Jolana Alfa - zapojení

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
stepanb

Jolana Alfa - zapojení

Příspěvek od stepanb »

Dostala se mi do ruky tahle kytara, ale v lehce nefunkčním stavu (na kytaru se dlouho nehrálo). Zapojení vypadá, alespoň podle dostupných obrázků na googlu v pohodě, jenže - kytara nehraje! (kupodivu :) ). Jenom vrčí (buď víc nebo míň, záleží na tom, jak sou zapnutý přepínače) a navíc jeví známky špatného uzemnění - nejsem si ale vědom, že by bylo nějak špatně připájeno. Zprvu jsem podezříval vadný jack, ale chrastí potenciometry, takže kytara přecejenom nějaké zvuky vydává. Proměřil jsem všechny dráty, jestli někde není odpor - bezúspěšně.
Pak jsem se dostal ke snímačům, snímače vypadají v pohodě, až na dráty, který jsou na konci značně zelený a (nejspíš zoxidovaný). ALE, tam jsem taky žádnej odpor nenaměřil.
Nevíte někdo prosím čím to možno být a nemáte někdo schéma zapojení.
hOI!!!
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jolana Alfa - zapojení

Příspěvek od kocour »

nemáte někdo schéma zapojení
Obrázek
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
stepanb

Příspěvek od stepanb »

dík, pokusim se to dát nějak do kupy
hOI!!!
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Zkontroluj mechanický stav přepínačů. Dá to práci to tam všechno uzemnit.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
lodyha

Příspěvek od lodyha »

Já bych teda vyměnil komplet elektriku (jack, přepínače, potenciometry) a nechal jen snímače. Zapojil bych to podle kocourova schématu. Ale je to na tobě jen píšu že takhle bych to udělal já :)
Ibanez S 420 (sh13-sh1), cort EVLZ6 (EMG 81-60), squier bullet (RM F1) ---------> Cry Baby, BOSS MT-2, BOSS CH-1, ----------> Engl Fireball II 100w, Harley Benton 2x12 V30, Peavey Bravo 112 (nejlepší cajk co mám, Americká lampa ručně dělaná z 80-90 let. kdyby jí někdo viděl na bazaru napište mi prosím)
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

lodyha píše:Já bych teda vyměnil komplet elektriku (jack, přepínače, potenciometry) a nechal jen snímače.
Máš-li doma zbytečné vysavače ETA z roku 65, dá se to chápat.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
lodyha

Příspěvek od lodyha »

Aha tak to pardon, a ty fakt nemám :D ale myslel jsem to tak že bych vyměnil všechno co se dá.
Ibanez S 420 (sh13-sh1), cort EVLZ6 (EMG 81-60), squier bullet (RM F1) ---------> Cry Baby, BOSS MT-2, BOSS CH-1, ----------> Engl Fireball II 100w, Harley Benton 2x12 V30, Peavey Bravo 112 (nejlepší cajk co mám, Americká lampa ručně dělaná z 80-90 let. kdyby jí někdo viděl na bazaru napište mi prosím)
stepanb

Příspěvek od stepanb »

J8 to dám stejně našemu bubeníkovi, kterej se v elektrice vyzná víc (dělal si nějaký home-made kytarový efekty a opravoval nějaký komba), a pak uvidim, ale přeppínače vypadaj v pořádku
hOI!!!
koprkam
Nový uživatel

Příspěvek od koprkam »

Čau, vím, že už je to tak trochu starý téma, ale stejně se chci zeptat. Je tato kytara v dnešní době ještě konkurence schopná? Přemýšlím, jestli ji zrenovovat nebo si koupit nějakého squiera (na víc nemám) :D
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“