Kvalita lamp TAD

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Kvalita lamp TAD

Příspěvek od Isachs »

Ahoj,
chystám se pořídit si nové lampy pro svýho mazlíka (Peavey 5150 II.), a přemýšlím o lampách TAD 6L6GC ve čtveřici.
Má někdo zkušenosti s těmito lampamy? Jak znějí, jak vydrží, co kvalita a pod. Například proti dostupnějším lampám JJ, nebo EH.
Díky.
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalita lamp TAD

Příspěvek od Bummer »

Je otázka, jestli pro tebe mají smysl... Pokud vím, jsou to zpravidla rebrandovaný číny, případně ty znatelně dražší kusy byly myslím Svetlana.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Já bych dal na ověřenou kvalitu, to jest EH nebo Sovtek. Tím se nedá nic zkazit.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Měl jsem asi jen nějakých pár koncovek EL84, jedna šla do háje a vzala sebou jeden odpor v zesíku. U jiných EL84, kterých jsem měl doma už min. padesátku, se mi tohle nikdy nestalo. Zanechalo to u mě trochu pachuť v ústech a ikdyž se nemůže podle jedné lampy hodnotit celé portfolio výrobce, tak bych asi za ty rebrandované JJ, číny a sovteky takové prachy nedal.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Já měl v aparátu TAD a bohužel u jedné z nich odešel kdesi v patici kontakt ke žhavení zhruba po roce používání.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja mam blby zkusenosti s TAD v diezelu VH4, znamy je poridil myslim snad primo od diezela do VH4 a hrozne rychle sly do haje. po vymene za JJ je vse ok. jinak mi prijdou mimojine predrazeny

btw na lampy EHX nadavaji snad vsichni vyrobci/servisaci zesilovacu co znam :) nekdo nadava i na JJ ci sovteky, s tema osobne problem vubec nemam.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Kinx píše:ja mam blby zkusenosti s TAD v diezelu VH4, znamy je poridil myslim snad primo od diezela do VH4 a hrozne rychle sly do haje. po vymene za JJ je vse ok. jinak mi prijdou mimojine predrazeny

btw na lampy EHX nadavaji snad vsichni vyrobci/servisaci zesilovacu co znam :) nekdo nadava i na JJ ci sovteky, s tema osobne problem vubec nemam.
Vidíš to, mě zase Pavel Horký dal do JMP právě EHX. Líbili se mu tam nejvíc a já mu věřím :)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

mě zase odešla po měsíci jedna koncová EL84 od JJ na pittbullovi a v HOTakovi mám koncové EHX a ještě hraje :lol: Ale už mi odešel i Sovtek ecc81 a k těm mám jakoby největší důvěru.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jak mi říkal Honza Vladyka v jednom z našich hodinových hovorů, 1/4 preampových lamp, které kupuje do zesilovačů nevyhovuje nebo jsou špatné. Osazuje většinou EHX nebo JJ.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Tak já jdu do Sovteku z ges.cz, ohledně TAD jsem si na netu přečetl hodně špatných reakcí...
Díky za typy :P
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“