouchá.
- Nero
- Rádce
Akorát bych neřekl, že minimalismus připomíná Tiamat, ale že Tiamat se inspiroval u minimalistů. Přece jen on z těch dvou byl později
Ale ano, minimalismus může být i slušně popový, viz Tiersenn. Na druhou stranu Reich nebo Adams popíkovatí opravdu nejsou 
U mě jsou minimalisté také favorité, pokud jde o soudobou klasiku.
U mě jsou minimalisté také favorité, pokud jde o soudobou klasiku.
PetrPeter 1975 - 2008
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Pro me je moderni klasicka hudba toto
Mě tak napadlo jestli by se mezi moderní klasiku dali považovat kompozice od Nobua Uematsua (kdo hrál série Final Fantasy tak zná).
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender