6 struna a 7 struna kytara v kapele jak ladit
Pravidla fóra
-
patrik.safar
6 struna a 7 struna kytara v kapele jak ladit
cau chtel bych se zeptat jak to delate kdyz mate v kapele 7 mi a 6 ti strunku jak nejvyhodnejs ladit ... diky
Re: 6 struna a 7 struna kytara v kapele jak ladit
Pokud je sedmistrunka laděná BEADGBE, sěstistrunnou bych ladil BEADGB.
Patriku, prosím věnuj větší pozornost tomu, kam vkládáš svoje příspěvky. Děkuji.
Ladění a soulad kytar neřeš v el. kytarách. Přesunuto do Hraní...
Ladění a soulad kytar neřeš v el. kytarách. Přesunuto do Hraní...
Nebo je muzete obe klidne nechat ve standardnim ladeni. Donesl jsem na zkousku svoji sedmu misto strata na ktery s nima normalne hravam. Mam ji klasicky naladenou B+standard a druhy kytarista mel normalni sestku a hrali jsme. Hrajem takovy rock, mixly dost stylama, ale proste neco na pomezi rocku a metalu. A bylo to uplne v pohode. Zacal jsem hrat riff a kila v E minor stupnici, takze to mel spoluhrac na pohodu, a pak jsem ja jel klidne nize na sedme strune a on to podkresloval hranim harmonii a solicek. Jenom jsme jamovali, bez domluvy! A bylo to uplne v klidu - coz me mimochodem strasne pozitivne prekvapilo
Takze pokud jste lidi, kteri muzice trochu rozumi (coz nerikam ze jsem ja, spis spoluhrac, ktery hraje uz 25 let a je dobrej) a nehrajete jen z tabu, ktere naklikate nekde doma aniz byste rozumeli co tam vlastne mate, tak pohoda a nebat se toho!
Snad ti to pomohlo.
Jinak samozrejme co bylo navrhovano, tak sestku naladit jako sedmu akorat bez nejtenci struny. Pak hrajete zrcadlove a muzete rezat kila podle jednoho tabu...
Snad ti to pomohlo.
Jinak samozrejme co bylo navrhovano, tak sestku naladit jako sedmu akorat bez nejtenci struny. Pak hrajete zrcadlove a muzete rezat kila podle jednoho tabu...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
řekl bych, že to mělo být HEADFisH.klobasnik píše:Pokud je sedmistrunka laděná BEADGBE, sěstistrunnou bych ladil BEADGB.
Hrál jsem v kapele, kde jsme hráli na 7mistunky od H, tzn klasika ,ale kolega byl zvyklý z 6tistrunky, tak ladil HEADFisHH, kdy měl vlastně tenké H 2x.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nejlíp tak, aby to obou kytaristům vyhovovalo. Vůbec nemusí mít stejné ladění. Jde spíš o to, kdo bude co hrát. Tóny a akordy mají pořád stejné souvislosti, na ladění nezáleží.patrik.safar píše:jak nejvyhodnejs ladit ... diky
Hraju na kytary a mašinky
Mimo nás a Němců nikdo tón H nezná. Ve zbytku světa naše H=B a naše B= Bb. Pokud se nejedná o klasickou hudbu nebo folklór, už bychom se na tón H měli vykašlat. Dělá to strašný nepořádek.bubucci píše:řekl bych, že to mělo být HEADFisH.klobasnik píše:Pokud je sedmistrunka laděná BEADGBE, sěstistrunnou bych ladil BEADGB.
Hrál jsem v kapele, kde jsme hráli na 7mistunky od H, tzn klasika ,ale kolega byl zvyklý z 6tistrunky, tak ladil HEADFisHH, kdy měl vlastně tenké H 2x.
Nehraji metal, ale přijde ji škoda nevyužít možnost klasicky naladit obě kytary a dát si práci myslet na to, co hraji a využít potenciál obou nástrojů.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
-
patrik.safar
jojo diky moc pomohlo mi to ...